Hvad sker der i Epirus denne sommer?

- events du ikke må gå glip af!

Ud over alt, hvad der er at opleve i Parga, vil vi gerne foreslå en række begivenheder, der finder sted i Epirus-området om sommeren, som du ikke må gå glip af. De fleste af arrangementerne er gratis, så benyt lejligheden til at opleve noget nyt og anderledes!

Museum i Epirus

Museer der er værd at opleve

Der er flere spændende museer i Epirus-området. Flere af dem er gratis at besøge, så hvorfor ikke tage på museumsbesøg under din ferie i Epirus?

Ali Pasha Museum, Ioannina. Museum om herskeren Ali Pashas liv med smykker, tøj og skatte fra datidens Grækenland.

Sølvsmedemuseum, Ioannina. Museum for sølvsmede med flere smukke smykker.

Folk Art Museum Tossizza Mansion, Metsovo. Besøg et traditionelt palæ fra det 19. århundrede, dekoreret i tidstypisk stil med lokalt kunsthåndværk, træudskæringer, håndvævede tæpper, traditionelle kostumer, samlinger af smykker, bronze og sølv, sværd og rifler. Museet indeholder også en sjælden samling af byzantinske ikoner. På tredje sal kan du besøge Evangelos Averoff-Tossizza-lejlighed.

Nicopolis Museum, Preveza. Dette museum fortæller historien om Nicopolis, en gammel by bygget i 31 f.Kr. af Octavius. Nicopolis betyder sejrens by og ligger lige uden for Preveza.

Averoff Gallery, Metsovo. Et museum for moderne græsk kunst. Den permanente udstilling viser et udvalg af 250 malerier, tegninger, skulpturer og graveringer af de førende græske kunstnere fra det 19. og 20. århundrede. Der arrangeres også midlertidige udstillinger.

Archaeological Museum of Ioannina, Ioannina. Et museum for græsk civilisation i Ioannina samt både oldtidskunst og moderne skulpturer.

Archaeological Museum of Igoumenitsa, Igoumenitsa. Thesprotias historie, både en permanent udstilling og periodiske udstillinger af moderne kunst og fotografier fra Igoumenitsa i dag.

Historical Museum of Ioannina Ch.Nikolaou, Ioannina. Ioanninas lokale historie og folk, der boede i regionen i det 19. og 20. århundrede. Samlingen består af over 600 unikke genstande fra de græske, jødiske og muslimske samfund i Ioannina.

Municipal Ethnographic Museum of Ioannina, Ioannina. Artefakter fra de tre religiøse grupper, der udgør befolkningen i Ioannina før 1913: Kristne, muslimer og jøder. Beliggende inde i en tidligere moské.

Monastery of Agiou Nikolaou, Metsovo. Et kloster oppe på en bakke med et smukt kapel og vægmalerier. På toppen er der et udsigtspunkt med panoramaudsigt over dalen.

 

Madfestival i Epirus

Madfestivaler - prøvesmag lokale specialiteter

Gå ikke glip af at besøge en af ​​Epirus' madfestivaler denne sommer. Prøv spændende mad og drikkevarer, bland dig med de lokale og tag specialiteter med hjem fra Epirus-området!

 • Sardines Festival. Afholdes normalt i august og foregår 1 uge i Preveza. Gratis
 • Olive Oil Festival. Afholdes normalt i august og foregår 1 uge i Parga. Gratis
Sportsaktiviteter i Epirus

For dig som vil på en aktiv ferie

I Epirus er mulighederne for være blive aktiv store. Naturen er magisk og forudsætningerne for cykling, gåture og vandreture er perfekte med mange gode stier.

Oplev vandring og cykling i Epirus-området;

 

Aktiviteter som findes i Tzoumerka i Zagoria;

 • River rafting
 • Canyoning
 • Kajak
 • ​​​​​​​Rappelling
 • Paragliding
 • ​​​​​​​Ridning
Religiøse højtider i Epirus

Fejr de religiøse højtider med de lokale

Der er altid noget at fejre! Mange af festlighederne begynder med et optog, hvor et helligt ikon føres gennem byen. Herefter starter festlighederne med mad, drikke og dans.

Her er nogle af de festivaler, der fejres i Epirus:

 • St. Giannis Labathiaris, Parga
 • St. Paraskevi, Plataria
 • The Transfiguration of the Saviour, Parga
 • Maria day, Parga

Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Parga, find og book en rejse til Parga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Parga

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, smukkeste strande, de bedste udflugter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Parga

Parga

 • Billedskøn atmosfære
 • Hyggeligt havneliv
 • Smukke strande
Læs mere om Parga

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her