Magiske udsigter på Madeira

Magiske Madeira

Tag på en anderledes efterårstur i år. Oplev Madeira, øen, der let glemmes, selvom alt tyder på det modsatte. Her er der grønne dale, stejle bjerge, fantastiske vandreture og Michelin-restauranter blandt trendy klubber. Apollos Madeira-ekspert Andreas Höög fortæller dig, hvad du ikke må gå glip af i Portugals atlantiske perle.
- At flere ikke taler om, eller rejser til Madeira, er et stort spørgsmålstegn. Øen ligger tæt på og byder på en bred vifte af oplevelser, siger Andreas Höög.

Madeiras  varierede natur Madeiras varierede klima skaber grønne områder blandt bjergene.

Dynamisk natur på Madiera

I modsætning til De Kanariske Øer har Madeira en dynamisk natur, hvor bølgende grønne dale møder tusindvis af meter høje bjerge.

- Sammenligningen mellem New Zealand er tæt på. Madeira mangler naturlige sandstrande, hvilket selvfølgelig er godt at vide, hvis det er det, du leder efter på din rejse. I stedet er der en forbløffende udsigt her, med klipper, der styrter flere hundrede meter ud i havet. Det frodige grønne område har givet øen sit flatterende kælenavn "Europas Have".

Det gør naturligvis Madeira til et vandreparadis. Fra 1400-tallet og frem blev der bygget vandingskanaler for at bruge bjergets vand. Langs dem løber vandrestier, der tager den besøgende fra den ene forbløffende udsigt til den anden.

- Er man det mindste glad for at vandre, er stierne et must. Det er nemt at komme hertil med transferbusser direkte fra hotellet, siger Andreas Höög.

Blandt de mest populære stier er Rabacal, der med sine 11 km tager besøgende til den fantastiske, den største bevarede laurisilvaskov. De udfordrende Puco Rievo og Queimadas/Santana er også favoritter blandt mange besøgende.

"Lille" Funchal føles stort med sit enorme udvalg.

Michelin i Funchal

På trods af sin lille størrelse og 300.000 indbyggere har Madeira et rigt natteliv. I hovedstaden Funchal er der ikke mindre end 8 Michelin-restauranter, hvoraf 2 har henholdsvis en og to Michelin-stjerner. Derudover dukker natklubber op som svampe, og her er masser af cocktailbarer.

-  Hvis Madeira ikke er klassisk charter med sandstrande, er det med garanti en ø for feinschmeckeren. Kød eller fisk er normalt på menuen, såkaldte espatadas, med friske grøntsager. Udover den utrolige mad er der et stort udvalg af vine. Gå ikke glip af den lokale yndlingsdrink Poncha, som er lavet med Aguardente, honning, sukker og appelsinjuice.

Prisniveauerne er ret lave, i hvert fald sammenlignet med andre europæiske destinationer.

- Madeira er absolut prisen værd, og som destination er det billigere end konkurrenten De Kanariske Øer.

Madeiras hovedstad har mere end prisvindende restauranter og et rigt natteliv. Byen er lige så gammel som det 15. århundrede og er velbevaret.
- En rig historie lever i Funchals brostensbelagte gader. Blandt små gyder, kirker, katedraler og caféer er der ofte noget nyt at se på og lade sig inspirere af.

Derudover venter selvfølgelig markedet i byen, Mercado dos lavradores, hvor sælgerne ivrigt kæmper om opmærksomheden med frugt langs hele farveskalaen og masser af fisk. Markedet går tilbage til 1940'erne og ligger midt i byen.

Langs strandpromenaderne afløser udsigterne hinanden

I bil i et skiftende klima

På trods af sine sølle 400 km fra De Kanariske Øer, er Madeiras klima en smule anderledes. De dybe dale og høje bjerge byder på et skiftende klima, som også muliggør det smukke grønne område.

- Det bedste tidspunkt at besøge Madeira er i det danske efterår eller forår. Øen er behagelig hele året rundt, men netop den periode er lidt bedre, siger Andreas Höög.

Madeira er en ret lille ø, på overfladen sammenlignelig med Berlin. Med en lejebil kommer du hurtigt mellem øens forskellige kyster,

- Med kun 22 kilometer i længden og 57 kilometer i bredden behøver man ikke ret mange timer i bilen for at se det meste. Der er gode busforbindelser, men ingen tog. Men friheden i en bil er svær at slå, slutter Andreas Höög.

Tips til turen til Madeira


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

  • Behagelig temperatur året rundt
  • Kontrasternes ø med smuk natur
  • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her