Grækenlands bedste strande

Her er en liste for dig, der elsker lange sandstrande med krystalklart vand, og som har svært ved at vælge blandt alle vores græske øer og byer. Hvilken græsk strand blive din favorit i år?


Kretas bedste strande

Falassarna Beach på Kreta

På Kretas vestkyst, ca. 45 km fra Chania, finder du den lange og smukke strand Falassarna. Her venter krystalklart vand og en fantastisk solnedgang, der farver hele himlen rødt - et spektakulært syn!

Book en rejse til Kreta

Matala Beach, det sydlige Kreta

Gå ikke glip af et besøg på stranden i Matala. Her kan du gå en tur op til de kølige grotter og tage feriens måske bedste billeder. Ud over det krystalklare vand er der også flere hyggelige barer og restauranter ved stranden.

Book en rejse til Kreta

Baloslagunen på Kreta

Denne lagune besøgte prins Charles og lady Diana på deres bryllupsrejse. Og hvem kan modstå denne fantastiske strand, hvor du også kan snorkle blandt massevis af fisk. Hertil kommer du nemmest med båd fra byen Kissamos. Apollo arrangerer også udflugter hertil.

Book en rejse til Kreta

Elafonissi Beach på Kreta

Denne fantastiske strand kaldes også for "Den Lyserøde Strand" på grund af det romantiske rosa skær, som skallerne fra krebs spreder i strandkanten. Stranden ligger ca. 70 km sydøst fra Chania på Kreta. Apollo arrangerer også udflugter til stranden.

Book en rejse til Kreta

Vai Beach, det østlige Kreta

Den smukke palmestrand Vai, øst for Hersonissos, er stranden, som alle taler om, og som du helt sikkert bør besøge på din ferie. Kretas eneste naturlige palmer står rundt omkring på den smukke strand, og her kan du slappe af og nyde dage fyldt med sol og badning.

Book en rejse til Kreta

De Dodekanesiske Øers bedste strande

Anthony Quinn Bay på Rhodos

Anthony Quinn Bay har fået sit navn fra skuespilleren i den klassiske film "The Cannons of Navarone", som blev optaget her. Bugten er et meget skønt sted at besøge, og ofte ser du en masse fisk her.

Book en rejse til Rhodos

Apella Beach, Karpathos

I Karpathos' smukke omgivelser lokker en af øens fineste strande med sit hvide sand, krystalklare dybblå vand og skyggefulde fyrretræer. Som en ekstra bonus er der en taverna med enestående udsigt lige over stranden.

Book en rejse til Karpathos

Tsambikastranden på Rhodos

Tsambikastranden anses af mange for at være Rhodos' bedste sandstrand. Her er stranden bred, lavvandet og vandet er klart. Her findes nogle enkelte caféer og der er mulighed for at prøve vandsport, hvis man vil være lidt aktiv. 

Book en rejse til Rhodos

Sporadernes bedste strande

Hovolo Beach, Skopelos

En skjult skat blandt Skopelos mange smukke strande er Hovolo Beach, en vidunderlig strand med krystalklart vand og af mange anset for at være den fineste på øen.

Book en rejse til Skopelos

Koukounaries Beach, Skiathos

Stranden, der betragtes som en af de bedste i Europa, er lidt over 1 kilometer finkornet strand. Navnet betyder "fyrrenød", og den populære strand er omgivet af fyrretræer, der giver skygge på de varmeste dage.

Book en rejse til Skiathos

Kykladernes bedste strande

Plaka Beach, Naxos

Naxos' måske smukkeste strand er Plaka Beach, som tiltrækker besøgende med dejligt blødt sand og krystalklart vand. Der er masser af plads på den brede strand, og langs stranden er der flere hyggelige taverner og mulighed for at prøve forskellige vandsportsgrene.

Book en rejse til Naxos

Red Beach, Santorini

Under din ferie på Santorini må du ikke gå glip af at besøge den røde vulkanske strand, Red Beach. Stranden ligger på den sydvestlige side af øen og betragtes som en af de mest spektakulære strande på hele Santorini.

Book en rejse til Santorini

Kolymbithres Beach, Paros

Stranden er en af de smukkeste på Paros med sine fløjlsbløde sandbugter mellem klippeformationer. Her kan du se frem til dage fyldt med sol og badning, stranden ligger nær byen Naoussa og byder på krystalklart vand. 

Book en rejse til Paros

Lefkas & Epirus-områdets bedste strande

Valtos Beach i Parga

Den populære Valtosstrand er en lang og bred sten-/sandstrand som ligger i frodige omgivelser på den anden side af bjerget fra Parga by. Her findes solstole og parasoller til leje og flere taverner. 

Book en rejse til Parga

Porto Katsiki på Lefkas

Porto Katsiki er en smuk strand, som ligger i en lille bugt på den sydvestlige side af Lefkas. Hertil kommer du nemmest med lejebil. På stranden findes solstole, parasoller og en lille restaurant.

Book en rejse til Lefkas

Bella Vraka-stranden i Sivota

Bor du på træningshotellet Sivota Retreat - powered by Playitas i Sivota, kan du vade over til den unikke Bella Vraka-strand. Her er oftest vindstille, så lej gerne en SUP eller kano og udforsk den smukke kyst.

Book en rejse til Sivota

Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her