Lykourgos Logothetis borg og Metamorfosiskirken

Kirker & klostre

På Samos findes der flere smukke kirker og klostre at besøge. Her kan du opleve den berømte Metamorphosi-kirke fra 1831, den storslåede kirke Agio Nikolaos eller hilse på de tre munke i Timoiou-klosteret, hvor der også er kilder, der siges at vaske alle dine synder væk. Læs om Samos' kirker og klostre her:

Metamorfosis-kirken

Lige ved siden af Lykourgos Logothetis borg ligger Metamorphosis-kirken fra 1831. Hvis du besøger kirken, undrer du dig måske over, hvad der gemmer sig i boksene med fotografier og navne. Svaret er kranier. Ifølge en græsk tradition graves gravene op efter 6-10 år. Når knoglerne er blevet hvide, siges det, at de døde er blevet fri for deres synder, og kranierne bliver placerede i kirken.

Hera-templet

Hera-templet, som var et af de vigtigste templer under antikken, er i dag en af Samos mest populære seværdigheder. De smukke templer ligger i Ireon vest for Pythagorion, ca. ti min fra lufthavnen. I løbet af årene er templet blevet ødelagt flere gange, men efterfølgende genopbygget.

Lykourgos Logothetis borg

Timiou Stavros

I klosteret Timiou Stavros, der blev bygget i 1500-tallet, bor der i dag tre munke. Her er også to myteomspundne kilder - hvis du bader i vandet, siges det, at du bliver fri for alle dine synder. Klosteret ligger efter Chora på vej fra Pythagorion, når du drejer til højre efter Mavratsei.

Megali Panagia

Dette er Samos største kloster, bygget i 1500-tallet i byzantinsk stil. Det er berømt for sine smukke vægmalerier og træikoner. Klosteret har en spændende historie: det siges, at munkene Dionysos og Neilos fandt et ikon her, som de tog med sig. Morgenen efter var ikonet væk, men efter at have ledt overalt fandt de det igen på udgravningspladsen. Stedet var så helligt, at det var muligt at bygge et kloster her. Klosteret ligger mellem byerne Myli og Kourmaradei på det centrale Samos.

Kirken Agios Nikolaos i Karlovassi

Smuk kirke i Karlovassi

Kirken Agios Nikolaos er en stor bygning designet af arkitekten Angelos Angelidis. Kirken blev bygget i slutningen af 1800-tallet, da havnen i Karlovassi blomstrede økonomisk takket være sin fragt- og garvningsindustri. Flere af handlernes luksushuse ligger stadig nær havnen.

Zoodochos Pigi

Hvis du vil besøge et kloster i ferien, er der flere alternativer. I Vlamari-området finder du nonneklosteret Zoodochos Pigi, hvor der bor 15 nonner. Det blev bygget i 1800-tallet og er bygget som et korsfæste med detaljerede dekorationer. Her kan du se utroligt smukke ikoner, en fascinerende prædikestol og en statelig biskoptrone. Det er dejligt bare at slentre rundt og nyde freden.