Græsk kaffe

Græsk kaffe

Der er ikke meget, der slår en forfriskende, lækker frappé på en varm feriedag i Grækenland. Den cremede og iskolde drink serveres i høje glas med sugerør, og du kan drikke den i en solstol på stranden med bølgernes brusen i ørerne. Hvis du vil prøve andre græske kaffesorter, så bestil en freddo cappuccino eller en freddo espresso! I modsætning til en frappé, som er lavet med Nescafé, er disse baseret på espressokaffe, men selvfølgelig stadig lige så forfriskende iskolde!

Frappé – sød, medium eller uden sukker?

Frappé er Grækenlands forfriskende svar på iskaffe og noget, du skal prøve, når du er i Grækenland. Den serveres oftest i et stort glas med sugerør – perfekt at tage med på stranden eller på en gåtur. Selvfølgelig kan du sætte dig ned på enhver café eller taverna – i Grækenland er en frappé aldrig langt væk! Navnet frappé siges at komme fra det franske "frappé", som betyder slået. Det er ingen underdrivelse at sige, at frappé, sammen med den stærke brik-kaffe, er Grækenlands nationalkaffe nummer et, og den har endda sin egen dag! Hvis du vil fejre National Frappé Day, er det den 7. oktober.

Når du bestiller din frappé, vil du blive spurgt, om du vil have den glykós (sød), métrios (medium) eller skétos (dvs. uden sukker), og afhængigt af smagen får du den, som du ønsker. En rigtig frappé laves med instantkaffe blandet med rigtig koldt vand og, hvis det ønskes, mælk. For at gøre den så forfriskende iskold serveres den med isterninger.

frappe

Lav din egen frappé

Prøv at lave din frappé derhjemme! Den bedste måde er, hvis du har en speciel blender til frappé, men en mælkeskummer fungerer også.

Du skal bruge:

4-6 cl iskoldt vand En teskefuld instantkaffe Sukker efter smag Mælk efter smag

Gør dette:

Blend iskoldt vand, instantkaffe og så meget sukker som du ønsker i ca. 15 sekunder, eller indtil du har et tykt og cremet skum. Fyld et højt glas med isterninger og iskoldt vand. Hvis du kan lide mælk i din kaffe, bør du også blande frappéen med den. Server i et højt glas med sugerør. Nyd!


Græsk brik-kaffe

Sort kaffe på græsk manér laves, ligesom i Tyrkiet og flere arabiske lande, i en særlig kaffekande kaldet en brik. Selve koppen er normalt lavet af messing eller kobber, og er bredere i bunden end i toppen, og har en lille tud og et langt håndtag. For at få kaffe på græsk vis, skal du kigge efter virkelig finmalet kaffe, ifølge gammel tradition blev den malet med en møllesten. Nu om dage er det nemt at købe kaffe med hjem fra sin ferie, kig efter papagalos, når du er i butikkerne. Et andet godt tip er at købe en dekorativ kaffe brik på din græske ferie, så du nemt kan lave stærk græsk kaffe derhjemme!

Du skal bruge (til 4 små kopper):

Ca. 1,5 spiseskefulde fintmalet kaffe 3 dl vand et par teskefulde sukker

Gør dette:

Start med at varme vandet og sukkeret op i briken, det må ikke koge, så hold øje med det. Når det er varmt, hældes den fintmalet kaffe i og røres, indtil det begynder at koge. Så snart kaffen hæver, tages den af den varme plade. Læg tilbage på pladen og gentag 2 gange. Så er kaffen klar! Server i små kopper.

ibrik-900x600

Freddo espresso og freddo cappuccino

freddo espresso
freddo cappuccino

Læs mere om det græske køkken


Tips og inspiration

Se alle vores rejsetips til Grækenland, find og book en rejse til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Udsigt over Symi by, med smukke huse og lyserøde blomster

Alle rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste tips til din rejse til det solrige Grækenland – uanset om du er en erfaren rejsende til Grækenland, eller om det er første gang, så har vi alle de tips, du skal bruge til en skøn ferie.

Se alle vores rejsetips til Grækenland


Strand i Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på tavernaerne.

  • Små, autentiske byer på det folkekære Kreta og lille nye Limnos

  • Vælg mellem romantiske Parga, dejlige Rhodos og smukke Skiathos

Se alle rejser til Grækenland


Børn i pool

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her