Karneval på Madeira

7.-18. februar 2024 finder Madeiras største folkefest sted - karneval! Og der er få steder i verden, hvor det fejres så stort som netop på Madeira. Du vil næsten tro, at Rio de Janiero er kommet til øen! Her fejrer befolkningen med fantastiske karnevalsoptog og shows, hvor alle er klædt ud med ansigtsmaling og masker. Så pak udklædningen og oplev en uge fuld af musik, mad, farver og dans!

Nogle af de mest berømte parader

Madeira har altid taget fejringen af ​​sin karneval alvorligt, og i løbet af denne uge føles det virkelig som om Rio de Janeiro er kommet til øen. Gaderne er fyldt med tusinder af mennesker og smukt klædte samba-dansere. Karnevalet på Madeira afholdes hvert år 40 dage før påske og slutter altid på en tirsdag. Tidligere var Rua Da Carreira, den ældste gade i Funchal, stedet for fejringen, men efterhånden som turismen voksede, begyndte de at fejre langs hovedgaden Avenida Arragia. I dag fejres karnevalet med forskellige temaer, hvor parader er det store trækplaster, der værdsættes af både lokale og turister. Der er flere parader, du ikke bør gå glip af i løbet af ugen! Nogle af de mest kendte er Festa dos Compadres, the Children’s Carnival, the Great Allegorical Parade og Trapalhão.

Trapalhão

Paraden Trapalhão er baseret på improvisation og humor og som en satire på forskellige sociale begivenheder. I denne parade kan alle deltage - alt, hvad du behøver, er et kostume og et godt humør. Den bedste udklædning vinder også en præmie!

A festa dos compadres

Denne parade starter weekenden inden karnevalet begynder og er starten på ugen, en tradition, der går omkring 50 år tilbage i tid. Paraden finder sted på øen Santana, på Madeiras nordlige kyst og fejres med stor entusiasme!

Paraden er berømt for sin originalitet og er kendetegnet ved store figurer, der går gennem de ellers stille gader. Under denne parade vil du nyde humor, latter og farver, mens maskerede mænd og kvinder stiller op og leger med sociale og politiske spørgsmål. Der vil også være et paradetog med musik, mad og drikke, hvor du spiser slik som "sonhos" eller "malassadas" - en slags friteret doughnut.

The Childrens Carneval

På fredage arrangerer skolerne på øen en parade i Funchal. Hundredvis af børn og lærere viser deres yndlingsudklædning og går sammen ned ad Avenida Arriaga.

The Great Allegorical Parade

Lørdag aften er det tid til The Great Allegorical Parade, den største attraktion i løbet af karneval-ugen på Madeira. Al farver, dans og glæde smitter, og du bliver hurtigt en del af den fejrende folkemængde. Under paraden er der snesevis af dekorerede biler, hver med sit eget navn og flag. Kostumer, koreografi og temaet for paraden ændres hvert år, og forberedelserne begynder måneder i forvejen!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Madeira, find og book en rejse til Madeira eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Madeira

Hvor kan jeg finde de bedste restauranter? Hvad er der at lave for børnene? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Madeira!

Se alle vores rejse til Madeira

Madeira

  • Behagelig temperatur året rundt
  • Kontrasternes ø med smuk natur
  • Perfekt til udendørsaktiviteter
Læs mere om Madeira

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her