Værd at vide omkring bagage

Her finder du information omkring bagage på din rejse med Apollo. Klik på det flyselskab, du skal rejse med og læse mere om hvilke bagageregler, der gælder. Bemærk at ifølge internationale regler må bagage aldrig veje mere end 32 kg pr. stk., uanset om du som passager vælger at betale for overvægt. Hvis du har købt opgradering på flyet, kan andre bagageregler gælde.

OBS! Har du booket en pakkerejse eller flybillet med fleksibel rejselængde, er andre regler gældende, se de aktuelle regler for dig på dine rejsedokumenter.

Beskadiget bagage

Bliver din bagage beskadiget, eller går den tabt i forbindelse med flyvningen, skal du huske at anmelde dette i ankomsthallen, inden du forlader lufthavnen – ellers dækkes skaden ikke. Sker skaden på bagagen i forbindelse med hjemrejsen, skal lufthavnen kontaktes, inden lufthavnen forlades eller senest 7 dage efter hjemkomsten. Som bevis for anmeldelsen skal du med det samme have udleveret en såkaldt PIR-rapport.

Ved skader erstattes du i henhold til flyselskabets gældende regler. Har du rejseforsikring gælder den oftest også skadet og mistet bagage. Hør med dit forsikringsselskab. Vi opfordrer dig til at tegne en bagageforsikring, idet flyselskabets, og dermed også vores, ansvar for bagage typisk er begrænset til ca. kr. 150,- pr. kg. i tilfælde af helt bortkommet bagage (dvs. at bagagen aldrig kommer frem til den rejsende).

Vær opmærksom på, at der kan være særlige krav for transport af barnevogne, cykler, rygsække etc.

Håndbagage

Som følge af skærpede sikkerhedsregler er der indført begrænsninger for, hvor meget væske der må medbringes i håndbagagen.

Som væske regnes drikkevarer, parfume, mascara og f.eks. shampoo, bodylotion, spraydåser, tandpasta, creme, hårgele, linsevæske, o.l. Bemærk at også vand regnes som væske og omfattes af de nye regler!
Væsken skal være pakket i separate beholdere (f.eks. flaske eller bøtte), og hver beholder må max. kunne indeholde 100 ml. Den samlede tilladte mængde væske er 1 liter, og skal kunne opbevares i en gennemsigtig og genlukkelig pose, som ikke er større end 1 liter. Ved sikkerhedskontrollen skal denne pose tages ud af håndbagagen og køres separat igennem gennemlysningsmaskinen.

Væske indkøbt efter sikkerhedskontrollen, f.eks. tax-free, er tilladt ud over de nye regler, som beskrevet ovenfor. Disse varer bliver pakket i forseglede poser. Visse lufthavne udleverer tax-free varer i forbindelse med boarding.

Forbudte genstande

Det er forbudt at medbringe farlige genstande som skydevåben, knive, sprængstof, fyrværkeri samt farligt gods.

Bemærk lightere hører til i kategorien farligt gods. Man må derfor kun medbringe én lighter pr. person. Denne skal fremvises i sikkerhedskontrollen, og herefter skal den bæres på dig, således at du opdager det, hvis den selvantænder.

Detaljeret information fås på www.cph.dk og www.bll.dk

Hjælpemidler og barnevogne

Hjælpemidler såsom kørestol eller rollator

Hjælpemidler, som en kørestol eller en rollator, indgår altid og koster ikke ekstra at have med. Kontakt Apollo i god tid inden afrejse, hvis du skal medbringe hjælpemidler. I samme forbindelse kan du også informere, om du har brug for assistance eller kørestol i lufthavnen.

Barnevogne

De fleste flyselskaber tillader gratis indcheckning af barnevogn sammen med øvrig bagage. Hvis det ikke indgår, regnes barnevognen ind i den totale max vægt på barnets billet. Det vil sige, at barnevogn og barnets bagage tilsammen ikke må overstige max vægten. Hvis der er tale om et spædbarn, der ikke har frivægt i den indcheckede bagage, regnes barnevognens vægt sammen med den voksnes bagages max vægt. Læs mere på respektive flyselskabs bagageregler.

Airshells til specialbagage - få rabat med Apollo

Apollo har indgået samarbejde med Airshells Denmark og vi anbefaler at man lejer en taske til beskyttelse af specialbagage under flytransporten.

En Airshell kan lejes til din klap-/barnevogn / Kørestol / Rollator / Autostol / Golfbag.
Dette betyder, at når rejsende medbringer eks. klapvogn, cykel o.l. på rejsen, skal denne, for at man kan kræve erstatning ved eventuel beskadigelse, være pakket i en taske fra Airshells Denmark. Det er muligt at leje Airshells i Billund og København. Man kan også bestille og betale via Airshells hjemmeside eller på Tlf.: +45 26 12 19 01, hvor man også kan få yderligere oplysninger om Airshells Denmark. Disse tasker udleveres ved afrejse fra København og Billund og returneres samme sted ved ankomsten. Vi skal gøre opmærksom på, at det IKKE er tilladt at pakke anden bagage i tasken.

Brug kampagnekoden "Apollo" ved bestilling på Airshells hjemmeside og få 10% i rabat på prisen. Se mere information og bestilling.

Overvægt og specialbagage

På visse flyselskaber kan der betales for ekstra bagagevægt samt specialbagage (f.eks. sportsudstyr). Dette bestilles inden afrejse, og gøres direkte hos flyselskabet via deres hjemmeside.

Specialbagage som f.eks. golftasker, dykkerudstyr og cykler, transporteres kun, hvis der er plads og mod tillæg. Dette kan forudbestilles på flyselskabets hjemmeside eller betales direkte til flyselskabet ved check-in. 

Se mere information om flyselskaberne.

Bagageregler for charterrejser

Klik på det flyselskab du rejser med for at finde information om bagagevægt og bagagemål, specialbagage, ekstra bagage, forudbestilling af siddeplads, mad om bord, billet, indcheckning, taxfree, benplads om bord mm.

Bagageregler for rutefly

For pakkerejser med rutefly kan reglerne være anderledes og variere fra flyselskab til flyselskab. Mange flyselskaber har indchecket bagage inkluderet, men nogle har det også som et tilvalg. Du finder yderligere information om bagage på din billet og/eller det respektive flyselskabs egene hjemmeside.