Lækker mad i Phuket

At forsøge at navigere rundt i det store udvalg af restauranter på Phuket er en behagelig ferieudfordring. Her er spisemuligheder for alle pengepunge, smage og lejligheder. For at hjælpe dig med at finde det rigtige sted i øens gastronomiske jungle, så anbefaler vi nogle af vores yndlingsrestauranter på Phukets restauranter og madoplevelser.

Thai-retter du ikke må gå glip af

Pad Thai er en af ​​Thailands mest populære retter. En grund er helt sikkert, fordi det er sådan en simpel ret bestående af stegte nudler med tofu, æg, fiskesauce, peanuts, bønnespirer, tamarindjuice og chilipeber, hvor du så vælger rejer, kylling eller muslinger som hovedingrediens.

Tom Yam Goongh er en lækker suppe. Med ingredienser som svampe, fiskesauce, citrongræs, limesaft og chili kan du se frem til både syrlig og kraftig smag. Det mest almindelige er at spise rejer til suppen, men ligesom flere andre retter i Thailand kan man variere med kylling eller fisk.

Massaman curry er en anden favorit blandt de thailandske smage. Retten er baseret på kokosmælk og kan spises med eller uden ris.

Papayasalaten Som Tam er en lækker blanding af de fire grundsmage i thailandsk madlavning - med sin syrlige lime, stærke chili, salte fiskesauce og søde palmesukker er papayasalaten god både som ret alene og som tilbehør. fad.

Kanom Buang er den thailandske version af tacos. De små sprøde pandekager er lavet af rismel og fås i en sød og en salt udgave.

Crunchy snacks er de friturestegte bananer, der sælges i de fleste streetfood i Phuket.

Frisk frugt

Frugt er slik – næsten i hvert fald, og især i Thailand. De sælges også fra små vogne næsten overalt. Forkæl dig selv med ananas, mango, melon, papaya og andet godt. Den opskårne frugt serveres i små poser, nogle sammen med en blanding af sukker, salt og chili, og koster omkring 10-20 baht stykket.

Sticky rice med mango

Mango og sticky rice er en klassisk thailandsk dessert, du ikke må gå glip af og består af frisk mango med ris og kokossauce. Du kan finde sticky rice på restauranter, men også i gadekøkkener.

Thai øl

I Thailand er de to øl Chang og Singha de mest kendte. Løveøllen Singha er også en af ​​de ældste øl i Thailand, og smagen er lidt syrlig. Chang, elefanten, er mere fyldig i smagen. Fælles for dem er, at de begge har god bitterhed til at slukke tørsten i den thailandske varme. Godt at vide er, at øllet næsten altid serveres med is på lokale restauranter.

Ord fra det thailandske køkken

Menuerne i Phuket er for det meste skrevet på engelsk, men det kan være sjovt rent faktisk at kende nogle thailandske udtryk, når man bestiller mad. Stavemåden af ​​ordene kan variere lidt.

Woa – bøf
Pla – Fisk
Kylling – Gai
Svinekød – Muu
Gung – rejer
Guay tiaw – nudler
Kao – Ris
Nam – Vand


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Phuket, find og book en rejse til Thailand eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Phuket

Hvilke er Phukets fineste strande? Hvad kan man lave børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Phuket!

Se alle vores rejsetips til Phuket

Thailand

  • Betagende Khao Lak med fantastiske strande
  • Livlige og populære Phuket 
  • Shopping og naturoplevelser i verdensklasse.
Læs mere om Thailand

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her