Fakta om Samos

Transfer:

Fra Samos lufthavn med bus til Pythagorion ca. 10 min., Kokkari ca. 50 min., Samos by ca. 30 min. og Votsalakia ca. 1 time. Transfer fra lufthavnen til vores hotel i Karlovassi tager ca. 1-2 timer. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen. Rejsetiden kan variere afhængig af antal hotelstop.

Strande:

Ved Pythagorion er der to strande (sten/sand/rullesten). Ca. 1 km udenfor Pythagorion i Potokaki, findes en sten/sandstrand. Ca. 2 km udenfor Pythagorion findes Glicorisa-stranden (sand/sten). I centrum er der to strande (sten/sand). I Kokkari er der en lang strand (rullesten), og ca. 1,5 km udenfor Kokkari ligger den dejlige strand, i Tsamadoubugten (rullesten). Ved Samos by ligger stranden Gangou Beach (sand/sten). Mellem Pythagorion og Samos by ligger den fine sandstrand, Psili Ammos. I Votsalakia findes en ca. 3 km lang strand (sten/sand). Ca. 3 km udenfor Votsalakia findes den dejlige strand Psili Ammos (sand). Ca. 3 km fra Karlovasi findes den store strand Potami (sten/sand). Badesko anbefales på visse strande.

Forlystelser:

I Samos by og Pythagorion er der et godt udbud af barer. I Kokkari findes også barer. I Votsalakia er forlystelseslivet begrænset, men der findes hyggelige barer. I byen Mytilini, ovenfor Pythagorion, ligger en udendørs biograf, som er åben i højsæsonen. I Karlovassi findes et universitet, så der er mere roligt om sommeren end resten af året.

Transport:

Lokalbussen kører nogle gange pr. dag på den nordlige del af øen (til og fra stranden fra centrum). På den sydlige del er der ingen busser. Fra Samos by sejler færger til Athen/Pireus til andre øer og til Tyrkiet. Her er mange taxier. Biler, motorcykler, cykler og scootere kan lejes.

Sport:

Vandsport i Potokaki udenfor Pythagorion. Windsurfing i Kokkari. Samos har mange gode vandrestier. Go-kart bane mellem Pythagorion og Samos by. Hesteridning i Samos by. Kajak på det østlige Samos.

Værd at vide:

Evt. gebyr for wifi, aircondition og deponering betales direkte til hotellet.