10 øer i Grækenland

som burde stå på din bucketlist!

Grækenland er meget mere end sine største og mest populære øer. Planlæg årets sommerferie til én af disse i stedet for, og du vil garanteret forelske dig på ny! Der er ikke meget, der slår den græske sommer: De smukkeste strande, hvidkalkede huse, hyggelige tavernaer og lyden af både, som vugger i turkisblåt vand. Alt er indsvøbt i varme solstråler, og har et behageligt tempo og en varm gæstfrihed. Det er ikke svært at forstå, hvorfor så mange danskere vælger netop Grækenland hver sommer. Men vores yndlingsland byder på langt mere end trækplastre som Kreta og Rhodos. 

 

For dig, som ønsker at opdage helt nye sider af landet, finder der hundredvis af andre øer at vælge i mellem, alle med hver deres særlige særpræg. Her guider vi dig til 10 af de mest unikke, som er værdige til enhver bucket-list!

Symi, Grækenland Nyd smukke udsigter på vidunderlige Symi

1. Symi 

Symi kaldes ofte for “Eventyrøen”, og det er ikke svært at forstå. Øen bugner af bugter med strande og krystalklart badevand, og bag den naturlige havn ligger de pastelfarvede huse op ad bjergsiden, og skaber et smukt bagtæppe til den idylliske atmosfære, som findes her. For hundrede år siden var dette et blomstrende samfund med over 30.000 indbyggere. I dag bor her ikke mere end 2.500 mennesker, men eftersom turismen tager til, er tallet stille og roligt på vej op igen. Om dagen er der travlt i centrum, bl.a. på grund af dagsbesøgende fra Rhodos, men det er efter mørkets frembrud, at øen virkelig viser sig fra sin allerhyggeligste side. Da slår man sig ned på en taverna i vandkanten, og nyder friskfanget fisk til en uovertruffen, malerisk udsigt.

2. Limnos 

Limnos er den ottende største ø i Grækenland, men føles meget mindre end sine 476 kvadratkilometer. Her møder du nemlig ikke de store turiststrømme, men kommer tæt på grækernes hverdag i en blanding af gammelt og nyt, blandt hyggelige familiedrevne tavernaer, traditionelle stenhuse og små boutiques. Øen har det meste, man kan ønske sig fra en ferie i Grækenland. Skønne strande, varieret natur, som byder på uforglemmelige vandreture over sletter og bjerge, geologiske fænomener og varme kilde, arkæologiske udgravninger, kirker, romersk teater og historiske byer! 

Øens hovedstad Myrina er et populært feriemål for unge bevidste grækere. Her ligger villaer og palæer side om side i de smalle gader med hyggelige torve, kapeller, butikker og caféer. Limnos vil også indfri ethvert behov hos dem, som ønsker en ferie spækket med aktiviteter. Det er nemlig ikke tilfældigt, at det netop er her, vi har valgt at åbne et af vores Apollo Sports-hoteller

På unikke Tilos kan du opleve ægte øliv.

3. Tilos

Tilos - en uudforsket perle med maleriske landsbyer, krystalklart vand og fantastiske vandrestier. Nyd freden og roen i hovedbyen Livadia, solbad og svøm på Eristos Beach, og tag på vandretur i de naturskønne omgivelser. Vidste du, at Tilos er Grækenlands første Zero Waste-ø? I 2021 besluttede den lille ø at gå Zero Waste, og i juni 2023 blev den den første Zero Waste-certificerede by i Grækenland og den første Zero Waste-ø i verden!

4. Lesvos

Unikke Lesvos er en drøm for os, der ønsker at komme tæt på det autentiske græske øliv. Lesvos passer både dem, der vil have afslappende dage på stranden, og dem, der gerne vil være lidt mere eventyrlystne. Udover dejlige strande med krystalklart vand, venter fantastiske vandrestier gennem øens frodige natur med både olivenlunde og fyrreskove. Lesvos er også kendt for sin gode mad og drikke. Den lille by Plomari har længe været kendt for sin produktion af den græske drik ouzo, slå dig ned i en hyggelig taverna og bestil en masse småretter og så lidt ouzo – mere græsk kan det næsten ikke blive!

