Områder i New York

Områder i New York

Opdelt på 789 km² kan man opdele i fem større områder i New York City: Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Bronx og Queens. Manhattan har flest seværdigheder, men de er alle skønne bydele med hver sin karakter

Manhattan

Bydelen Manhattan er en ø, cirka 4 m bred som 20 km. lang. Det er Manhattan, som de fleste forbinder med New York. Her ligger de mest kendte seværdigheder og kvarterer. Der hører mange navngivne bydele til Manhattan som Little Italy, Harlem, Chelsea, SoHo, Greenwich Village, Chinatown og mange flere. 

Staten Island

Staten Island kan beskrives som det frodigste af de fem områder. Her bor færrest personer pr. kvadratmeter, og her er 170 parker. Du tager til Staten Island ved at krydse en af broerne, eller ved at tage gratis færgen fra Manhattan. Perfekt når du ønsker en en pause fra byens stress. 

Bronx

Bronx kaldes ofte for hip-hoppens fødested, og det rigtige Little Italy (til forskel fra det på Manhattan). Det som er unikt ved Bronx er, at det er det eneste af de fem områder i New York som tilhører fastlandet helt. Også Bronx har mange kendte seværdigheder: Yankees Stadium, New Yorks botaniske have og Bronx Zoo hører alle til området.

Brooklyn

Det mest kunstneriske af alle områder er uden tvivl Brooklyn. Her ligger second hand-butikkerne med kunstgallerier og boghandlere. Du tager fra Manhattan til Brooklyn ved at krydse en af broerne ved floden East River. Mest kendt er Brooklyn Bridge. Over tre millioner mennesker bor der i Brooklyn.

Queens

Queens er den største bydel af de fem, som udgør New York. Queens har aldrig været specielt kendt blandt turister, men faktum er,  at her er meget at se og gøre. Mange af New Yorks bedste kunstmuseer og parker ligger i Queens, som Queens Museum og Flushing Meadows–Corona Park.

Se flere rejsetips til New York