Det Røde Hav

Dykning i Det Røde Hav

Det Røde Hav siges at have fået sit navn fra de mineralrige bjerge i nærheden, da det naturligvis ikke er rødt. Men det er krystalklart og med den smukkeste undervandsverden. En rejse hertil er en rejse til to lande, en over overfladen og en under overfladen. Læs mere om vores bedste tips her!

Det store blå

Egyptens kyst er et solsikkert paradis for snorklerne, dykkerne, svømmerne og naturelskerne. Her møder du den vidunderligt smukke Sinai-ørken og Det Røde Hav. Kontrasten mellem en ufrugtbar, tilsyneladende livløs ørken og det knaldblå hav myldrende af liv fra fascinerede mennesker i alle aldre. Dybhavskongen Jacques Cousteau beskrev Rødehavet som en korridor fyldt med vidundere og de lykkeligste øjeblikke i mit dykkerliv".

Det er manglen på regn i ørkenen, der gør vandet helt krystalklart, nogle gange med et sigte på mere end 45 meter. Det Røde Hav anses for at være verdens bedste dykkerområde, efterfulgt af Great Barrier Reef udenfor Australien, og er kendt for sin rige, stadig forholdsvis uspolerede og unikke fauna. Ti procent af alle havets dyr og planter i verden lever kun her. En fantastisk undervandsverden at opleve. I Egypten er der masser af ting at se og gøre, men det er stadig Rødehavet, som står for de største eventyr. Både sejler dig let på dagsudflugter, hvor en helt ny verden venter med drage- og løvefisk og delfiner.

Dykning i Egypten

Fantastiske koralrev i Ras Muhammad

Ras Muhammad betyder "Muhammads hoved" og er en nationalpark på Sinai-halvøen lidt væk fra Sharm el Sheikh. Området strækker sig over 480 km², hvoraf 345 km² er hav, og højdepunktet er det fantastiske koralrev, der vælter stejlt ned i Det Røde Hav. I Ras Muhammad finder du blandt andet grøn havskildpadde og caretta caretta skildpadde, men også landdyr som fugle og den nubiske stenbuk.

Hjemme hos delfinerne

Egyptens krystalblå hav er hjemsted for mange smukke delfiner. Hvis du er heldig, får du besøg af dette legende væsen på en båd- eller snorkletur. At se delfinerne springe, lege og svømme ved siden af båden er et ferieminde, der sent bliver glemt.

Delfiner

Dykning og snorkling i Abu Dabbab

40 km syd for Marsa Alam ligger nationalparken Abu Dabbab, som byder på en af Egyptens bedste strande. Her kan du snorkle dagen lang med smukke fisk, og er du heldig, vil du også se skildpadder. Det er lettest at komme til Abu Dabbab med båd.

Oplev koralrevet ved Marsa Alam

Koralrevet ved Marsa Alams kyst er flere kilometer langt og uspoleret. Her er der snorkling og dykning af absolut verdensklasse. Fordi revet går ind til vandkanten, har hotellerne ofte lange broer, hvorfra du bader. Hvis du vil prøve at dykke, skal du kontakte vores rejseleder, så arrangeres det, så du kan dykke med det skandinaviske dykkerfirma Colona Divers. Med dette dykkerfirma kan du også dykke, hvis du bor i Hurghada - tal med vores rejseleder for mere information.