Gamle søjler i Pafos, Cypern

5 seværdigheder i Pafos

Pafos er oftest forbundet med sol og bad, men faktisk er der så meget mere at opleve! Her er der masser af ting at se og lave, opdage historiske steder og attraktioner såsom Kongernes grave, Pafos arkæologiske park eller hvorfor ikke udforske fortet i Pafos havn?

Kongernes Grave

Kongegravene

Uanset om du er en historieelsker eller ej, anbefaler vi, at du opdager de underjordiske stengrave på gravstedet fra 300 f.Kr. Stedet har fået sit navn fra dets majestætiske udseende, ingen konger blev begravet her, men derimod højtstående og socialt vigtige mennesker. Dette er en perfekt destination for hele familien, og gravstedet ligger kun 2 kilometer nord for havnen i Pafos.

Pafos fort

Besøg fortet i Pafos havn, som har stået der siden 1592. Fortet har haft mange forskellige funktioner gennem årene lige fra britisk saltopbevaring til tyrkisk vagttårn. Uanset om du er interesseret i historie eller ej, kan du nyde den fantastiske udsigt over byen fra fortets tag.

Avakas-kløften på Cypern Vandring i Avakas-kløften

Pafos arkæologiske park

Et andet historisk sted, der er værd at besøge, mens du er i Pafos, er den arkæologiske park, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du dykke ned i Pafos lange og interessante historie og blandt andet se de storslåede antikke mosaikker og slentre rundt blandt andre historiske seværdigheder.

Den gamle by

Nyd den smukke arkitektur, hyggelige gader og hyggelige restauranter i den gamle bydel i Pafos som blev gennemgribende renoveret i 2017. For dem der kan lide at shoppe, er et besøg på det berømte marked i den gamle bydel bestemt et besøg værd, her finder du alt fra sko og smykker til frugt og grøntsager. Udover dette har du mulighed for at besøge både museer og kunstgallerier, og rundt på facaderne i den gamle bydel kan du også se en masse street art.

Hyggelige landsbyer og skønne naturoplevelser

Lej en bil og kør rundt og besøg nogle af de små traditionelle landsbyer omkring Pafos, f.eks. den hyggelige lille landsby Lefkara. Du må heller ikke gå glip af at besøge Akamas naturreservat, som byder på smukke omgivelser. Her kan du vandre i den fantastiske Avakas kløft eller hvorfor ikke besøge den velkendte Lara bay strand, hvor Carreta Carreta skildpadden kommer for at lægge sine æg.


Tips & Inspiration

Se alle rejser til Cypern, find dit drømmehotel eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Pafos

Her finder du vores bedste tips om de bedste seværdigheder, smukkeste strande og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Pafos

Hvorfor skal du rejse til Cypern?

  • Fantastisk vejr med 300 solskinsdage om året
  • Smukke strande i familievenlige Fig Tree Bay
  • Natteliv eller afslapning i Ayia Napa og Pafos
Se alle rejser til Cypern

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her