Seværdigheder i Phuket

Der er mere end skønne strande at opleve på Phuket. Seværdigheder såsom spændende templer og imponerede Buddha-statuer er helt sikkert et besøg værd. Men bedst af alt er, bare at slappe af og nyde den smukke udsigt og øens vidunderlige solnedgange.

Wat Phra Thong

Wat Phra Thong i Thalang er mest kendt for sin guldfarvede Buddha-statue, som er halvt begravet i jorden. Ifølge sagnet blev alle, der forsøgte at grave den op, slået ihjel i en ulykke. Der er mange historier om, hvorfor statuen er halvt under jorden. En af de mest fortalte historier er, at en kanal, der strømmer gennem området, ændrede retning og forårsagede oversvømmelser i hele området. Da vandet trak sig tilbage, var statuen halvt dækket af ler. Wat Phra Thong ligger ca. 20 km nord for Phuket by, og den nemmeste måde at komme hertil er med taxi eller tuk tuk.

Wat Chalong

Hvis du kun vil se et enkelt thailandsk tempel på din ferie, så skal du helt sikkert besøge Wat Chalong, det største og vigtigste tempel på Phuket. Mange kommer hertil for at få spået om deres fremtid eller få spået ugens lottonumre. Vil du prøve lykken? På gulvet i hovedbygningen er der to dåser med træpinde. Tag dem op og ryst dem indtil en træpind falder ud, og se så hvilket nummer der er på pinden, og gå hen til skabet, som hænger på væggen til højre. Åbn den låge med samme nummer som træpinden og tag et stykke papir. Bed nogen i templet om at oversætte for dig, hvis teksten kun er på thailandsk.

Som de fleste thailandske templer har Wat Chalong en dresscode - shorts og nederdele skal nå i hvert fald til knæene, og dine skuldre skal være dækket. Du tager også skoene af, inden du går ind i templet, så du undgår at røre tærsklerne.

Big Buddha

Fra toppen af Nakkerd-bjergene, mellem Chalong og Kata, er den 45 meter store Big Buddha med udsigt over det omkringliggende område. På en klar dag vil du se store dele af det sydlige Phuket herfra. Noget koldt at drikke efter besøget? Nakkerd Sea View Restaurant ligger på bjerget, og herfra kan du nyde udsigten. For at opleve den rette stemning, skal du tage hertil tidligt om morgenen eller sen eftermiddag.

Smukke udsigter

Måske har du set postkort med tre strande på? De fotograferes fra et sted, der hedder "Kata Viewpoint". Strandene hedder KaronKata og Kata Noi. Det tager kun et par minutter med tuk tuk at komme hertil fra Kata.

Planlæg dine ferieoplevelser i fred og ro hjemmefra - her kan du se alle vores udflugter på Phuket.

Vidunderlige solnedgange

Et af de bedste steder at opleve solnedgangen på Phuket er Promthep Cape, det sydligste sted på øen. Nogle hævder endda, at det er den bedste solnedgang i hele Thailand. På toppen er der et indisk alter med en Vishnu-statue. Det er ikke ualmindeligt, at folk kommer her for at bede om at få et ønske opfyldt. Hvis du får hjælp fra Vishnu, skal du komme tilbage og give en offergave i form af en træelefant som tak for hjælpen. Jo større ønsket er, desto større er elefanten!

Hvis børnene kun finder solnedgangen interessant i to minutter, så kan du bede dem om at prøve at tælle hvor mange elefanter, der er placeret ved templet.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Phuket, find og book en rejse til Thailand eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Phuket

Hvilke er Phukets fineste strande? Hvad kan man lave børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Phuket!

Se alle vores rejsetips til Phuket

Thailand

  • Betagende Khao Lak med fantastiske strande
  • Livlige og populære Phuket 
  • Shopping og naturoplevelser i verdensklasse.
Læs mere om Thailand

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her