Kunstnerbyen Deia

Mallorcas seværdigheder

Mallorca har mange smukke udsigter, hyggelige byer og historiske pladser, som vi anbefaler, at du skal se på din ferie. Perfekt til en dagsudflugt!

Kunstnernes Deia

Den lille bjergby Deia har har tiltrukket mange kunstnere i løbet af årene. Når man ser de smukke olivenlunde og den fantastiske udsigt, er det let at forstå, hvorfor kunstnerne valgte at komme lige her. Mange mener at de jordfarvede huse i den lille by, er de smukkeste på hele Mallorca.

Romantiske Sant Elm

Du kan nemt blive forelsket i den lille landsby Sant Elm. Her er en lille strand, et par hoteller og flere fine restauranter. Hvis du går langs den smalle hovedgade i landsbyen, er der mange flotte steder, hvor du kan sidde på en bænk og nyde den vidunderlige udsigt ud over havet. Udenfor byen er der flere øer, såsom Isla Dragonera, hvor du kan sejle hen med båd. Restaurant Sa Caracola, i slutningen af ​​hovedgaden, har en dejlig udsigt og en lækker seafood paella.

Byvandring i gamle Alcudia

Gamle Alcudia har været omgivet af en bymur siden 1300-tallet, som har en imponerende hovedport. Byen har masser af smalle gader og hyggelige kvarterer med restauranter og butikker. Et par gange om ugen er der marked med håndværk og lokale sager. I gamle Alcudia finder du også Mallorcas eneste bevarede romerske teater.

Capdepera

Højt oppe i landsbyen Capdepera står slottet, som tidligere fungerede som et vagttårn mod angreb fra havet. Det er en smuk tur gennem de snoede gyder op til toppen og ind på slotsområdet. Fra slotskirken har du en storslået udsigt over både Capdepera og omgivelserne - på en klar dag kan du se helt til Menorca.

Ølbryggeriet i Selva

Landsbyen Selva ligger ved foden af ​​det mægtige Tramuntana-bjerg. På vej herhen passerer man frodige vinmarker og gårde. På Ctra. Lluc 17 i Selva er det lille ølbryggeri Tramuntana, og her kan du smage den gode øl. Kontakt din rejseleder, hvis du er interesseret i en rundvisning på bryggeriet.

Valdemossa

Valdemossa er en af Mallorcas mest charmerende byer. Her er gaderne smalle og snoede, og det vrimler med hyggelige caféer og butikker. Besøg gerne et traditionelt bageri og smag den lokale specialitet ”coca de patata”, en sprød og sød kartoffelbolle. I Valdemossa er der også en kunstudstilling med malerier af Picasso, Miro og Jui Ramis. Tag dertil med lejet bil eller med på en udflugt, hvor vi kombinerer et besøg i Valdemossa med Palma by.

Valdemossa

Idylliske gamle Sóller

Sóller-dalen er berømt for sine appelsinlunde og den maleriske gamle landsby Sóller. Her går alt i et roligt tempo, og landsbyen er fuld af smalle gyder og pladser. Der er mange små caféer, hvor du kan sidde og tage en friskpresset appelsinjuice. I Sóller er der også den smukke neo-gotiske kirke Sant Bartomeu. På lørdage er der et marked i landsbyen, hvor både mallorciner og turister samles. Du kan også tage en tur med den gamle hyggelige sporvogn, der løber mellem Sóller og Puerto de Sóller.

Binissalem

Hvis du vil opleve en ægte mallorcansk by, så skal du tage til Binissalem. Her går livet sin gang, og de smukke, gamle huse skaber en meget speciel atmosfære. Næsten alle vine som produceres på Mallorca kommer fra dette område og er lavet på lokale druer. Rødvinen er lavet af Manto Negro druen og hvidvinen af Moll, også kendt som Prensal Blanc. I sidste uge af september fejres årets druehøst under Fiesta de la Vermada, som tiltrækker mange besøgende hvert år.

La Granja

I udkanten af ​​landsbyen Esporles ved foden af ​​Tramuntana-bjergene ligger den gamle herregård La Granja. Dette var et vigtigt sted i romertiden, da her var en "Alcarria", som et sted med et par huse kendt for sine vindmøller og det fremragende vand. I 1239 blev La Granja doneret til de cistercianske munke, og siden 1447 har det været en privat bolig. I området er der en flot have, hvor man kan se sporene i det gamle vandingssystem. Du kan også besøge de tidligere hjem og få et indblik i, hvordan livet var dengang. Antikke legetøj, medicinske instrumenter, en vinpresse og en oliepresse er nogle af de ting, du vil se. Besøg også det skræmmende torturkammer: her er en strækbænk, et bur og gamle kyskhedsbælter. I dag kommer besøgende også for at se gamle håndværkstraditioner såsom broderi og spinning, men for at prøvesmage deres ost, vin og pølse. Om onsdagen og fredagen er der forestillinger af musik og folkedans. La Granja er åben fra kl. 10.00 til 19.00. Adresse: C/Esporles-Banyalbufar 2 km, Esporles

Arta

Artá er en lille pittoresk by, beliggende i en smuk dag ved foden af et bjerg på det nordøstlige Mallorca. Om tirsdagen er der marked i Artá, og de ellers rolige gader fyldes med folk. Byen værner om sine traditioner og er kendt for sin produktion af keramik og broderi. Gå ikke glip af et besøg i kirken, Transfiguracio del Senyor, som begyndte at blive bygget allerede i 1400-tallet. For mange cyklister er Arta et velkendt stop på ruten Alcudia-Arta-Betlem-Petra-Alcudia.

Klosteret Lluc

Klosteret Lluc er en af ​​Mallorca's mest elskede pilgrimsmål. Klosteret blev grundlagt i det 13. århundrede, men den nuværende bygning er fra det 17. og 18. århundrede. Madonna statuen "La Moraneta" er blevet et symbol på mallorcansk nationalisme. Koret Es Blavets giver lejlighedsvis koncerter i klosterkirken. I området er der et museum, der er åbent mandag til fredag ​​og søndag fra kl. 10.00 til 14.00. For at finde herhen skal du køre mod Lluc og derefter følge skiltene til klosteret.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Mallorca

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Mallorca

Mallorca

  • Magiske strande
  • Hyggelige byer og områder
  • Spændende seværdigheder
Se alle rejser til Mallorca

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her