
Thailandske smage
At prøve at navigere rundt i det store udvalg af restauranter i Phuket er en fornøjelig ferieudfordring. Her er der serveringer til enhver pengepung, smag og anledning. For at hjælpe dig med at finde vej i øens gastronomiske jungle anbefaler vi nogle af de thailandske smage, du ikke må gå glip af!
Thai-retter du ikke må gå glip af
Pad Thai er en af Thailands mest populære retter. En grund er helt sikkert, at det er så simpel en ret bestående af stegte nudler med tofu, æg, fiskesauce, peanuts, bønnespirer, tamarindjuice og chilipeber, hvor du så vælger rejer, kylling eller muslinger som hovedingrediens.
Tom Yam Goongh er en lækker suppe. Med ingredienser som svampe, fiskesauce, citrongræs, limesaft og chili kan du se frem til både syrlig og kraftig smag. Det mest almindelige er at spise rejer til suppen, men ligesom flere andre retter i Thailand kan man variere med kylling eller fisk.
Massaman curry er en anden favorit blandt de thailandske smage. Retten er baseret på kokosmælk og kan spises med eller uden ris.
Papayasalaten Som Tam er en lækker blanding af de fire grundsmage i thailandsk madlavning - med sin syrlige lime, stærke chili, salte fiskesauce og søde palmesukker er papayasalaten god både som ret alene og som tilbehør. fad.
Kanom Buang er den thailandske version af tacos. De små sprøde pandekager er lavet af rismel og fås i en sød og en salt udgave.
Crunchy snacks er de friturestegte bananer, der sælges i de fleste streetfood i Phuket.

Frisk frugt
Frugt er slik – næsten i hvert fald, og især i Thailand. De sælges også fra små vogne næsten overalt. Forkæl dig selv med ananas, mango, melon, papaya og andet godt. Den opskårne frugt serveres i små poser, nogle sammen med en blanding af sukker, salt og chili, og koster omkring 10-20 baht stykket.
Sticky rice med mango
Mango og sticky rice er en klassisk thailandsk dessert, du ikke må gå glip af og består af frisk mango med ris og kokossauce. Du kan finde sticky rice på restauranter, men også i gadekøkkener.
Thai øl
I Thailand er de to øl Chang og Singha de mest kendte. Singha er også en af de ældste øl i Thailand, og smagen er lidt syrlig. Chang er mere fyldig i smagen. Fælles for dem er, at de begge er gode til at slukke tørsten i den thailandske varme. Værd at bemærke er, at øllet næsten altid serveres med is på lokale restauranter.

Ord fra det thailandske køkken
Menuerne i Phuket er for det meste skrevet på engelsk, men det kan være sjovt rent faktisk at kende nogle thailandske udtryk, når man bestiller mad. Stavemåden af ordene kan variere lidt.
Woa – Bøf Pla – Fisk Gai – Kylling Muu – Gris Gung – Rejer Guay tiaw – Nudler Kao – Ris Nam – Vand

Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips for Phuket, find og book en rejse til Phuket eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.