Oplev Leros med Apollo

Leros - rejsetips

Hvis du vil opleve det ægte Grækenland, så er øen Leros lige noget for dig. Her møder du smukt turkis vand, urørte badebugter, maleriske fiskehavne og taverner, der serverer alle havets lækkerier. Der er mange muligheder for at opleve Leros, og her har vi samlet nogle af de bedste tips til strande, mad og seværdigheder.

Kastro på Leros

Borgen blev bygget i 1300-tallet af johanniter-riddere og har en dramatisk beliggenhed på bjerget over Agia Marina på Leros. Det er relativt godt bevaret, og du kan virkelig føle historiens vingeslag her og få en fornemmelse af, hvordan det var i den tid, hvor johanniterne kæmpede for De Ægæiske Øer mod osmannerne.

Ø-tur

Fra havnen i Agia Marina på Leros kan du følge med på en dejlig bådtur, der fører dig til de nærliggende øer. Tag med og nyd solen og havbrisen. Bookes i havnen dagen før du vil afsted.

Agios Isodoros

Den smukke lille kirke Agios Isidoros ligger på øen Alinda, som du kommer til gennem en smal gåtur ud i havet. Kapellet er bygget på samme sted, hvor et gammelt tempel engang stod, og dets ruiner kan stadig ses bag alteret. Stop op og nyd den smukke udsigt over havet og solnedgangen.

Oplevelser på Leros

Smage fra Italien

Hvis du er på udkig efter italienske lækkerier, skal du tage til Two Paradosia, et italiensk konditori og en isbar. Ejeren Harris bruger sin bedstemors gamle opskrift til at lave lækre cheesecakes, kager, spinattærter, is og meget mere.

Det traditionelle møder det moderne

Ved siden af en gammel mølle på den smukke småstenstrand ligger Taverna Mylos, en restaurant der serverer gamle opskrifter med et moderne tvist. Her spiser du middag lige ved havet med udsigt over den smukke solnedgang.

Skøn atmosfære ved havet

På den hyggelige Café Del Mar møder du et smukt miljø med et afslappet interiør, musik og en smuk udsigt over havet. Slå dig ned og nyd en kaffe eller en drink i solnedgangen samt den smukke atmosfære.

Leros skønne strande

Leros længste strand

Alinda Beach er den længste strand på Leros med flere faciliteter, taverner og vandsport. Stranden er omgivet af frodige fyrretræer, der giver kølig skygge, når du har brug for en pause fra solen. Hvis du vil være i fred for andre soldyrkere, så er der flere små bugter rundt omkring, der giver lidt privatliv.

Postkortsmukke Agia Marina Beach

Lige foran byen Agia Marina finder du den smukke strand med samme navn. Her nyder du varmt, blødt sand og krystalklart vand i rolige og maleriske omgivelser.

Xirokambos Beach

Lige udenfor Lakki finder du stranden i Xirokambos i naturskønne omgivelser. Her kan du nyde krystalklart vand, hvor du kan se så langt som 45 meter ned på nogle steder! I enden af stranden ligger Panagia Kavouradena kapellet og ruinerne af den gamle borg Kastro. Hvis du har lyst til en bid mad, er der mange taverner rundt omkring.

På den nordlige side

Maleriske Blefoutis Beach ligger i en bugt på Leros nordlige side. Beskyttelsen fra bugten gør at bølgerne her er lidt mindre end ved andre strande, hvilket giver en ekstra rolig og fredelig atmosfære. Hvis du bliver sulten, er der flere restauranter i nærheden, hvor fisk er specialiteten.

Merikia Beach

Fredelige Merikia Beach ved Lakki byder på en varm sandstrand omgivet af grønne områder. Her er vandet så klart, at du nemt kan se, når en lille stime fisk svømmer forbi. Merikia er især populær blandt dem, der elsker at være tæt på naturen og sætter pris på et stille øjeblik. Mange kommer til stranden til fods fra andre nærliggende strande, men der er også busser, der tager dig hertil.


Find og book rejsen her