Det gamle romerske rige Kourion

Historiske seværdigheder på Cypern

På Cypern er der utroligt meget at se og opleve blandt hyggelige landsbyer og byer. Lej en bil og oplev alt fra klostre og byer, hvor tiden står stille, til spændende arkæologiske udgravninger.

Stavrovouni-klosteret

Beliggende på en bjergtop 700 meter over havets overflade, ca. 30 km sydvest for Larnaca, finder du Stavrovouni-klosteret. Legenden siger, at Kejser Konstantins mor Helena opholdt sig i Larnaca på sin sejlads fra Jerusalem. Med sig havde hun et stykke af Kristi kors. Om natten begyndte korset pludselig at lyse stærkt, og lyset pegede direkte mod bjergene. Helena og hendes hær tog hen til stedet og byggede klosteret. Kristi kors har stadig en central plads i klosterkirken. I dag er det kun mænd, der har lov til at besøge klosteret.

Kykkos-klosteret

Kykkos ligger i hjertet af Troodos-bjergene, og er øens vigtigste kloster. Klosteret er stort og indeholder, udover den storslåede kirke, hvor store dele er bygget i guld, også besøgsceller til de rejsende munke fra andre lande. Der er masser af souvenirs at købe, og også et lille lokalt marked med frisk frugt, nødder og honning. I klosteret er der også et ikon af Jomfru Maria, der siges at være malet af evangelisten Lukas.

Profeten Elias

Denne kirke er en af de mest besøgte seværdigheder i Fig Tree Bay. Gå de 196 trin op, og du har en betagende udsigt over hele Fig Tree Bay. Hvis du har et hemmeligt ønske, kan du skrive det ned på et stykke papir og hænge det op i lykketræet, og håbe på at det bliver opfyldt. Uanset hvor du bor i Fig Tree Bay, kan du se den oplyste kirke, så du finder den nemt. Kirken er åben for besøg døgnet rundt.

Populært skilt

En af Cyperns mest fotograferede ting er skiltet "No mans land" i Dheryneia, ca. 7 km nord for Protaras, Fig Tree Bay. Her har du udsigt over Famagustas tidligere feriested, Varosia, mere kendt som spøgelsesbyen. Følg skiltene til "Famagusta Beach View". Men husk på, at det faktisk er forbudt at fotografere her!

Machairas-klosteret

Machairas-klosteret ligger på bagsiden af Kioni-bjerget i de østlige Troodos-bjerge. Klosteret blev bygget efter, at man havde fundet et sværd og et ikon af Jomfru Maria i en hule. Sværdet har lagt navn til både klosteret og bjerget, "macheri" betyder nemlig kniv. I klosteret er der et helligt skrin og sølv- og perlebroderede manchetknapper.

Gammelt kongedømme

Lidt udenfor Limassol ligger Kourion. Det antikke romerske kongedømme, med amfiteater og badehus med fantastiske mosaikker fra 300 f.Kr., er en af øens vigtigste arkæologiske udgravninger. Her har du en fantastisk udsigt over landskabet, da stedet ligger højt på en stejl bakke over Episkopi-bugten.

Agia Paraskevi

Øst for Pafos, i byen Geroskipou ligger Agia Paraskevi. Det er en af Cyperns ældste basilika og har fem kupler. Inde i kirken er der et dobbeltsidet ikon fra 1400-tallet, der skildrer Jomfru Maria og barnet på den ene side og korsfæstelsen på den anden.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Cypern, find og book en rejse til Cypern eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Cypern

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Cypern!

Se alle rejsetips for Cypern

Cypern

  • Fantastisk vejr med 300 solskinsdage om året
  • Smukke strande i familievenlig Fig Tree Bay
  • Natteliv eller afslapning i Ayia Napa og Pafos
Se alle rejser til Cypern

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her