Rejser til Alanya

Alanya:

  • • Sydkystens største feriemål
  • • Fantastisk shopping

Populære Alanya er sydkystens største turistby, hvor sol- og badeferien kombineres med pulsen fra bylivet. Her finder du lange strande, god shopping, et hektisk natteliv og lækker mad. Hvis du vil forkæle dig selv på ferien, er her et stort udbud af hamam, frisører og skønhedssaloner. I Alanya bestemmer du selv, hvor afslappende eller aktiv din ferie skal være.

Populære hoteller Alanya

Hotel Riviera i Alanya, Tyrkiet.

Riviera (Alanya)

Fra 4.348 DKK
Poolområdet på Hotel Riviera Zen i Alanya, Tyrkiet.

Riviera Zen

Fra 4.348 DKK
Hotel My Home i Alanya, Tyrkiet.

My Home

Fra 3.243 DKK

Fakta om Alanya

Restauranter

Gennemsnitsprisen for en 2-retters middag er ca. 140 DKK. En øl ca. 17 DKK.

Transfer

Fra lufthavnen i Antalya til vores hoteller tager det ca. 2 timer med bus. Fra lufthavnen i Gazipasa til vores første hotel i Alanya tager det ca. 40 minutter i bus. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande

Alanya har flere fine og kilometerlange strande. Strandenes kvalitet varierer fra finkornet sandstrand til klipper.

Flere fakta

Klima oversigt

jan 9°c
feb 9°c
mar 13°c
apr 17°c
maj 22°c
jun 27°c
jul 30°c
aug 31°c
sep 27°c
okt 22°c
nov 15°c
dec 10°c
8,5 ud af 10 Alanya
Vores gæsters vurdering, Baseret på 652 anmeldelser

Top 5 seværdigheder i Alanya

Alanya borgen
Den gamle borg troner på toppen af forbjerget og er Alanya’s stolthed. Borgen har en fantastisk historie, der går tilbage til det 2. århundrede. Den er bygget i flere stadier. Sultan Alaaddin K aykubat er den der har sat det største præg på borgen. Turen op til den gamle borg går gennem gamle brostensbelagte gader, hvor de lokales boder lokker med spændende souvenirs. Fra toppen har du desuden en ubeskrivelig smuk udsigt over Alanya.

Det røde tårn og det gamle skibsværft
Går du en tur langs Alanyas gamle havn med de store og smukke træskibe, kommer du til det gamle skibsværft og det røde tårn. Det 33 meter høje tårn blev bygget af sultan Alaaddin Kaykubat i 1226 som beskyttelse af skibsværftet efter årelange kampe. I dag rummer tårnets nederste etage bl.a. et historisk museum omkring livet i det gamle Alanya.

Dim Cay floden
Flot naturområde lidt øst for Alanya. Sne fra Taurusbjergene ender som smeltevand i floden, der derfor altid er forfriskende kølig om sommeren. Flere restauranter er placeret ved og ude i floden, og her er det muligt at sidde med fødderne i det svalende flodvand, mens du nyder en forfriskning. For få år siden blev der bygget en stor dæmning ved floden, hvorfra der nu udledes strøm til de mange indbyggere i Alanya og omegn.

Drypstensgrotten
En af de smukkeste drypstensgrotter i Tyrkiet er beliggende nedenfor den store borg. Grotten, Damlatas, lå i mange år skjult og blev nærmest ved et tilfælde fundet i 1948 efter søgning på byggematerialer til den nye havn. Grotten er meget mørk ved det første skridt ind, men hurtigt dukker de mørke og fugtige stalaktit-formationer op i det svage lys, og man kan ikke andet end beundre naturens kræfter. Den høje luftfugtighed i grotten får dråberne til at løbe ned af stalaktitterne og gør dem derved større. Den høje fugtighed virker desuden lindrende for en række astmapatienter, som ofte mødes i drypstensgrotten, inden åbningstid.

Alanya Museum
Det lille museum, som er fra 1967, ser ikke ud af meget udefra, men når man træder ind, er det som at gå tusindvis af år tilbage i tiden. De prægtige byggerier fra det tidligere Anatolien viser os civilisationer af kløgt og viden. Du får desuden et billede af, hvordan det nuværende Alanya gennem al sin eksistens har været centrum for stor handel og besøgende fra nær og fjern. Et besøg på museet giver en bedre forståelse for landets og omegnens udvikling.