MSC Cruises i Lissabon

7 tips til dig der skal på krydstogt

Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på krydstogt? Hvilket fartøj vil du tage på krydstogt med? Hvilke havnestop er et must på krydstogtet? Her har vi samlet syv gode råd, som kan være nyttige at vide, inden du booker et krydstogt.

1. Vælg det fartøj der passer dig og dem du rejser med

Der er stor forskel på de krydstogtsfartøj og både, som Apollo arbejder med. For familier med yngre børn er Royal Caribbean og MSC Cruises en god mulighed. Fartøjerne er store og har aktiviteter for alle aldre, flere pools, shows og meget mere.

Rejser du med din partner, anbefaler vi de lidt mere luksuriøse Celebrity Cruises. Her kan du se frem til lækker mad og gode vine. Er du mere interesseret i mindre både, kan et skærgårdskrydstogt i Kroatien være at foretrække. Bådene har plads til max 50 passagerer, og i løbet af en uge får du set flere af Kroatiens smukke øer. Hver aften har du også mulighed for at opdage en ny havn med stop, herunder de historiske byer Dubrovnik og Split.

2. Mad om bord

Alle rederier, som Apollo samarbejder med, lægger stor vægt på mad og drikke, og når du booker et krydstogt i Caribien og Middelhavet, er måltider altid inkluderet. På fartøjerne er der buffetrestauranter med et stort udvalg, à la carte restauranter med mad fra alle verdenshjørner, fastfood, caféer og barer. Der er ofte tilpassede retter til børnene.

Der er også gode muligheder for dem, der spiser specialmad. Glutenfrie og laktosefrie ingredienser opbevares i særlige rum om bord og tilberedes i specielle køkkener om bord af uddannet personale. Oplys dit ønske i forbindelse med booking af krydstogtet, og der vil være en separat menu med flere valgmuligheder til dig.

For et ekstra behageligt krydstogt anbefaler vi, at du køber en drikkepakke til alle dem der rejser sammen.

3. Valg af kahyt

De store fartøjer har over 30 forskellige typer kahytter, som du kan vælge imellem. De billigste hytter er de såkaldte indvendige kahytter, som mangler altaner og vinduer. Men Apollo anbefaler altid en kahyt med altan – det er noget særligt at sidde på en altan og nyde det store hav. Hvis du ønsker mere plads og en støre altan, kan en suite være at foretrække.

4. Læs det med småt og gør et godt køb

Apollo tilbyder flere muligheder, hvor mad er inkluderet, hvor mad og drikke er inkluderet, hvor kun morgenmad er inkluderet, drikkepenge til personalet er inkluderet i prisen, udflugter er inkluderet og så videre. Der er stor variation mellem de rederier, som Apollo samarbejder med, og vi anbefaler derfor, at du altid læser det med småt for at se, hvor og hvordan du får mest for pengene.

5. Vær oplyst i forvejen

For at få mest muligt ud af dit krydstogt, anbefaler vi, at du læser lidt ekstra om de steder, hvor skibene lægger til. De større rederier tilbyder ofte guidede udflugter ved stoppestederne, hvilket er en bekvem måde at opleve de mest berømte seværdigheder på.

6. Ekstranætter på hotel

Apollo tilbyder krydstogter af forskellig længde. Vi har krydstogter, hvor et par hotelovernatninger i forbindelse med krydstogtet er inkluderet i prisen. Vi har også krydstogter, hvor du selv vælger det antal hotelovernatninger, du ønsker. Vi anbefaler dog altid, at du booker et par ekstra hotelovernatninger, fordi byerne med afgangshavnene er store og værd at opleve!

7. Billige krydstogter

Du finder det billigste krydstogt i efteråret. Prisnedsættelsen skyldes dog, at området ofte er ramt af storme og orkaner i den tid af året. Rederierne udsætter naturligvis ikke deres gæster for farer, når det blæser, men der er større risiko for, at turen afviger fra den planlagte rute på grund af, at fartøjerne ikke kan komme ind i visse havne.

Hvis dette ikke er et problem for dig, kan du finde rigtig fine efterårskrydstogter til gode priser. Det er mest billigt at sejle i december og i foråret mellem marts og april. Middelhavskrydstogter topper i sommermånederne, men byerne her er mindst lige så vidunderlige i april, som de er sidst i september. Vejret kan være noget ustabilt, men ofte er der en behagelig temperatur i luften.