Oplevelser i Sitia

Sitia er omgivet af et frodigt landskab med flere smukke små landsbyer, som du kan besøge. Tag en tur til Kretas egen Saint Tropez, den traditionelle lille landsby Mochlos, eller tag en tur ud og bliv et med naturen på den smukke Lassithi slette. Læs vores rejsetips til Sitia:

De grønne bjerge

Hvis du kan lide bjerge, skal du besøge Lassithi sletten og opleve det traditionelle Kreta på 1.200 meters højde! Sletten er en stor dal i Dikti-bjergene med ideelle betingelser for dyrkning, da smeltevand fra de omkringliggende bjerge samles her. Se honning- og bananplantager og nyd udsigten fra de fantastiske udsigtspunkter.

Prisbelønnet vin og olie

Klostret Moni Toplou er kendt for at have den største produktion af vin og olivenolie i hele det østlige Kreta, og de har vundet internationale priser flere år i træk. Der bor stadig to munke i klosteret, og her er også mulighed for vinsmagning i den tilhørende fabrik. Klosteret er også kendt for sine mange værdier fra det 17. århundrede, dengang klosteret var en kunstskole for de mange munke, der engang boede der.

Lassithi sletten
Klostret Moni Toplou

Det mest moderne sted på øen

Enhver, der kan lide at shoppe, bør besøge byen Agios Nikolaos - også kaldet "den smukkeste by på øen". Ved torvet finder du gader med flere butikker, barer, caféer og restauranter. Her samles man for at shoppe, spise, socialisere og nyde byens dejlige atmosfære.

Traditionelle Kreta

Mochlos er en smuk, traditionel badeby. Her er du langt væk fra turiststrømmene med kun en håndfuld taverner og nogle butikker i landsbyen. Hvis du vil solbade og svømme, er der en lille sandstrand og flere andre badepladser, hvis du ikke er bange for klipper. Kun en 5 minutters bådtur væk er et udgravningssted fra minoisk tid.

Dødens kløft

Hvis du er interesseret i vandreture, tilbyder vi flere udflugter, hvor du kan se mere af det naturskønne Kreta. Du kan blandt andet vandre til Richtis Gorge, hvor vi går gennem en skov af hundrede år gamle platintræer eller til Zakros Gorge, også kaldet "The Gorge of the Dead" - dødens kløft.