Udflugter fra Lissabon

Udflugter fra Lissabon

Der er mange muligheder. Besøg et eventyrligt slot, bad i havet eller tag på nye eventyr langs kysten.

Strande nær Lissabon

I det centrale Lissabon er der ingen badestrand, men blot 30 minutter herfra ligger kysten med bløde sandstrande. Byerne Estoril og Cascais er hyggelige udflugtsmål med hyggelige bykerner og små strande. Du kommer nemt hertil med tog eller bus. En lang og skøn sandstrand finder du i Costa da Caparica, ca. 20 minutter fra det centrale Lissabon med bil.

Den mest populære strand nær Lissabon er Praia de Carcavelos. Efter 20 minutter med tog venter en lang, gylden sandstrand. Her kommer både lokale og turister, så forvent en del mennesker på stranden...

Lissabon til Algarve

En længere udflugt er fra Lissabon til Algarve. Ca. tre timer med tog herfra ligger Algarve med sin kendte kystlinje. En af Algarvekystens mest kendte turistbyer er Albufeira, som er en gammel fiskerby og en rigtigt hyggelig by med brostensbelagte gader og hvidkalkede huse.

Stranden i Estoril udenfor Lissabon
Have ved slottet Quinta da Regaleira

Eventyrlige Sintra

At komme til Sintra er som at gå ind i en Disney-film. Byen ligger 30 km fra Lissabon og er klassificeret som verdensarv. Sintra karakteriseres af smukke farverige huse.

Sintras mest kendte seværdighed er slottet Pena Palace, som med sine farverige tårne og park er en fryd for øjet. Penapaladset stod klart i midten af 1800-tallet og var engang et kongeligt palads. Slottet ligger højt oppe på et bjerg – hop ind i en taxi, tag bussen eller tag turen til fods.

Du kan også opleve det majestætiske slot Quinta da Regaleira. Den udsmykkede facade, de gotiske tårne og mystiske, underjordiske gange gør slottet til et af Sydeuropas mest interessante slotte. Gå ikke glip af The Initiation Well, det er en brønd for ceremonier. Gå ned af spiraltrappen ned til brøndens bund, hvor det siges at der en underjordisk labyrint.