Seværdigheder_på_Ios

Seværdigheder på Ios

Besøg en forhistorisk by, se Homers kendte gravplads eller gå en tur rundt i den lille by Chora. Ios byder på mange seværdigheder!

Historisk by, Ios

Lige udenfor Ios by ligger Skarkos, som er en forhistorisk by. Byen var formentlig allerede beboet for 6 000 år siden, og idag foregår der stadigvæk arkæologiske udgravninger. Man har blandt andet fundet mynter fra Homers tid, som er udstillet på det arkæologiske museum i byen. Homer er et kendt græsk digter navn fra antikken.

Chora, Ios

Det er let at forelske sig i Ios' lille hovedby Chora. Gader og trapper slingre sig som labyrinter i byen, hvor der findes et godt udvalg af hyggelige caféer og restauranter. Hvis du kommer op på byens top, så får du en utrolig udsigt ud over havnen, stranden og hele vejen til naboøen Skinikos. Bliv på toppen og nyd den spektakulære solnedgang når du alligevel er der.

Homers berømte grav, Ios

Homer, forfatteren til Illiaden og Odysséen, ligger begravet på Ios. Myten siger, at Homer var ude på havet, da der kom et forfærdeligt uvejr. Båden gik på grund og gik i stykker, og Homers krop blev fundet i bugten, som ligger lige nedenfor Plakoto. Homer blev begravet højst oppe ved Plakoto, for at han skulle have udsigt ud over bugten. Under fønikernes tid blev der langs vejen til Homers grav plantet palmer, og dengang hed Ios Finiki, som betyder palme. Hele vejen op til graven er der en flot natur, og selvom der ikke findes palmer idag, så kan du stadig nyde den fantastiske udsigt og mærke historiens vingesus på denne historiske plads, som har været så vigtig for græsk, men også europæisk kultur.

Amfiteateret, Ios

Amfiteateret på Ios er opkaldt efter den kendte græske poet Odysseas Elytis. Teateret, som er nybygget og flittigt anvendt til mange kulturelle begivenheder, er definitivt et besøg værd. 

Udflugt til Ios' bedste seværdigheder

Kunne du tænke dig at opleve det bedste, Ios har at tilbyde under ferien, så kan du deltage i en af vores udflugter på Ios. Flere af vores udflugter kan bestilles hjemmefra, se udflugterne her.

Seværdigheder på Ios, Grækenland