Derfor skal du vælge Parga

- 6 grunde til at rejse til Parga

Vores svenske kollega Clara har været en tur i Parga og fortæller her om rejsen og giver tips til, hvad du skal opleve.

Er du lige som jeg en Grækenland-lover? I givet fald anbefaler jeg, at du retter dit fokus mod Parga. Jeg besøgte denne lille perle på fastlandet i det nordvestlige Grækenland for første gang. Siden da har jeg har haft svært ved at tale om andet. Jeg blev forelsket, og har lynhurtigt booket en ny rejse. 

Der findes uendelige mange grunde til, hvorfor du bør rejse dertil, og for ikke skal blive for langtrukkent, har jeg valgt 6 af dem.

Parga by Parga by er som et amfiteater ned mod havnen.

1. Det glimter og funkler omkring byen 

Parga er en malerisk lille græsk by med påvirkning fra flere middelhavslande, idet byen gennem tiden har tilhørt både Italien, Tyrkiet og Frankrig. Nogle af de hyggelige huse har de typiske græske blå-hvide farver, men står du nede ved havnepromenaden og kigger op, mødes du af en sand farveeksplosion; forårsgrønt, abrikos, citrongult og dueblåt. 

Parga ligger som et amfiteater ned mod en skøn havnepromenade, hvor de hyggelige tavernaer og barer ligger som perler på en snor. Bevæger du dig lidt længere op i byen, kan du få en fantastisk udsigt som baggrundstæppe til din middag. I den gamle del af byen findes masser af hyggelige og smalle stræder at blive væk i. De bugner af butikker, restauranter og skjulte skatte. Når tusmørket lægger sig over byen bevæger de fleste sig til havnepromenaden. Selvom Parga ikke er en by for festentusiaster finder der masser af hyggelige barer, som holder åbnet til ud på de små timer. 

Pssst... Der findes to ”hemmelige klubber”, hvor de lokale fester, men dem må du finde på egen hånd ;) 

2. De varme Parga-beboere 

Efter en dag i Parga tror jeg, at jeg fik flere bekendte end, hvad jeg har på Södermalm i Stockholm, hvor jeg bor. Der er en særlig stemning i den lille by, og man smider hurtigt sin nordiske stivhed. Alle Parga-beboere, som jeg mødte, udstrålede varme, og ingen problemer var for store. Alle hjalp hinanden, og livet blev pludselig meget let at leve. Hvem end jeg mødte, har en bror eller søster, som kender nogen, der kende nogen, som i princippet kan ordne hvad som helst. 

Lichnos Beach i Parga Lichnos Beach i Parga

3. Der findes en strand til alle

Der er mange fine strande i og omkring Parga. Krioneri Beach ligger i byen, og er perfekt til en morgen- eller aftendukkert - eller en hel dag for den sags skyld. Herfra kan man svømme over til den lille skønne ø Panagias, og gå på opdagelse i de to små kirker. Det kom så ikke til at ske for mit vedkommende, men det er det første, jeg vil gøre efter den græske salat, når jeg kommer tilbage.  

En 15 minutters gåtur fra Parga, forbi den venetiansk fæstning, eller en bådtur til ca. 2 euro, ligger den brede og lange strand Valtos i naturskønne omgivelser. Der er ganske lavvandet, og sandet er blødt. Tilbringer man en dag her, findes der mange herlige steder, hvor man kan indtage sin frokost. På hotellet Parga Beach Resort kan du f.eks. få svensk kaffe fra Johan & Nyström på Mondo Café. 

Stranden Sarakiniko er lidt svære at komme til. Du skal enten tagen en båd fra havnen i Parga eller leje en bil. Stranden ligger en smule afsides, så der er færre mennesker end på de andre strande. Hvis du køre langs vestkysten, og har en smule tålmodighed, kan du finde din egen private og næste uberørte strand. 

