Chania by på Kreta

Oplevelser i Chania 

Chania på Kreta er en by fuld af seværdigheder, men også i omgivelserne findes der masser at se, fx Knossos og Therisso-kløften. Her kan du læse mere om, hvad der findes af oplevelser i Chania!

Den venetianske havn

Chania by kendetegnes af den smukke, gamle, venetianske havn med aner fra 1300-tallet. Havnen er omgivet af restauranter og historiske bygninger som fæstningen, moskéen og fyrtårnet. Fæstningen dateres tilbage til 1600-tallet og blev bygget af tyrkerne for at benytte den som barakker under besættelsen. Moskéen hedder Giali Tzamisi, og her arrangeres somme tider kunstudstillinger. Fyrtårnet markerer havnens indløb og ligger for enden af molen, og byder på en smuk udsigt over den gamle by. På vejen til fyrtårnet passerer du også Sank Nikolaus bastion, som udgjorde en del af Chanias forsvar mod piratangreb.

Kretas søfartsmuseum

Besøg Kretas søfartsmuseum i Chania og tag del af næsten 5000 år af øens maritime historie. Museet ligger ved indgangen til Firkas fæstning i den venetianske havn og har åben alle dage, undtagen helligdage.

Havnen i Chania by
Gå på marked i Chania by

Det arkæologiske museum i Chania

Det arkæologiske museum i Chania ligger et stenkast fra havnen, i kirken i det venetianske kloster St. Francis. Her kan du opleve Chanias historie fra den yngre stenalder til romertiden.

Marked i Chania

Markedshallen i Chania er en af byens mest besøgte steder. Her kan du købe friske, lokale råvarer og prøvesmage traditionelle produkter, som værdsættes af både lokale og besøgende. Selv om du ikke har intentioner om at handle, så er markedshallen stadig perfekt for en oplevelsestur blandt frisk fisk, ost, krydderier, friskbagt brød, tøj og sko.

St. Nicholas kirke

Kirken Agios Nicholaos i Chania er kendt som den ottomanske moské eller moskéen Ibrahum. Det er den eneste kirke i Grækenland med et klokketårn og en minaret, og var oprindeligt en del af et romersk-katolsk kloster fra 1205.

Limnopoulis vandpark

Tag med hele familien på en sjov dag på Limnopoulis vandpark! Her findes gigantiske vandrutsjebaner, lazy river, børnepool og legepladser.

Knossos

Knossos er et af Kretas mest kendte seværdigheder. Det imponerende palads var hovedsæde for Europas første højkultur, den minoiske kultur, som pludseligt forsvandt ca. 1450 f.Kr. Du kommer nemt til Knossos med Apollos udflugter.

Monastery of Agia Triada

Klostret Monastery of Agia Triada, eller Tzagarolon som det også kaldes, er et af de mest imponerende klostre på Kreta. Klostret ligger ca. 15 kilometer udenfor Chania på Akrotiri-halvøen.

Therisso-kløften

Therisso-kløften ligger i pittoreske omgivelser i nærheden af byen Therisso, ca. 15 kilometer fra Chania by. Her mødes du af fantastisk smuk natur og også den charmerende by er et besøg værd. Kløften ligger ved foden af de hvide bjerge (Lefka Ori), og de stejle bjergsider lokker klatrere fra hele verden.

Vandring på Kreta

Kretas magiske landskab er perfekt for en vandretur, og en af de mest populære vandringer er gennem Samaria-kløften. Dette er Europas længste kløft, som slutter ved strandene nede ved Det Libyske Hav på Kretas sydkyst.

Se flere rejsetips for Chania

Klostret Agia Triada på Kreta