Korfu by

Charmerende områder og byer

På Korfu finder du områder og byer med snoede smågader og masser af hyggelige caféer og restauranter. Men hvad er bedre end at være en del af det daglige liv, opleve bygningerne og den skønne atmosfære? Tag del af vores bedste tips her.

Charmerende i Korfu by

Den gamle del af Korfu by har en meget skøn atmosfære og mange bygninger med smuk arkitektur. Her kan man se hvordan Korfus tidligere herskere har efterladt spor i bygningskunsten. Der findes meget at se, så tag dig god tid til at vandre langs med de smalle, snoede gader. Town Hall Square er et velkendt sted i Korfu by, og ved torvet finder du Rådhuset, en katolsk kirke og flere andre officielle bygninger.

På Korfu arrangeres dagligt mindre festivaler i midten af august. Det er forskellige temaer hver dag og kan f.eks. være brass band, måneskinsaften eller teatertema. Den største festival finder sted den 15. august. Ofte foregår festligheder inde i Korfu by.

Faliraki og Vidos

Når du passerer porten ved siden af Skt. Michael og Skt. Georges-paladserne kommer du til den del af Korfu by, som hedder Faliraki. Her finder du den skønne ouzobar En-Plo. Udenfor Faliraki ligger øen Vidos, hvortil du kan tage en båd. På øen findes en restaurant, men der er også perfekte omgivelser for en picnic. I løbet af sommeren afholdes sommerkoloni for græske skolebørn på Vidos.

Korfu by

Acharavi

På den nordlige side af Korfu ligger øens tredje største by, Acharavi. På begge sider af hovedgaden findes butikker, banker, supermarkeder, restauranter og barer. Stranden udenfor Acharavi, som består af sand og sten, er lavvandet og egner sig godt til børnefamilier.

En by med historie

Byen Perithia er et interessant sted at besøge. Den ligger mellem Kassiopi og Acharavi og blev grundlagt, da indbyggerne fra Korfus kystbyer flygtede fra de truende pirater. De blev siden boende her, og her var helt op til 1.500 indbyggere i byen. Nu bor her kun seks personer, idet de andre familier flyttede ned til kysten igen i starten af 1900-tallet. Husene, som nu er forladte, er bygget i sten og udskiller sig fra andre huse på Korfu. I byen findes fem taverner, som er velbesøgte af både øboer og turister.

Bjergby på Korfu

Hyggelige byer

Petriti er en lille fiskerby, som ligger i nærheden af Lefkimmi. Ved havnen er der roligt og stille, og de lokale fiskere hygger sig med sine både. Her findes en lille strand med en fin udsigt og nogle taverner, som serverer lækker friskfanget fisk. Syd for Petriti ligger byen Notos, som også har en lille fin strand, der er et besøg værd.

Byliv i Sinarades

Det er en dejlig gåtur op mod den lille by Sinarades, som ligger ovenfor Agios Gordis. Hvis du bor i Gordis, kan du gå op ad bakken for et komme hertil, men du kan selvfølgelig også leje en scooter eller et ATV'er. Højst oppe i Sinarades ligger Aerostato, som byder på en smuk udsigt. Her kan du tage en lille pause, inden du begiver dig ned mod Gordis igen. Fra Sinarades kører der også busser ind til Korfu by.