Halloumisalat på Cypern

Cypriotisk mad

At Cypern har en spændende kulturblanding, ser du bl.a. i den cypriotiske mad, hvor måltider ofte består af mange småretter, meze, som består af alt fra pitabrød og hummus til sardiner, blæksprutter, grillet halloumi og musaka. Her er nogle af de mest almindelige retter. Hvilken bliver mon din favorit?

- Halloumi – en fast ost lavet på gedemælk, serveres grillet

- Taramosalata – dip lavet på fiskerogn

- Dolmades – vinblade fyldt med kødfars og ris

- Keftedes – lidt større krydrede kødboller

- Loukanika – krydrede pølser

- Moussaka – kødfars, kartofler, aubergine og bechamelsauce.

- Souvlaki – lam, svinekød eller kylling på spyd

- Stifado – en krydret gryderet med bøf og løg

- Jemista – ovnbagt paprika eller tomat, fyldt med kødfars

- Baklava – bagværk lavet af butterdej med nødder og sirup

- Daktyla – små mandelkager

- Flaounes – cypriotisk påskekage med ost, rosiner og krydderier

- Glyko – konserveret frugt i sirup

Halloumi

Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Cypern, find og book en rejse til Cypern eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Cypern

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Cypern!

Se alle rejsetips for Cypern

Cypern

  • Fantastisk vejr med 300 solskinsdage om året
  • Smukke strande i familievenlig Fig Tree Bay
  • Natteliv eller afslapning i Ayia Napa og Pafos
Se alle rejser til Cypern

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her