Montmartre i Paris,

Paris' boheme vidunder – Montmartre 

I det 18. arrondissement, nord for centrale Paris, ligger den fine by med sin pragtfulde udsigt fra bjerget til den smukke Sacré Coeur kirke. Her kommer du væk fra byens mylder og kan bruge dagen på at snuse rundt i de brostensbelagte gader, nyde den friske luft og observere de folk, der går forbi i gaderne fra en hyggelig café. 

Kunstneriske og charmerende Montmartre

I Montmartre blev nogle af de største kunstnere samlet i slutningen af 1800-tallet til 1900-tallet.

Den impressionistiske stil fødtes i forbindelse med kameraets indtog, og kunstnere kunne lade fantasien flyde, når de skabte deres værker. Salvador Dalí, Amedeo Modigliani, Claude Monet, Piet Mondrian, Pablo Picasso, Camille Pissarro og Vincent van Gogh er blot nogle af de kendte kunstnere, som fik inspiration fra området. Den kunstneriske stemning trives stadig i Montmartre, og det er et billedskønt områder med små butikker, restauranter og cafeer.

Selve bakken Montmartre er med sine 130 meter over havet det højeste punkt i hele Paris. I Montmartre kan du gå op og ned af bakker og trapper næsten hele tiden, men det er charmen i området, som folk kommer hertil for. På hovedtorvet i Montmartre, Place du Tertre, sælges der malerier og souvenirs.

I bydelen ligger også kunstværket Le mur des je t'aime, en stor blå væg med "jeg elsker dig" skrevet på 250 sprog. Det passer fint med den følelse du får, når du går rundt i kvarteret. Det er let at forelske sig i Montmartre.

Café i Montmartre,
Sacre-Coeur i Montmartre, Paris

Sacré-Coeur i Paris

När du går rundt i Montmartre og føler det går opad, så er du ved at være ved basilikaen Sacré-Coeur. Den står nemlig højst oppe på bjerget i Montmartre, og mange turister kommer hertil for den fantastiske udsigt over Paris. Er du i Paris over julen, kan du høre det smukke orgel spille sin eneste koncert på hele året.

Basilikaen er åben hver dag fra kl. 06.00 til 22.30. Tag hertil til fods eller på cykel. Bus 30, 31, 80 og 85 stopper ved Sacré-Coeur. Du kan også tage det lille Montmartre-tog ”Le Petit Train de Montmartre”. Billetter til toget finder du her.

Køb lidt ind til picnic og slå dig ned i græsset, som de lokale gør. Udsigten over byen, alle de forbipasserende mennesker og den herlige atmosfære i Montmartre gør dette til en af feriens hyggeligste minder.

Café de Deux Moulins - cafe i Amelie de Montmartre

Denne café blev international kendt, da filmen Amelie de Montmartre kom i 2007. Her kommer for det meste turister for at se lokalerne, hvor Amelie arbejdede i filmen og for at nyde en god crème brûlée og drikke en kop kaffe. Priserne her er lidt højere, og menuen lidt mindre end på andre caféer i Montmartre, men stemningen er god, og lokalet er ofte fyldt livligt op. Et tip er at komme tidligt og spise din morgenmads-croissant med en kop rygende varm te eller kaffe.

Café de Deux Moulins ligger nær Moulin Rouge på tværgaden Rue Lepic og har åben fra 08.00 til 01.00.

Moulin Rouge

Moulin Rouge er et over 100 år gammelt cabaret-sted. Moulin Rouge åbnede i Belle Époque perioden, den smukke periode. Det var her dansen can-can først blev populær, og bygningen var hjemsted for danserinder. Efter storhedstiden inden 1. Verdenskrig har Moulin Rouge fortsat sine shows. I 1900-tallet stod nogle af de største stjerner på scenen.

I dag kan du slå dig ned ved bordene og nyde et spektakulært show. Selvom du ikke vil se showet, så er bygningen et besøg værd - helst om aftenen når alle lamper er tændt. Moulin Rouge ligger på 82 Boulevard de Clichy – du kan ikke misse bygningen med sin store mølle og blinkende lamper. 

Se flere rejsetips til Paris