Kebabtjeta og kjufteta
For dig der kan lide at prøve lokale kødretter, er kebabtjeta eller kjufteta noget du skal prøve at bestille. Kebabtjeta er aflange kødboller, og kjufteta minder om de danske pandebøffer. Begge retter er normalt tilberedt med en velsmagende fåreost.
Tarator
Tarator er en forfriskende suppe lavet af yoghurt, agurk, krydderier, hvidløg og valnødder og serveret kold. Suppen er frisk og svalende - et tip er at bestille det på en af de varme sommerdage.
Kavarma
Kavarma er en gryderet tilberedt med kylling eller svinekød og grøntsager, og serveres ofte i en keramikgryde. Kavarma er en af landets nationalretter og en oplevelse for både øjne og mund.
Sødt bagværk og is i løsvægt
Baklava er den traditionelle bulgarske dessert bestående af butterdej, valnødder, smør og sirup. En dejlig sød og god afslutning på måltidet. Du må også bare smage deres is, der sælges i løsvægt! Isen er af høj kvalitet og fås i mange gode smage. Vælg den du vil smage, og betal derefter pr. hektar. Yoghurtisen og chokoladeisen, som har stykker af Ferrero Rocher i, er to gode favoritter.