Las Palmas på Gran Canaria

Seværdigheder på Gran Canaria

På Gran Canaria er der mange spændende seværdigheder - både de kendte og mere ukendte. Vi viser dig de skønneste perler på denne fantastiske ø. Hvem ved - måske bliver det en oplevelse, som du altid vil huske!

Det nordlige Gran Canaria

Lej en bil og kør op nordpå på øen. Ude ved vestkysten ligger der charmerende byer på rad og række. I Puerto de las Nieves kan du spise på nogle af øens bedste fiskerestauranter, og kører du et stykke ind i dalen, så kommer du til Agaete, som er en 500 år gammel by, der er omgivet af stejle skrænter og farverige blomster. Perfekt til et billede!

Fortsætter du af kystvejen til Aldea de San Nicolás, kendt for sin botaniske have, så kan du nyde en fantastisk udsigt ud over landskabet, der er fuld af klipper og skrænter. Kigger du rundt, så kan du nemt forstå, hvorfor mange westernfilm faktisk er filmet lige her på Gran Canaria. Endnu længere nordpå, ved foden af en vulkan, ligger byen Gáldar. Her kan du se hulemalerier fra guanchernas-tiden og høre om den spændende historie.

Arguineguin

I fiskebyen, der ligger sydpå, kan du opleve den kanariske hverdag. Her er også en del turister, der også er faldet for byen. Ved daggry lægger fiskebådene til i havnen med nattens fangst, som du senere kan nyde på nogle af byens restauranter.

Tirsdagsmarkedet i Arguineguin er øens største, hvor du kan finde alt fra sko, tasker og sølvsmykker til frisk frugt. Fra Arguineguin kan du gå til den naturlige strand i Patalavaca. Lidt derfra ligger den smukke og hvide Anfi Beach, hvor der er sand fra Bahamas.

Nordlige Gran Canaria - det rene vilde vesten

Las Palmas

Las Palmas er øens hovedstad samt nr. 9 på listen over Spaniens største byer. Her venter en kombination af strandliv og bypuls med moderne tapasbarer, butikker og grønne parker. Det er ikke for ingenting, at byen kaldes Spaniens svar på Rio de Janeiro! Oplev den gamle, historiske bydel La Vegueta, hvor du kan beundre den mægtige Santa Ana-katedral fra 1400-tallet. Ikke langt derfra ligger gågaden La Triana, som har en godt udbud af forskellige butikker. Øens bedste shopping finder du dog på Avenida Mesa y Lopez, der ligger i bydelen Santa Catalina. Her finder du også Catalinaparken, som ligner et slags torv med blomster, palmer og masser af liv.

Midt i byen strækker sig den kilometerlange, gyldne Las Canteras-strand. Stranden er et naturligt samlingspunkt for morgenjoggere samt surfere og svømmere. Der er altid liv på den tilhørerende strandpromenade - døgnet rundt. Oplev også karneval i Las Palmas - årets skøreste fest, der finder sted omkring februar-marts hvert år, med højdepunkter som bl.a. kroning af karnevallets dronning.

Cruz de Tejeda

I hjertet af Gran Canaria, hele 1.560 meter over havet, troner Cruz de Tejeda op blandt bjergtoppe og grønne daler. Cruz betyder 'kors' på spansk, og her er også det stenkors, der udgør øens geografiske midtpunkt. Udsigten er imponerende, og på en klar dag kan man endda skimte Tenerife og Teides sneklædte top. Man tager primært hertil for at vandre, og der er mange ruter, både lange og korte. Der er også svære ruter for dem, der vil have mere udfordring. Nogle ruter er nye, men de fleste er såkaldte 'Caminos Reales', som betyder 'kongelige veje', da de er trampet ned af Guancherne - øens oprindelige folk.

Skønne Playa de Amadores

Amadores

Vil du bore fødderne ned i hvidt sand fra Caribien? Så skal du besøge Amadores-stranden, en af øens absolut lækreste strande. Den hvide sandstrand er næsten en halv kilomester lang, og vandet er roligt, eftersom to moler fungerer som beskyttende bølgebrydere. Fra havnen i Puerto Rico er der ca. en halv times gåtur langs stien, der går langs bjergvægge over for det blå Atlanterhav - en oplevelse i sig selv!