Guide til Paris

Hvad skal du lave i Paris?

I Paris finder du seværdigheder på hvert hjørne. Hvad end du bestemmer dig for at lave på din rejse til Paris, findes der altid mange muligheder og nye oplevelser. Tag f.eks. på det store museum Louvre, Triumfbuen eller gå en lang tur langs Seinen.

Du skal opleve de velkendte seværdigheder som fx Eiffeltårnet, Pompidou-centeret og museet Louvre i Paris - specielt hvis det er første gang du besøger byen. Når du har set disse seværdigheder, kan du fortsætte med resten af vores tips til Paris.

Hyggelig opdagelsesrejse i det 7. arrondissement

Paris’ 7. arrondissement er det ultimative område, hvis du vil gå en skøn slentretur. I de smukke brostensbelagte gader, venter små charmerende restauranter, bagerier, oste-butikker og gademarkeder. Undervejs kommer du forbi parken Champ-de-Mars, som er en stor offentlig park tilhørende Eiffeltårnet, som betragtes som Paris' mest populære attraktion. Forevig øjeblikket med en selfiestang, hvor I står foran det fantastiske Eiffeltårn i baggrunden.

Hvis du ønsker at tage på museum, så ligger kunstmuseet Musé d’Orsay og Rodin museet også her. Sidstnævnte har også en flot have, og bygningen huser over 6000 skulpturer lavet af kunstneren Auguste Rodin. Omkring krydset på det 7. arrondissement ligger Seinen, hvor du kan slå dig ned og hvile fødderne.

Champs de Mars i Paris, rejsetips på Apollorejser.dk
Shopping i Paris,

Shopping i Paris

Det er ikke nogen hemmelighed, at Paris har styr på moden. Hovedstaden har virkelig sat Frankrig på kortet over modelande! Derfor kan det være ekstra fedt at shoppe tøj i Paris. Og et af de absolut bedste steder at shoppe er Galeries Lafayette, som er det franske stormagasin, hvis flagskibsbutik ligger i det 9. arrondissement på Boulevard Hausmann. Det 7. arrondissement er et af Paris’ mest kendte shoppingdistrikter. Her kan du købe nye designs i små og store butikker, billigt tøj i centre som Beaugrenelle eller spændende mad på madmarkedet Rue Car.

I det 8. arrondissement ligger Triangle d’Or et område, som strækker sig over gaderne Rue Francois 1er, Ave George V og Avenue Montaigne. Vil du købe kvalitetsvarer fra luksusbutikker, er dette stedet at tage hen. Her ligger butikker som fx Chanel, Louis Vuitton og Celine.

Kirkegård i Paris, Père Lachaise

Paris' smukkeste kirkegård – Pére-Lachaise

Paris’ største og mest kendte kirkegård er Pére-Lachaise. Det er ikke altid, at et besøg på en kirkegård er en del af planen på ferien. Men faktum er, at denne kirkegård ofte topper listen over ting, man skal opleve i Paris. Pére-Lachaise blev indviet i 1804 og er 43 hektar stor. Kirkegården er mest kendt for, at sangeren Jim Morrison ligger begravet her, hvilket tiltrækker mange fans fra hele verden. Men der ligger også berømtheder som fx forfatteren Oscar Wilde (hvis grav er helt dækket med kyssemærker!) og sangeren Édith Piaf.

På kirkegården Pére-Lachaise kan du gå en tur langs de smukke brostensbelagte gader og nyde atmosfæren.

Historiske seværdigheder i det 8. arrondissement

Paris’ 8. arrondissement største højdepunkt er en af verdens mest berømte gader, Champs-Elysées. Boulevarden er over tre kilometer lang, og her finder du masser af eksklusive butikker og caféer. I den ene ende af Champs-Elysées ligger også Triumfbuen, Arc de Triomphe. Triumfbuen ligger på Place Charles de Gaulle og er opført i 1806. Udover Champs-Elysées og Triumfbuen findes der meget mere at opleve i det 8. arrondissement.

  • Tag et hvil i den imponerende park Parc Monceau. Da parken blev konstrueret i slutningen af 1700-tallet forgyldte arkitekten den med et romersk tempel, en pagode og en pyramide.
  • Besøg det storslåede palads The Petit Palais, som ikke er så lille, som navnet siger. I paladset er kunstmuseet Musée des Beaux-Arts. Det er gratis at besøge museet, og du kan spise noget lækkert i gårdhaven.
  • Tag en tur i Madeleinekirken. Her blev komponisten Frédéric Chopin begravet. Hold evt. øje med kommende koncerter med smuk klassisk musik.
Champs-Elysées i Paris, rejsetips på apollorejser.dk