Grotter på Cypern

Vores top 10 bedste tips på Cypern

Med dejligt vejr og over 300 solskinsdage om året er Cypern den perfekte destination for dem, der elsker sol, svømning, varme og smukke strande. Rejsemålet passer såvel børnefamilier som par, og den gode mad og antallet af attraktioner gør ikke ondt værre. Nedenfor lister vi 10 gode tips og favoritter, som er værd at opleve på vores klassiske Cypern.

Konnos Bay på Cypern

1. Cyperns magiske strande

Den cypriotiske kyst er fantastisk. Her strækker finkornede hvide sandstrande sig som en perlerække langs det funklende turkise hav, via småsten og dramatiske klipper. Her er EU's reneste badevand, og omkring 60 strande har fået EU's Blå Flag-mærke for rent vand og miljøvenlighed.

I området omkring Ayia Napa finder du Cyperns bedste strande, måske endda Middelhavet. De to længste og mest populære strande er Nissi Beach og Grecian Bay, som også er blåt flag. Masser af unge mennesker og soldyrkere samles omkring disse strande, så forvent mange mennesker. Strandene er fyldt med caféer og restauranter, og der er et stort udvalg af vandsport, plus strandene er magisk smukke! Længere mod vest finder du mindre strande, hvor du kan bade uforstyrret, og kan du lide at dykke og snorkle, er det klare vand perfekt! I Öster er der også en række maleriske bugter med klippefyldte bjergformationer, gå ikke glip af Den Blå Lagune, som er en rigtig smuk strand. Læs mere om Cyperns fineste strande her.

2. Fig Tree Bay – For hele familien

Fig Tree Bay er børnefamiliernes klare favorit. Med lavvandede strande og et dejligt ferietempo tilbydes en behagelig og afslappende ferie langt fra hverdagens stress. Her er der flere hoteller med komfortabelt All Inclusive, hvor du og familien kun skal fokusere på at have det godt. Under din rejse i Fig Tree Bay kan du vælge at bo på et af vores udvalgte hoteller for familier med børn, som Myro-Androu. Apollos andre hoteller kan findes i feriestederne Protaras og Kapparis. Fig Tree Bay ligger i en havbugt på Cyperns sydkyst, kun få kilometer fra Tyrkisk Cypern. Det turkise vand og den lange gyldne strand har gjort Fig Tree Bay kendt som en af ​​de smukkeste strande, både på Cypern og i hele verden. Udover familier passer destinationen såvel den soltørstige unge som par, der søger en rolig og behagelig ferie.

Cape Greco på Cypern

3. Smag på det cypriotiske køkken

På Cypern elsker folk mad, og det er ikke så mærkeligt, for det er virkelig super godt! Her spises meze, småretter som tzatziki, saganaki, hummus, græsk salat og selvfølgelig den cypriotiske ost halloumi. Kødretterne består ofte af lam eller ged, og her er det bedst at spare plads i maven efter forretterne – maden serveres altid i store mængder! Det bedste ved maden på Cypern er måske, at den har indflydelse fra både Grækenland, Tyrkiet og Mellemøsten – en skøn smagskombination! Her kan du læse mere om cypriotisk mad.

4. Tag på udflugt

Cypern er et perfekt land til at opdage smuk natur og historiske øjeblikke. Strand hænger i al sin pragt, men det er udflugterne man husker bagefter og gerne vil fortælle om. Vi hos Apollo anbefaler at tage et dagsbesøg til Cape Greco, der ligger midt mellem Ayia Napa og Figentræbugten på øens sydøstlige spids. Dramatiske klipper, huler og dybe bugter med glitrende blåt vand er her for at fange de mest fantastiske udsigter. Både turister og lokale kommer her for at holde picnic og opleve. Den nemmeste måde at komme hertil er at leje en bil og følge skiltene mod Cape Greco. Et andet tip er at besøge Troodosbjergene, som blandt andet byder på storslåede udsigter og spændende vandrestier. Hvis du ikke har mulighed for at komme dertil på egen hånd, kan du deltage i en af ​​vores skønne udflugter, Jeep Safari til Troodosbjergene.

5. Vandsport

Forskellige former for vandsport bliver stadig mere populære i de cypriotiske feriesteder, og langs stranden Fig Tree Bay er der en bred vifte af vandsport, der passer til alles smag. Det er en helt speciel følelse at være ude på det azurblå hav og mærke saltvandet sprøjte mod dit ansigt. Den strand der har det største udvalg til alle former for vandsport er Nissi beach, som ligger 3 km fra Ayia Napa, her er der både rolige og mere tempofyldte aktiviteter. Lej en jetski, kør på en bananbåd, prøv windsurfing eller vandski. Lige ved siden af ​​ligger Vrissi Beach – en stor strand med masser af plads til dem, der ikke kan lide folkemængder. Hvis du leder efter mindre strande, passer Potami Bay eller Pernera Bay dig bedre.

En hyggelig gade i Larnaca

6. Larnaca – Cyprioternes yndlingsby

Larnaca er ikke kun Cyperns tredjestørste by, men også cyprioternes egen favorit, som trods en stor turisme har formået at bevare sin ægte charme. Der er masser af butikker og lokale markeder at besøge, og her bør du benytte lejligheden til at spise på eksklusive restauranter og enkle taverner, more dig på diskoteker, slentre langs strandpromenader eller fare vild i de orientalske gyder.

7. Lej en bil

Hvorfor ikke leje en bil et par dage på din ferie – en lejebil giver dig frihed og større muligheder for at holde din ferie præcis, som du ønsker det. At køre selv gør det nemt at komme rundt og opleve i eget tempo og finde egne favoritsteder! Så rul vinduet ned, sæt din yndlingsmusik på (glem ikke snacks!) og besøg alle steder på din bucket list - i dit eget tempo! Husk dog, at forskellen med for eksempel Grækenland er, at der er venstrekørsel på Cypern.

8. Prøv nattelivet

Ayia Napa er en af ​​Europas største festbyer og et fremragende valg til festrejsen. I juni, juli og august går folk i alle aldre og smag ud for at hygge sig. Med hundredvis af barer og natklubber på hvert hjørne, er det virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige!

9. Vandverden

Lige uden for Ayia Napa ligger en af ​​Europas største forlystelsesparker, Waterworld. For alle vandelskere er dette vandeventyr det rene paradis. Temaet for parken er græsk mytologi, og her finder du Poseidons bølgebassin, Apollos rutsjebane og Aelos spabad. Hvis du bliver træt af bølger og andre tempofyldte aktiviteter, kan du i stedet nyde de dejlige Afrodites bade, med bløde vandfald, søjler og springvand, eller hvorfor ikke benytte dig af de skønne rastepladser ved siden af ​​bassinerne. Få flere tips om ting at lave med familien her!

10. Golf

For alle golffans er der flere golfbaner omkring Paphos. Minthis Hills golfklub, designet af Donald Steel er et rigtig varmt tip.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Cypern, find og book en rejse til Cypern eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Cypern

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Cypern!

Se alle rejsetips for Cypern

Cypern

  • Fantastisk vejr med 300 solskinsdage om året
  • Smukke strande i familievenlig Fig Tree Bay
  • Natteliv eller afslapning i Ayia Napa og Pafos
Se alle rejser til Cypern

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her