 

Hvidkalkede hus på Paros, Grækenland Spadser rundt i smukke hvidkalkede huse på Paros

5. Paros

Hvor Santorini oser af glamour, vil Paros charmere dig med sin bohemeatmosfære. Det er ’hippien’ blandt alle øerne i Kykladerne - en pastelfarvet feriedrøm spækket med herlige strande og strandbarer, smalle gyder, smukke buegange og livlige torve. For os, som elsker hyggelige bycentrummer, er der flere at vælge i mellem på Paros, men de mest kendte findes i havnebyen Naoussa og øens hovedby Parikia. Begge byder på en labyrint af gader, maleriske tavernaer og smukke kirker. Dog er stemningen livligere og mere trendy i Naoussa. Få overblik over vores rejsemål i Kykladerne her »

Skulle behovet for en smule eventyr melde sig i løbet af ferien, er det nemt at besøge andre øer. Naboøen Antiparos ligger blot en 10 minutters færgetur væk, og det er også både nemt og muligt at kombinere en uge på Paros med en uge på for eksempel Naxos! Ja tak, begge dele? Se kombinationsmuligheder her »

6. Lefkas 

Hvis du længes efter afslappede dage på skønne strande med azurblåt hav og storslået natur, slår Lefkas de fleste græske øer. Øen har fået sit navn efter de hvide klipper, der går stejlt ned i havet, og er en af de få øer, som man faktisk kan køre til fra det græske fastland, takket være en smal hovedvej, som knytter dem sammen. På trods heraf og at Lefkas har været et populært feriemål i mere end 20 år, har øen formået at bevare sin oprindelige, græske atmosfære. 

I hovedbyen Lefkas' bykerne venter en charmerende, tilbagelænet stemning med mange hyggelige tavernaer og torve. I de ’svævende’ bjerge i baggrunde ligger fortsat landsbyer, hvor tiden synes at være gået i stå og vilde olivenlunde, og langs øens vestkyst finder du nogle af Grækenlands allersmukkeste strande. Fortsætter du mod syd, finder du herlige små bugter og vindforhold, som tiltrækker (kite-)surfere fra alle verdenshjørner - og uanset hvor du befinder dig, er du omgivet af en uovertruffen gæstfrihed. 

Paxos strand Tag dagen som den kommer på smukke Paxos

7. Paxos

Paxos, den mindste af de ioniske øer ud for Grækenlands vestkyst, er perfekt for dem, der gerne vil undgå de typiske turistdestinationer. Ifølge mytologien blev øen skabt som en kærlighedsrede for Poseidon og Amphitrite. Her kan du slappe af og tage dagene, som de kommer, og nyde en af de lange strande. Naturen på Paxos er varieret med dramatiske klipper og frodige dale. På øens vestkyst er landskabet blødt og frugtbart med store frodige olivenlunde, som har bidraget til, at øen kaldes Olivenlundenes Ø. Gå ikke glip af chancen for at tage en bådtur til Paxos mest berømte grotte, Den Blå Grotte!

8. Patmos

På historiske og naturskønne Patmos møder du det ægte Grækenland i små og ægte byer. Her venter dejlige svømmeture ved øens fine strande med krystalklart vand, hvorfor ikke opleve øen til fods ad en af ​​vandrestierne, hvor du kan nyde den smukke natur. Den lille bjergrige ø Patmos kaldes nogle gange for Grækenlands Jerusalem, og pilgrimme valfarter hertil for at besøge det berømte Johanneskloster, men også almindelige turister, der gerne vil opdage det ægte og lokale. Hvorfor ikke opleve mere på ferien og kombinere Samos med Patmos? Læs mere om vores kombinationsrejser her! På Samos, en af ​​Det Ægæiske Havs smukkeste og mest frodige øer, kan du forkæle dig selv med en eftermiddag i feriestedet Pythagorion, der er optaget på Unescos verdensarvsliste. Nyd solnedgangen, folkelivet og ikke mindst alle de fine både, der ligger fortøjet i havnen, eller hvorfor ikke opleve en uforglemmelig vandretur i Samos fantastiske natur.
 

Karpathos, Grækenland Nyd Karpathos' krystalklare vand!

9. Karpathos

I modsætning til storfavoritterne Kreta og Rhodos er det få, der har opdaget Karpathos - men når du først har det, er der ingen vej tilbage! En rejse hertil byder nemlig på oplevelser udover det sædvanlige. Her venter unik græsk atmosfære på en rolig ø med smuk natur. Derudover er maden ekstraordinær god, strandene skønne og havet fantastisk blåt og krystalklart. Kan man ønske sig mere? Øen har også en lang og spændende historie, så seværdighederne er mange, og for udendørsentusiasterne venter fantastiske vandreture i uforglemmelige omgivelser. 

10. Kalymnos 

Mægtige Kalymnos trækker med sine dramatiske bjerge hårdføre klatrere til fra hele verden. Men øen byder på langt mere end adrenalinrush og højdeskræk! Mellem bjergene venter nemlig frodige dale med bistader, citrontræer og olivenlunde, samt små maleriske landsbyer, som virkeligt er et besøg værd. De badeglade blandt os vil få vores feriedrømme opfyldt på øens vestkyst. Her finder vi nemlig Kalymnos’ bedste badebyer – Myrties og Massouri – med skønne strande, hyggelige tavernaer og herlige promenader. Hvis du vil bruge tiden på andet end sol og dovne dage i vandkanten, har øen flere spændende, små museer, flotte udflugtsmuligheder og selvfølgelig - førsteklasses dykning og klatring!

 


Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her