Bulgariens byer

Bulgariens byer

I Bulgarien er der flere gamle byer, der går langt tilbage i tiden. Langs Burgaskysten er der flere hyggelige små byer og landsbyer som Sozopol og Pomorie. Hvis du tager ind i landet, finder du både Plovdiv og Bulgariens mindste by, Melnik.

Melnik - mindst og smukkest

20 km sydøst for Sandanski, over 440 meter over havets overflade i Pirin-bjergene, ligger Bulgariens mindste by Melnik med færre end 400 indbyggere. Byens klassiske træhuse bidrager til charmen, og 96 af byens bygninger er klassificerede som kulturmindesmærker. Melnik er omgivet af en fascinerende natur med svampeagtige klippeformationer, sandpyramider og sandtårne. Der er også mange vinmarker i området.

Sofia

Sørg for at besøge Bulgariens hovedstad Sofia i løbet af ferien. Byen ligger i den vestlige del af landet og er omgivet af bjerge på tre sider. Sofia er en af Europas ældste hovedstæder, og har en historie, som strækker sig helt fra 700-tallet e.Kr. Derefter bosatte det thrakisk folk sig, og gennem årene har mange folkeslag sat deres præg på byen. I dag kan du se spor efter flere tidsaldre, især i arkitekturen.

Bulgariens byer

Den smukke katedral i Sofia blev bygget mellem 1882-1912 og er bygget i nybyzantinsk stil. Navnet kommer fra den russiske helgen Alexander Nevsky, og er dedikeret til de russiske soldater, der døde i den russisk-tyrkiske krig i 1877-1878.

Mægtige Shipka

Fantastisk natur og forfriskende høj luft møder dig, når du besøger byen Shipka. Byen ligger næsten i midten af landet, ca. 100 km fra kysten. Byens største seværdighed er den russiske kirke med dens 53 meter høje klokketårn og 17 forskellige klokker, hvoraf den tungeste vejer ca. 12 tons. Fra lang afstand kan du se sine gyldne kupler. Den blev bygget mellem 1885-1902 for at hædre de russiske soldater, som kæmpede for at befri Bulgarien fra den tyrkiske besættelse i slutningen af 1800-tallet.

Blomster og shopping i Burgas

Burgas er Bulgariens fjerdestørste by og ligger ikke langt fra Sunny Beach. Hvis du vil shoppe i et par timer, er det her, du skal tage hen. I Galleria Mall, der er centralt beliggende, og langs hovedgaden i Aleksandrovska er der både kendte butikskæder og mindre butikker med flere lokale mærker. Langs Aleksandrovska er der også masser af caféer.

Byens stolthed er Sea Garden Park, der er fyldt med en smuk blomsterpragt, et friluftsteater og om sommeren en udendørs biograf. Central Beach og The Old Beach er populære strande, og den berømte mole er perfekt til en gåtur.

Fredelige Sveti Vlas

Ca. fire km nord for Sunny Beach finder du hyggelige Sveti Vlas. Der er flere restauranter og barer, og i gåafstand fra byens centrum finder du stranden. Sveti Vlas Marina er en af de mest moderne kyster, hvor du kan spise, nyde en drink eller shoppe.

Bulgariens byer

Plovdiv - landets næststørste by

Det siges, at en ferie i Bulgarien ikke er komplet uden et besøg i landets næststørste by Plovdiv. Under det romerske imperium var byen hovedstad, og i dag er den en spændende blanding af smalle gyder og moderne huse. En tur langs de brostensbelagte gader i den gamle del af byen op til det romerske amfiteater er noget, du ikke bør gå glip af!

Pomorie

Mellem Burgas og Nessebar, langs kysten, ligger landsbyen Pomorie. Her kan du nyde skønne bade ved de smukke strande, men her er også flere gamle kirker med pænt udskårne træikoner. Der er et lille centrum med caféer og restauranter, men også en shoppinggade.

Strandliv i Obzor

Obzor er en stille lille by beliggende mellem Burgas og Varna. Om foråret er der stille og roligt, mens der i højsommeren er mere fart på. Køb frisk frugt på markederne eller læg dig ned under et skyggefuldt træ i parken. Det lille torv i det centrale Obzor er samlingsstedet for både lokale og turister. Her er et par små hyggelige restauranter, der serverer traditionel bulgarsk mad som kavarma.

God mad og flot udsigt i Nessebar

Til den gamle del af Nessebar, en af Europas ældste byer, kommer du via en bro fra fastlandet. I løbet af dagene er de smalle gyder hurtigt fyldt med turister og lokalbefolkningen. Når aftenen kommer, er her lidt roligere. I gamle Nessebar finder du mange hyggelige restauranter - og flere af dem har en vidunderlig havudsigt. Skaldyr er specialiteten på stedet, så spørg tjeneren om dagens friske fisk. Derudover kan vi anbefale en bulgarsk salat sammen med en god lokalproduceret vin.