Seværdigheder på Madeira

Madeira har mange perler, og fællesnævneren for øens attraktioner er forbindelsen til den smukke dramatiske natur med stejle klipper, blomstrende blomster og en betagende udsigt over Atlanterhavet. Her kan du læse mere om attraktioner såsom Nonnernes Dal, Botanisk Have og Cabo Girão!

Cabo Girão

Cabo Girão er en af Europas højeste havklipper. Toppen er 580 meter over havets overflade, og herfra har du en vidunderlig udsigt over havet. Du har også udsigt over alle de skønne terrasser, der ligger nede i bunden af klippen.

Hvis du ikke lider af højdeskræk og vil have ekstra spænding i maven, så skal du gå en tur længst ud på udsigtsplatformen med glasplade i gulvet. Klippen ligger ca. 2 km vest for Câmara de Lobos og ca. 14 km fra Funchal centrum.

Den botaniske have 

Den botaniske have, Jardim Botânico, var engang familien Reids bopæl. I den over 35.000 kvm have, der tilhører herregården, finder du over 2.000 forskellige planter og træer fra hele verden. Det er også her, du kan besøge det naturhistoriske museum, og hvis du følger stierne på området, venter der blomster i alle regnbuens farver hele året rundt. Du kan også bruge din entrébillet for at få adgang til fugleparken, som ligger her.

Den tropiske have

Tropical Garden, også kendt som Monte Palace Garden, er en af ​​Funchals største haver. Paladset var tidligere et hotel, som folk fra hele verden besøgte i det 20. århundrede. I parken på sine 70.000 kvadratmeter er det muligt at se flere tusinde forskellige planter. Parken har også en samling af afrikanske skulpturer og en krystalsamling.

Svævebanen i Funchal

Svævebanen, også kendt som "Funchal Cable Car", en populær turistattraktion, der byder på en fantastisk udsigt over byen Funchal og dens omgivelser. Svævebanen er hele 3,1 kilometer lang og strækker sig fra Funchal til Monte og tager ca. 15 minutter. Under turen vil du nyde den smukke udsigt over byen, havet og bjergene. Svævebanen har to stationer, en i Funchal og en i Monte, og det er muligt at lave en tur med svævebanen eller kombinere det med andre aktiviteter. Enten kan du tage svævebanen direkte fra Funchal til Monte, hvor du blandt andet finder den smukke Monte Palace-have. Hvis du vil tage svævebanen til Jardim Botanico, så gør dette fra Monte, direkte til parken.

Benyt også lejligheden til at besøge den smukke Nosso Senhora do Monte kirke. Med de berømte kurveslæder, der går lige under kirken, kan du tage en anderledes rejse halvvejs tilbage til Funchal. Turen tager cirka et kvarter. Fortsæt derefter med enten lokal bus eller taxa tilbage til byen.

Madeiras Story Center

Er du interesseret i at lære mere om Madeiras historie? Så er Madeira Story Center det perfekte sted for dig. Det er et moderne museum designet til at lade dig lære om historie og kultur ved at bruge alle dine sanser - en sjov udflugt for hele familien.

Madeira Story Centre er åbent hver dag og ligger overfor svævebanen til Monte.

Fortet Fortaleza i Funchal

I Funchals gamle bydel skimter man hurtigt en statelig gul mur. Det er muren i det gamle fort, der engang beskyttede byen. Fortaleza blev bygget i begyndelsen af ​​det 17. århundrede og har siden haft tid til både at blive ombygget og udvidet. I 1990'erne blev fortet åbnet for offentligheden. Oppe på fortet har du en fantastisk udsigt over Funchal-bugten og lystbådehavnen. Der er også to museer at besøge og en lille hyggelig restaurant, når sulten melder sig.

Nonnernes dal

Lige uden for Funchal ligger den spektakulære nonnernes dal, også kaldet Curral da Freiras. Bare rejsen hertil er noget, der skal opleves. Efter kun få kilometer fra Funchal er du ankommet blandt de frodige bjerge og udsigten er magisk. På snoede veje når man ca. 1.000 meter over havets overflade og kan se ned over Nonnernes Dal. Dalen har fået sit navn fra nonnerne i klostret Santa Clara, der måtte flygte hertil i midten af ​​1550'erne efter en invasion af franske pirater.

