Strande i Alanya

Hvad er en solferie uden en skøn, hvid strand? I Alanya er der flere at vælge mellem - lige fra store og brede som fx Kleopatra-stranden til små og hyggelige som fx Incekum. Her kan du læse mere om strandende i Alanya, som du bare må opleve! 

Kleopatra-stranden

Det findes to store strande i Alanya; Den Østlige Strand og Kleopatra-stranden. Strandende adskilles af Alanya-klippen, som er 300 m høj. Kleopatra-stranden ligger vest for klippen og Den Østlige Strand øst selvfølgelig.

Kleopatra-stranden er Alanyas mest populære strand. Navnet har stranden fra den egyptiske dronning, der fik stranden i bryllupsgave. Stranden er 2 km lang og har finkornet sand. Omkring stranden finder du flere små, hyggelige strandbarer, hvor du kan købe mad og drikke. Her er selvfølgelig også parasoller og solstole, som du kan leje til en dejlig stranddag.

Den Østlige Strand

Stranden ligger, som navnet antyder, øst for Alanya-klippen. Den er 5 km lang og består af grus og småsten, og det lavvandede vand er elsket af især børnefamilier. Også her finder du restauranter og barer, som du kan slå dig ned på, når sulten eller tørsten melder sig. 

Kleopatrastranden i Alanya

Portakal-stranden

Hvis du vil solbade på en mindre strand, er Portakal et godt alternativ. Stranden ligger øst for Alanya centrum og er cirka 1 kilometer lang. Dette er den næst mest populære strand efter Kleopatra-stranden og et godt sted for dig, der vil prøve vandsport. Vandet er lidt koldere her, men stranden er hvid og finkornet. De mægtige Taurusbjerge i baggrunden giver en smuk baggrund og gør Portakal-stranden til et sted, som du må opleve!

Incekum

Ca. 20 km fra Alanya finder du stranden Incekum, som du nemt kan tage lokalbussen til. Stranden er kendt for sit smukke sand, og der er mere plads her end på de andre store strande. Den er perfekt til alle, der ønsker at komme væk fra turistmasserne. Hvis du har børn med dig, skal du huske på, at det bliver dybt hurtigt ude i vandet.