Paleokastritsa

Postkortsmukke Korfu

På denne paradisø finder du ikke kun dejligt vejr og smukke strande – du finder også ubeskrivelige udsigter. Tag del af vores tips til de mest fantastiske udsigter, der helt sikkert vil skabe lidt misundelse på de sociale medier.

Paleokastritsa

Paleokastritsa er et af de smukkeste steder på Korfu med en fin sandstrand omgivet af turkisblåt vand. Her kan du nyde en hel dag med sol og strand i skønne omgivelser. Man kan også sejle ud med glasbundsbåd og se klippeformationer og paradisstrand, der kun er tilgængelige fra havet.

På en høj ligger Jomfru Marias kloster, der byder på en magisk udsigt over omgivelserne. Den bedste udsigt er fra restauranten. Oplev kirken og museet eller hvorfor ikke gå en lille tur i den fine have, der findes her? I kælderen kan du se, hvordan olivenpres fungerer, og man kan også købe olivenolie og krydderier. Paleokastritsa ligger på øens vestlige side, kun 25 minutter fra Dassia & Kontokali og 45 minutter fra Agios Gordis. Du kan tage den grønne bus fra Korfu by, via Gouvia.

Ovenfor Paleokastritsa ligger byen Lakones, som også kaldes Bella Vista. Du forstår snart hvorfor, når du ser den fantastiske udsigt over de turkisblå bugter i Paleokastritsa.

Paleokastritsa

Kommeno

Mellem Gouvia og Dassia findes en odde, der hedder Kommeno. Her ligger kirken Ipapanti, med en spektakulær placering. Det er let at forstå, at der ofte holdes bryllup her. Husk at medbringe kamera til dette billedskønne sted.

Idylliske Parga

Smukke Parga ligger kun tre timer herfra med færge. Her klatrer husene op langs med bjerget, og på begge sider af havnen findes hyggelige sandstrande. Langs med strandpromenaden finder du mange gode taverner. I havnen ligger også en kirke, som bidrager til den pittoreske atmosfære.

Pontikonissi

Pontikonissi og Vlachernaklostret udenfor Kanoni er det mest kendte postkortbillede fra Korfu og øens mest fotograferede sted. Øen Pontikonissi ligger udenfor Kanoni og er også kendt som Mouse Island. Der findes flere teorier om, hvorfor den hedder netop Mouse Island, og en af dem er, at når du ser øen fra oven, ligner den en mus. På øen ligger kirken Byzantine Church of Pantokrator, som kun er åben en gang om året, på Mariadagen den 15. august. For at komme hertil skal du tage en båd fra Vlacherna, hvor klostret ligger.

Agios Gordis

Fuglenes sø

Ovenfor Agios Georgios ligger den kunstige sø Korrision. Den blev bygget af venetianerne, da de herskede over øen, og siden da har det været et meget populært udflugtsmål. Mange kommer hertil for at nyde det smukke planteliv omkring søen, og hvis du er fugleinteresseret, er dette stedet for dig. Området byder på ca. 100 forskellige fuglearter og er også et populært stop for trækfugle, der passerer. På den anden side af søen finder du den rolige del af Issos Beach.

Charterklassikeren Kassiopi

Kassiopi ligger på øens vestlige side og blev hurtigt manges favoritrejsemål, da charteren kom til Korfu. Den hyggelige havneby syder af liv og aktivitet, og du kan tilbringe flere timer med bare at iagttage livet her. Kassopitra er byens gamle kirke, hvor du kan beundre de smukke ikoner. Hvis du bliver sulten, er der flere gode restauranter at vælge mellem. Alle serverer god lokal mad i skønne omgivelser. Hertil kommer du med den grønne bus fra Korfu by, der går via Gouvia/Dassia.

At komme rundt

Korfus fantastisk fine natur er perfekt for oplevelser på egen hånd med lejet bil. Mærk friheden ved selv at bestemme, hvornår du vil gøre dine stop. Hvis du booker gennem Apollo, får du en fuldt forsikret bil leveret til dit hotel. Spørg din rejseleder om aktuelle tilbud og rabatter.

For dig der ikke orker at køre selv, skal du tjekke de grønne eller blå busser. De blå lokalbusser kører til de byer, der ligger nærmest Korfu by. Du køber din billet i en automat eller i nærmeste kiosk eller supermarked. Tidsplaner findes opsat på de fleste busstoppesteder, og billetpriserne ligger på ca. 1,5 euro pr. person. Alle blå busser kører fra San Rocco Square i den nye del af Korfu by.

De grønne busser kører til de byer, som ligger længere væk fra Korfu by: Paleokastritsa, Agios Gordis, Agios Georgios (syd), Kassiopi og Sidari. Disse starter fra busstationen, som ligger ved siden af det nye fort i Korfu by. Langtursbusserne kører ikke så ofte, så man skal lige tjekke tidsplanen. Tidsplanerne findes på de fleste grønne busstoppesteder eller i nærmeste kiosk eller supermarked, hvor du også kan købe billet. Priserne ligger mellem 2-4 euro pr. person.