Botanisk have på Madeira

Seværdigheder på Madeira

Madeira har mange perler. Fælles for dem alle er den smukke, sommetider dramatiske natur med stejle klipper og fine blomster.

Smukke udsigter på Madeira

Cabo Girão

Cabo Girão er en af Europas højeste havklipper. Toppen er 580 meter over havets overflade, og herfra har du en vidunderlig udsigt over havet. Du har også udsigt over alle de skønne terrasser, der ligger nede i bunden af klippen.

Hvis du ikke lider af højdeskræk og vil have ekstra spænding i maven, så skal du gå en tur længst ud på udsigtsplatformen med glasplade i gulvet. Klippen ligger ca. 2 km vest for Câmara de Lobos og ca. 14 km fra Funchal centrum.

Den botaniske have 

Den botaniske have, Jardim Botânico, var engang familien Reids bopæl. I den over 35.000 kvm have, der tilhører herregården, finder du over 2.000 forskellige planter og træer fra hele verden. Det er også her, du kan besøge det naturhistoriske museum, og hvis du følger stierne på området, venter der blomster i alle regnbuens farver hele året rundt. Du kan også bruge din entrébillet for at få adgang til fugleparken, som ligger her.

Du kommer lettest til Jardim Botânico med svævebanen, bybusserne 29, 30 og 31 eller med taxa. Parken er åben hver dag mellem kl. 09.00-18.00. Adresse: Caminho das Voltas 15, Funchal.

Lokale landmærker

I Funchals gamle bydel får du hurtigt øje på en statelig gul mur. Det er den gamle fæstnings mur, der tidligere beskyttede byen. Fortaleza blev bygget i begyndelsen af 1600-tallet, og er siden blevet udvidet. I 1990’erne åbnede de fortet op for offentligheden. Oppe i fortet har du en fantastisk udsigt over Funchal Bay og marinaen. Der er også to museer at besøge og en lille hyggelig restaurant, når sulten opstår. Fortet er åbent mandag-lørdag kl. 10.00-12.30 og kl. 14.00-17.30.

Svævebanen til Monte

Fra den gamle bydel kan du tage svævebanen op til den lille landsby Monte, som er berømt for Monte Palace Tropical Garden. Haven er fyldt med eksotisk flora, en orientalsk have og en af verdens største samlinger af koglepalmer. Der er også stenfigurer og kvartskrystaller, så du skal sætte mindst et par timer af for komme rundt her - der er nok at se på.

Vi kan også anbefale et besøg til den smukke Nosso Senhora do Monte kirke. Med de berømte tovbaner, der kører lige under kirken, så kan du prøve en anderledes tur halvvejs tilbage til Funchal. Turen tager ca. 15 min. Fortsæt enten med lokalbus eller taxi tilbage til byen. God tur!

Svævebane på Madeira

Madeira Story Center

Er du interesseret i at høre mere om Madeira historie? Så er Madeira Story Center det perfekte sted for dig. Det er et moderne museum, som er designet til at lære dig mere om historien og kulturen ved at bruge alle dine sanser - en sjov udflugt for hele familien.

Madeira Story Center er åben alle dage kl. 10.00–18.00. Det ligger ved kabelbanen til Monte. Adresse: Rua D. Carlos I 27-29, 9060-051 Funchal. Tel: +351- 291 000 770.