Øl og vin
Singha, løven, er en af de ældste øltyper i Thailand, og er ifølge mange den mest "thailandske" øl. Den er lidt sur i smagen, men smager godt i varmen. Chang, elefanten, er en af Singhas største konkurrenter med sin fyldige smag og et alkoholindhold på 6,4 procent. Leo drikker du, hvis du vil kigge en leopard direkte i øjnene. Den findes hovedsageligt i landdistrikterne, og er noget billigere end Singha og Chang. Smagen? Den er værd at prøve.
Godt at vide: I Thailand serveres øl med isterninger på stort set alle lokale restauranter. Sig til personalet, hvis du ikke vil have is i. De fleste øl fås i to størrelser: 33 cl og 63-64 cl.
Du vil hurtigt forstå, at den fine vinkultur ikke har ramt Thailand, når du ser nogen proppe isterninger i et glas rødvin. Men vininteressen bliver mere og mere almindelig, og i dag har flere provinser deres egne vinmarker. Flere vine smager helt okay, og det er helt sikkert værd at smage dem – f.eks. Nakara.
Hemmelig whiskey
Mehkong whisky er en mystisk drik, der både er populær blandt lokalbefolkningen og turisterne. Den bliver fremstillet af 95 procent sukkerrør og 5 procent ris. Efter destillationsprocessen tilsættes en hemmelig blanding af krydderier og urter. Alkoholindholdet er 35 procent, og på trods af navnet, så er smagen faktisk meget tættere på rom end whisky. Mange thailændere foretrækker at drikke Mehkong med isterninger i og med sodavand.