Formentor på Mallorca

Mallorcas bedste seværdigheder

Vi har skræddersyet en liste over Mallorca's top 10 seværdigheder for dig, der planlægger en tur hertil, og som ikke ønsker at gå glip af højdepunkterne. For hvem vil forlade Mallorca uden at have oplevet La Seu, Dragon Caves og Chopin Museum?

1. Valldemossa

Valldemossa er en af ​​Mallorca smukkeste landsbyer, der troner højt oppe i bjergene og omgivet af frodige oliven- og mandeltræer.  Her er små stengader og indbydende caféer og bagerier - mere hyggeligt bliver det ikke. Landsbyen er måske bedst kendt for sit kloster, hvor Chopin og hans elskede George Sand flygtede til en vinter midt i det forrige århundrede. Desværre var Valldemossa ikke helt det, som de havde forventet den kolde og fugtige vinter, men vi har stadig Valldemossa værker som "Vinter på  Mallorca". Gå ikke herfra uden at se klosteret og Chopin museet!

2. Cala Millor 

Populære Cala Millor, på Mallorcas østkyst, er en kombination af autentisk spansk småbysidyl og livlig ferieby. Det turkise vand kantes af palmer og frodige fyrretræer.  Tæt på ligger gågaden med isbarer, restauranter og musikbarer side om side. Mange anser stranden for at være øens bedste - vi synes også bestemt, at det er et besøg værd, især hvis du er på vej til en af ​​de nærliggende attraktioner, som f.eks. Porto Cristo og Dragegrotterne.

3. La Seu 

Palmas, og ja, hele Mallorca er hovedmærke er stadig La Seu - den gotiske katedral, der rejser sig som en majestæt ved havnepromenaden i Palma. Katedralen blev bygget i det 13. århundrede over for en moské. Lidt symbolsk kan man tænke, fordi hele bygningen faktisk skulle vise, hvor rige og mægtige de kristne erobrere var. De brugte 400 år på at færdiggøre den 44 meter høje og 121 meter lange katedral - og det er virkeligt et mægtigt syn! La Seu er åben mellem kl. 10.30 og 17.00 hver dag.

4. Cuevas del Drach

Cuevas del Drach, eller Dragegrotterne som vi kalder dem på dansk, er en af Mallorcas mest klassiske seværdigheder. De fire sammenhængende drypstenshuler har flere tusinde år på nakken, og i den indre hule er en af ​​verdens største underjordiske søer, Lago Martel. Ved siden af ​​søen er der et amfiteater, hvor man kan sidde og nyde et lysshow til klassisk musik. De smukke toner kommer fra et kammerorkester i en båd, der langsomt glider på søen - en fantastisk oplevelse! Der er flere guidede ture om dagen og her kan du se priser og tider.

5. Serra de Tramuntana

Tramuntana-bjergene er en skattekiste for naturelskere. Bjergkæden, som er på Verdensarvslisten, har masser af vandre- og cykelstier, appelsinlunde, strande, og her finder du pittoreske små byer som Deía, Esporles og Valldemossa.. Højeste bjergtop hedder Puig Major og troner hele 1.445 meter over havet.

6. Es Trenc

Vil du have en lille smagsprøve på Caribien, når du er på Mallorca? Så skal du pakke picnickurven og tage til Es Trenc-stranden, der ligger langt mod sydøst på øen. Stranden, som er en naturstrand, er et fantastisk syn af kridhvidt sand, som står i klar kontrast til det helt turkisblå vand.

7. Castell de Bellver 

Oplev det storslåede, gotiske slot Castell de Bellver, som troner på en bakke over Palma. Slottet har bevogtet byen i 700 år - og mest af alt er udsigten over Palmabugten helt forbløffende. Der er også et lille historisk museum, der fortæller anekdoter om, hvordan man boede her før. Hvis du ikke er så glad for stejle skråninger, så kan du tage med en taxa herop, eller du kan også tage med en af hop-on-hop-off busserne.  
 

8. Cap de Formentor

Fra syd til nord - Cap de Formentor er Mallorca's nordligste punkt. Naturen er dramatisk med stejle klipper, der dykker lige ind i havet. Fyrtårnet, som også huser en bar og en lille butik, er det slutmålet. Rundt omkring er der mange udsigtspunkter, og på en klar dag kan du se helt til Menorca! Hvis du kører herhen fra Puerto Pollenca, kan du også standse ved den skønne Formentor-strand og tage en dukkert i det krystalklare vand.

9. Palma

Når du rejser til Mallorca, så skal du opleve den skønne lille storby Palma. Byen er med tiden blevet en af Europas mere trendy byer med designerbutikker, førsteklasses restauranter og et livligt natteliv. Palma byder dog også på historiske seværdigheder, såsom den mægtige gotiske katedral La Seu og L 'Almudaina Palace. Hvis du forlader katedralen og går ned ad gaderne, så krydser du flere af byens største attraktioner undervejs. Den gamle bydel med brostensbelagte gader og smukke pladser med springvand og caféer strækker sig fra katedralen mod syd til Placa Cort i nord.

I bydelen Santa Catalina (også kaldet Palmas soho) finder du små indretningsbutikker, secondhand butikker, trendy barer, caféer og restauranter. Hvis du vil tjekke det moderne Mallorca ud, så skal du starte her. Palma er også perfekt som en weekend destination. Nærheden til de mange sandstrande giver dig mulighed for at kombinere shopping, byture og aftener med sol og køling dukkert i Middelhavet.  
  

10. Cala Bona

Ro på ferien. I Cala Bona er der ingen stress og jag, og her tager man bare dagen, som den kommer. Her kan man bl.a. bruge sine feriedage ved den lille strand eller fiskerihavnen, hvor de farverige fiskebåde ligger og vugger. Ved havnen er der også mange skønne restauranter med hyggelige caféer og en håndfuld barer.

 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Mallorca

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Mallorca

Mallorca

  • Magiske strande
  • Hyggelige byer og områder
  • Spændende seværdigheder
Se alle rejser til Mallorca

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her