3,5 kilometer syd for Parga ligger den populære strand Lichnos, som er fortryllende. Du kommer nemmest til stranden med båd eller bil, men det kan også være et eventyr at vandre dertil over et storslået bjerg klædt i oliventræer - her er du sikret gode feriebilleder.

4. Hotellerne har en unik karakter og historie

Idet jeg arbejder hos Apollo, forsøger jeg naturligvis at besøge så mange af vores hoteller som muligt. Det ene overgår virkeligt det andet, og ligesom Parga-beboerne selv, udstråler hotellet varme og service. Mange af hotellerne i Parga er familiedrevne, hvilket giver dem deres egen unikke karakter og historie. Tager du dig tid til at tale med personalet, kan du høre de mest spændende historier. De fortæller åbenhjertigt om både hotellets og Pargas historie. Da mange af hotellerne er familieejet betyder det også, at der bliver taget hånd om dem med kærlighed - hvilket er utrolig charmerende! Her er ingen store hotelkomplekser. Er det man ønsker, må man tage et andet sted hen.

5. Høje bjerge og krystalklart vand 

Parga ligger i regionen Epirus, og når du flyver til Preveza eller Ioannina får du på din tur til Parga en smagsprøve på den mægtige natur med høje bjerge, snoede veje og dybe dale. Sammenlignet med det sydlige Grækenland er her meget grønt - og vandet funklende turkisblåt. Det kuperede landskab gør, at du kommer til det ene udsigtspunkt efter det andet. Din Instagram-konto vil blive rødglødende.

Bjergby i Zagoria-regionen Bjergby i Zagoria-regionen

6. Jo mere du opdager, desto mere vil du se 

Både i Parga og omkring byen findes der en masse at opdage. En stejl men ikke så lang gåtur fra Pargas strandpromenade tager dig op til Pargas venetianske fæstning fra 1500-tallet. Her kan du både nyde en kop kaffe og en fantastisk udsigt over byen. Du kan også få indblik i en hel del af en historie, som omfatter alt fra albaner, italienere, tyrkere og franskmænd. 

Hvis du er i Parga, synes jeg bestemt, du skal benytte lejligheden til at tage på udflugt eller leje en bil. Der er ikke langt til de eventyrlige omgivelser ved floden Acheron, som også er kendt som floden Styx i den græske mytologi. Det siges, at det var her Achilles blev dyppet i floden af sin mor for at blive udødelig. Da jeg var der, var det helt mennesketomt, og det rislende vand i den 9 grader ”varme” flod og den overdådige natur gjorde oplevelsen helt overjordisk og meditativ - og nu er jeg udødelig. 

En anden udflugt, som du ikke må gå glip af, er til Zagoria-regionen. Jeg lejede en bil, og tog op til den lillebitte by Mikro Papigo - en stejl køretur på omkring 2,5 time. Men helt sikkert rejsetiden værd! Den lille charmerende by er en velbevaret kulturarv, som ligger højt oppe i Pindus-bjergene ved siden af ​​en af ​​verdens dybeste kløfter. Præcis som mine andre kolleger, som har været her tidligere, finder jeg ikke rigtigt ord, som kan beskrive oplevelsen, ’magisk’ er ikke helt dækkende. Jeg vil lade dig opleve det selv! 

I den lille stenby spiste vi frokost på hotellet Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa. Alt mad var lokalproduceret, og blev serveret til udsigternes udsigt - himmelsk. Zagoria er en region, som egner sig til de aktive rejsende. Jeg tog på rafting - det bør du gøre!  

Udover disse naturoplevelser er det fra Parga nemt at tage til andre græske byer og øer. For eksempel Korfu, Lefkas, Paxos, Antipaxos, Sivota og den pulserende studenterby Ioaninna. Kun fantasien sætter grænser! Der er heller ikke langt til det sydlige Albanien, og det populære feriested Saranda.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Parga, find og book en rejse til Parga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Parga

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, smukkeste strande, de bedste udflugter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Parga

Parga

  • Billedskøn atmosfære
  • Hyggeligt havneliv
  • Smukke strande
Læs mere om Parga

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her