Fine dining

Sætter du pris på, at spise godt og gå på gode restauranter på ferien? Prøv en fine dining restaurant, eller en restaurant, der har en eller flere Michelin-stjerner. Lær mere om fine dining, Michelin Guiden og andre gode ting i livet - hvilken smagsoplevelse passer til dig?

Hvad er fine dining?

Fine dining beskrives ofte som at gå ud og spise på en formel og dyr restaurant, hvor der serveres særlig god mad med gode råvarer og en eksklusiv betjening. Udsøgte restauranter har ofte bemærkelsesværdig arkitektur og indretning i materialer af højere kvalitet og ofte visse regler, som besøgende forventes at følge, såsom en dresscode. De første fine dining-restauranter åbnede i New York i USA i det 19. århundrede, herunder restauranten Delmonico's, der ligger det samme sted i dag.

Fine restauranter har ofte en luksuriøs atmosfære og dyrere priser. Der er ofte flere ansatte på en gourmetrestaurant, og personalet har ofte en uddannelse inden for faget. Anerkendte kokke, kyndige serverings- og barpersonale, sommelier eller andre mad- og drikkeeksperter hjælper dig med at vælge, hvad du skal spise og drikke. Maden er ofte af høj kvalitet, lavet af luksuriøse råvarer og serveret med unikke og smukke præsentationer. Maden serveres normalt som à la carte eller som smagsmenu med flere småretter. Kvaliteten af ​​service og bestik kan også være højere og lokalerne kan også være mindre for at øge den eksklusive følelse og så du som gæst får en mere personlig betjening.

Top 5 bedste gourmetrestauranter i verden lige nu ifølge Theworlds50best.com:

  • Noma, Danmark
  • Geranium, Danmark
  • Asador Etxebarri, Spanien
  • Central, Peru
  • Disfrutar, Spanien

Guide Michelin

Mange ved nok, at rigtig gode restauranter kan få Michelin-stjerner, men de færreste kender historien bag de eftertragtede symboler. Den røde Michelin-guide er en række guider med rødt bogomslag, der udgives årligt af dækproducenten Michelin. Bøgerne kaldes også Guide Michelin eller Le guide rouge de Michelin. Den første udgave kom i 1900 i Frankrig, for at få bilisterne til at bruge deres biler mere, og dermed købe flere Michelin-dæk. Derfor blev disse guider sammensat med køreplaner og lister over automekanikere, restauranter og hoteller. Den franske udgave er stadig den mest omfattende, og Frankrig er landet med flest stjernespækkede restauranter i verden. At være med i guiden betragtes som en stor bedrift i sig selv, og restauranter kan få 1-3 stjerner.

Apollo hoteller med Michelin-stjerner

Restauranten Il Gallo d'Oro på Les Suites ved Cliff Bay i Funchal, Madeira har to Michelin-stjerner. Restauranten byder på middelhavs- og iberisk-inspirerede retter. For kokken Benoît Sinthon er lokale råvarer en nøgleingrediens. Retterne er smukt præsenteret med gennemtænkte farver, eksklusive råvarer og lækre smagsoplevelser. Restauranten er også for nylig blevet renoveret.

Mallorca for feinschmeckeren

Mallorca mestrer virkelig kunsten at lave mad, her er flere virkelig luksuriøse restauranter. Vi anbefaler at du bestiller bord på forhånd. Læs mere om Mallorca for feinschmeckeren her