Hvad er fine dining?
Fine dining beskrives ofte som at gå ud og spise på en formel og dyr restaurant, hvor der serveres særlig god mad med gode råvarer og en eksklusiv betjening. Udsøgte restauranter har ofte bemærkelsesværdig arkitektur og indretning i materialer af højere kvalitet og ofte visse regler, som besøgende forventes at følge, såsom en dresscode. De første fine dining-restauranter åbnede i New York i USA i det 19. århundrede, herunder restauranten Delmonico's, der ligger det samme sted i dag.
Fine restauranter har ofte en luksuriøs atmosfære og dyrere priser. Der er ofte flere ansatte på en gourmetrestaurant, og personalet har ofte en uddannelse inden for faget. Anerkendte kokke, kyndige serverings- og barpersonale, sommelier eller andre mad- og drikkeeksperter hjælper dig med at vælge, hvad du skal spise og drikke. Maden er ofte af høj kvalitet, lavet af luksuriøse råvarer og serveret med unikke og smukke præsentationer. Maden serveres normalt som à la carte eller som smagsmenu med flere småretter. Kvaliteten af service og bestik kan også være højere og lokalerne kan også være mindre for at øge den eksklusive følelse og så du som gæst får en mere personlig betjening.
Top 5 bedste gourmetrestauranter i verden lige nu ifølge Theworlds50best.com:
- Noma, Danmark
- Geranium, Danmark
- Asador Etxebarri, Spanien
- Central, Peru
- Disfrutar, Spanien