Oplevelser i Sitia

Oplevelser i Sitia

Sitia er omgivet af et frodigt landskab med flere smukke små landsbyer, som du kan besøge. Tag en tur til Kretas egen Saint Tropez, den traditionelle lille landsby Mochlos, eller tag en tur ud og bliv et med naturen på den smukke Lassithi slette. 

Klosteret Moni Toplou

Mochlos - traditionel by ved havet

Mochlos er en smuk, traditionel badeby. Her er du langt væk fra turiststrømmene med kun en håndfuld taverner og nogle butikker i landsbyen. Hvis du vil solbade og svømme, er der en lille sandstrand og flere andre badepladser, hvis du ikke er bange for klipper. Kun en 5 minutters bådtur væk er et udgravningssted fra minoisk tid.

Klosteret Moni Toplou

Klosteret Moni Toplou er kendt for at have den største produktion af vin og olivenolie i hele det østlige Kreta, og de har vundet internationale priser flere år i træk. Der bor stadig to munke i klosteret, og her er også mulighed for vinsmagning i den tilhørende fabrik. Klosteret er også kendt for sine mange værdier fra det 17. århundrede, dengang klosteret var en kunstskole for de mange munke, der engang boede der.

Fortet Kazarma i Sitia på Kreta

Det venetianske fort Kazarma

Besøg det venetianske fort Kazarma, som er byens vigtigste vartegn og blev bygget i det 13. århundrede, da Kreta var under venetiansk styre. Benyt også lejligheden til at slentre rundt i gyderne i den gamle del af byen, som ligger i direkte forbindelse til fæstningen.

Elegante Agios Nikolaos

Enhver, der kan lide at shoppe, bør besøge byen Agios Nikolaos - også kaldet "den smukkeste by på øen". Ved torvet finder du gader med flere butikker, barer, caféer og restauranter. Her samles man for at shoppe, spise, socialisere og nyde byens dejlige atmosfære.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her