Notre Dame i Paris

Louvre og Notre Dame

Hvem har ikke drømt om en rejse til Paris? Byen som ligger blot to timer herfra er romantikkens, gastronomiens, kunstens og modeindustriens centrum. Paris er en meget nem by at komme rundt i til fods – og du oplever og ser meget på din vej. Nyd de mange cafeér og nyd en tur langs Seinen. Det er en oplevelse i sig selv. Oplev Notre Dame og det fantastiske Louvre museum.

Notre Dame

En anden kendt historisk bygning er Notre Dame, som er en katedral i Paris. Den ligger på øen Île de la Cité midt i floden Seinen, og var med i filmen ”Klokkeren fra Notre Dame der handler om den pukkelryggede Quasimodo. Filmen er baseret på en bog af den franske forfatter Victor Hugo. Notre Dame er klassificeret som Verdensarv af Unesco. I april 2019 brændte Notre Dame. Bygningen er lukket på ubestemt tid under restaurering.

Notre Dame

Notre Dames historie

Notre Dame er bygget i forskellige perioder mellem 1163-1345 på befaling af biskop Maurice de Sully, som dedikerede den til jomfru Maria. Det er også i denne katedral Napoleon Baptiste blev kronet til kejser. Notre Dame var en af de første gotiske katedraler i Europa, hvilket har sat sin præg. 

Det tog næsten 200 år, inden bygningen stod klar og i den periode var mange arkitekter indblandet, hvilket ses, når man ser på Notre Dames forskellige stilarter. 

Katedralen prydes af en del klokker, der alle ringer i forskellige toner. Den største klokke er ”Emmanuel” som vejer 13 ton.  Det siges, at da Emmanuel blev lavet, kastede kvinder guld og andre smykker i den smeltede masse, hvilket skulle have givet klokken sin unikke lyd.

Tips til dit besøg i Notre Dame

Notre Dame lukket på ubestemt tid under restaurering efter branden i april 2019. Læs besøgsinformation omkring Notre Dame her.

Louvre

Vil du se kunstskatte fra hele verden? Så er Louvre et godt valg. Det er det mest besøgte museum  i hele verden og har skatte fra mange enestående kunstnere, f.eks. Leonardo da Vinci, Michaelangelo, Rembrandt og Rubens. Mest kendt er Louvre for at være hjemsted for det populære maleri; Mona Lisa.

Louvre har over 380.000 værker,  hvoraf der vises ca. 35.000. Her er store samlinger af antikviteter, skulpturer med mere. Malerisamlingen inkluderer værker fra 1300-tallet frem til 1848.

Louvres historie

I år 1190 byggede kong Filip II August det første kongelige Louvre slot for at beskytte Paris mod vikingeangreb. Senere blev det bygget om til bopæl for de kongelige med smukke malerier på væggene, en fantastisk trappe og en skøn park. Louvre er gennem flere år bygget om. Louvre-pyramiden, som er en stor glaspyramide på pladsen foran Louvre, er bygget i 1989 af den daværende præsident François Mitterrand og er samtidig en af indgangene til museet.

Tips til dit besøg

Louvre har åben hver dag undtaget tirsdage fra kl. 9.00-18.00. Der er aftenåbent onsdage og fredage til 19.45. Første søndag i hver måned fra oktober til marts er entre gratis. Eftersom Louvre er meget stort kan du ikke nå at se det hele, så tjek Louvres officielle hjemmeside eller tag en brochure og planlæg hvad du vil se før dit besøg.

Se flere rejsetips til Paris

Louvre i Paris
Tuileries garden ved Louvre