I dag er der et hyggeligt marked i dalen, hvor du kan prøve likører og købe souvenirs. Glem ikke at medbringe en cardigan eller jakke, for i dalen er temperaturen lidt lavere på grund af bjerglandskabet. Vil du besøge dalen, kan du booke en udflugt med Apollo under din rejse til Madeira.

Madeira Wine Company

Vil du lære mere om Madeiras vinproduktion, bør du besøge Madeira Wine Company, som ligger centralt i Funchal. Her kan du smage vine, såsom en meget gammel Madeira-vin. De fantasiske smagslokaler giver en dejlig afveksling efter en hel dag i byen eller vandreture i naturen.

Porto Moniz

Porto Moniz er en charmerende lille by beliggende på den nordvestlige spids af Madeira. Du rejser hertil, hvis du vil opleve dramatisk natur – Porto Moniz er bedst kendt for sine naturlige lavapools. Det er sorte lavasten, der skaber bassinerne, som fyldes med vand, når tidevandet kommer ind - et fantastisk naturfænomen at opleve! På vej til Porto Moniz kommer du også forbi Djævelens hul, et hul i bjerget med et dramatisk vandfald.

Karneval på Madeira

En af de sjoveste begivenheder på Madeira er karnevallet, som er en af ​​de største i Europa. Karnevallet afvikles samtidig med det berømte karneval i Rio de Janeiro og byder på underholdning i lidt mere end en uge. Forvent en tempofyldt gadefest i Funchal med musik, dans og events. Her kan du læse mere om det festlige karneval på Madeira.

Blomsterfestivalen

Madeira byder på konstant blomstrende grønt, men om foråret sker der noget helt særligt. I slutningen af ​​april, eller i begyndelsen af ​​maj, fejrer du Festa da Flor - blomsterfestivalen. Dette er en af ​​de vigtigste og mest populære begivenheder for turister, og hele Funchal er fyldt med musik, underholdning og blomstershows. Et af festivalens højdepunkter er, når skolebørn bygger en såkaldt Wall of Hope, der skal symbolisere håbet om en mere fredelig verden. Et andet højdepunkt er blomsterkonkurrencen, som tiltrækker tusindvis af deltagere i alle aldre. Spørg din rejseleder for aktuelle datoer.

Shop i Forum Madeira

Hvis du har lyst til en shoppingtur, så tag til det store indkøbscenter Forum Madeira. Vælg mellem over 80 butikker, hvor du kan finde alt fra bog- og elektronikbutikker til tøj og en biograf. 

Indkøbscenter Dolce Vita

Indkøbscentret Dolce Vita byder også på masser af shopping med omkring 70 butikker. Shop alt fra designertøj til elektronik og dagligvarer – her er simpelthen alt. Indkøbscentret ligger i centrum af Funchal, omkring 150 meter fra Santa Catarina Park-rundkørslen og Marina Shopping Center.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

  • Behagelig temperatur året rundt
  • Kontrasternes ø med smuk natur
  • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Svævebanen til Monte

Fra den gamle bydel kan du tage svævebanen op til den lille landsby Monte, som er berømt for Monte Palace Tropical Garden. Haven er fyldt med eksotisk flora, en orientalsk have og en af verdens største samlinger af koglepalmer. Der er også stenfigurer og kvartskrystaller, så du skal sætte mindst et par timer af for komme rundt her - der er nok at se på.

Vi kan også anbefale et besøg til den smukke Nosso Senhora do Monte kirke. Med de berømte tovbaner, der kører lige under kirken, så kan du prøve en anderledes tur halvvejs tilbage til Funchal. Turen tager ca. 15 min. Fortsæt enten med lokalbus eller taxi tilbage til byen. God tur!

Svævebane på Madeira

Madeira Story Center

Er du interesseret i at høre mere om Madeira historie? Så er Madeira Story Center det perfekte sted for dig. Det er et moderne museum, som er designet til at lære dig mere om historien og kulturen ved at bruge alle dine sanser - en sjov udflugt for hele familien.

Madeira Story Center er åben alle dage kl. 10.00–18.00. Det ligger ved kabelbanen til Monte. Adresse: Rua D. Carlos I 27-29, 9060-051 Funchal. Tel: +351- 291 000 770.