Udsigt over Nicosia på Cypern

Hyggelige byer på Cypern

På Cypern er der hyggelige bjerglandsbyer samt landsbyer og storbyområder. Tag rundt på egen hånd eller følg med på en af vores udflugter for at opleve mere af Cypern i løbet af ferien.

Paphos

Paphos-fortet, bygget i 1592, ligger i den hyggelige havn i Pafos. Fortet har været brugt til mange forskellige ting gennem årene - det har f.eks. tjent som både tyrkisk vagttårn og britisk saltlager. I dag er det en tom skal, men udsigten fra taget er fantastisk. Nær havnen er et udendørs museum med smukke bevarede mosaikker. De mest berømte motiver er Dionysos Villa og Aions Hus, som begge er på UNESCOs verdensarvliste.

Paralimni

Mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay ligger den lille by Paralimni, som er hyggelig at tage på udflugt til. Hvis du tager til Town Hall, så er det bare at vælge en gade at slentre ned ad. Her kan du sidde på en lille hyggelig café og nyde en kop kaffe, eller hvorfor ikke shoppe i de mange butikker? Det er lettest at komme hertil med bus eller cykel.

Nicosia

Ca. 1 ½ time med bus fra Ayia Napa ligger hovedstaden Nicosia, verdens eneste dobbelt hovedstad. I området omkring Makarious Avenue og Stasikratous er der mange butikker og caféer. Du kan også gå over grænsen til den tyrkiske side, så husk at medbringe dit pas.

Larnaca

Mange seværdigheder i Larnaca kan opleves til fods, der starter fra strandpromenaden. Du kan bl.a. besøge det gamle fort bygget af Frankrigs kong Jakob i 1300-tallet. Den store havn er også hyggelig at gå rundt i.

Famagusta

Den tyrkiske side af Cypern byder på en fascinerende historie. I Famagusta, der hedder spøgelsesbyen, føles det som om tiden har stået stille siden den tyrkiske invasion i 1974. Besøg også det arkæologiske område i Salamis. Der er bl.a. et gymnasium og amfiteater. Husk at medbringe dit pas!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Cypern, find og book en rejse til Cypern eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Cypern

Vil du vide, hvilken by der passer dig bedst, hvilke de bedste strande er eller måske få tips på restauranter og udflugter? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Cypern!

Se alle rejsetips for Cypern

Cypern

  • Fantastisk vejr med 300 solskinsdage om året
  • Smukke strande i familievenlig Fig Tree Bay
  • Natteliv eller afslapning i Ayia Napa og Pafos
Se alle rejser til Cypern

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her