Udsigt over Chora på Ios

Seværdigheder på Ios

- vores bedste tips!

Besøg en forhistorisk by, se Homers kendte gravplads eller gå en tur rundt i den lille by Chora. Ios byder på mange seværdigheder!

Historisk by, Skarkos

Lige udenfor Ios by ligger Skarkos, som er en forhistorisk by. Byen var formentlig allerede beboet for 6.000 år siden, og idag foregår der stadigvæk arkæologiske udgravninger. Man har blandt andet fundet mynter fra Homers tid, som er udstillet på det arkæologiske museum i byen. Homer er et kendt græsk digter navn fra antikken.

Hovedstaden Chora

Det er let at forelske sig i Ios' lille hovedstad Chora. Gader og trapper slingrer sig som labyrinter i byen, hvor der findes et godt udvalg af hyggelige caféer og restauranter. Hvis du kommer op på byens top, så får du en utrolig udsigt ud over havnen, stranden og hele vejen til naboøen Skinikos. Bliv på toppen og nyd den spektakulære solnedgang når du alligevel er der.

Homers berømte grav

Homer, forfatteren til Illiaden og Odysséen, ligger begravet på Ios. Myten siger, at Homer var ude på havet, da der kom et forfærdeligt uvejr. Båden gik på grund og gik i stykker, og Homers krop blev fundet i bugten, som ligger lige nedenfor Plakoto. Homer blev begravet højst oppe ved Plakoto, for at han skulle have udsigt ud over bugten. Under fønikernes tid blev der langs vejen til Homers grav plantet palmer, og dengang hed Ios Finiki, som betyder palme. Hele vejen op til graven er der en flot natur, og selvom der ikke findes palmer i dag, så kan du stadig nyde den fantastiske udsigt og mærke historiens vingesus på denne historiske plads, som har været så vigtig for græsk, men også europæisk kultur.

Amfiteateret

Amfiteateret på Ios er opkaldt efter den kendte græske poet Odysseas Elytis. Teateret, som er næsten nybygget og flittigt anvendt til mange kulturelle begivenheder, er definitivt et besøg værd. 

Oplev Ios med lejebil

Lej en bil og udforsk alt det fantastiske Ios har at byde på. Rul vinduet ned, nyd den smukke udsigt, stop og tag en svømmetur ved de skjulte strande. Bliv ikke overrasket, hvis du må vige for en flok geder, der krydser vejen.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Ios, find og book en rejse til Ios eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Ios

Her finder du vores bedste tips om de hyggelige restauranter, dejlige strande, spændende seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Ios

Ios

  • Smukke solnedgange
  • Fine strande og klart blåt vand
  • Kombiner med Santorini
Læs mere om Ios

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her