Frisk juice på stranden

Forfriskende drikkevarer

I Thailands tropiske varme skal du drikke meget. Vand (på flaske) selvfølgelig, men der er masser af andre lækre kolde drikkevarer at vælge imellem på din ferie, fra frisk frugtjuice til kold øl.

Den bedste tørstslukker i Thailand er helt sikkert en "watermelon shake" - vandmelon, is og en teskefuld sukker eller salt blandet sammen. En velfortjent belønning efter et par timers hård solbadning og svømmeture på stranden. Der er også andre lækre frugt shakes at vælge imellem.

Har du lyst til kaffe, selvom det er varmt? Hvorfor ikke prøve den lokale iskaffe? Serveres fra små kaffevogne, på lokale kaffebarer og nogle lokale restauranter. Stærk sort kaffe blandet med lidt sukker, kondenseret mælk og kardemomme. Serveres i et glas eller krus, der er fyldt til midten med is.

Thailandske drikkevarer

Øl og vin

Singha, løven, er en af de ældste øltyper i Thailand, og er ifølge mange den mest "thailandske" øl. Den er lidt sur i smagen, men smager godt i varmen. Chang, elefanten, er en af Singhas største konkurrenter med sin fyldige smag og et alkoholindhold på 6,4 procent. Leo drikker du, hvis du vil kigge en leopard direkte i øjnene. Den findes hovedsageligt i landdistrikterne, og er noget billigere end Singha og Chang. Smagen? Den er værd at prøve.

Godt at vide: I Thailand serveres øl med isterninger på stort set alle lokale restauranter. Sig til personalet, hvis du ikke vil have is i. De fleste øl fås i to størrelser: 33 cl og 63-64 cl.

Du vil hurtigt forstå, at den fine vinkultur ikke har ramt Thailand, når du ser nogen proppe isterninger i et glas rødvin. Men vininteressen bliver mere og mere almindelig, og i dag har flere provinser deres egne vinmarker. Flere vine smager helt okay, og det er helt sikkert værd at smage dem – f.eks. Nakara.

Hemmelig whiskey

Mehkong whisky er en mystisk drik, der både er populær blandt lokalbefolkningen og turisterne. Den bliver fremstillet af 95 procent sukkerrør og 5 procent ris. Efter destillationsprocessen tilsættes en hemmelig blanding af krydderier og urter. Alkoholindholdet er 35 procent, og på trods af navnet, så er smagen faktisk meget tættere på rom end whisky. Mange thailændere foretrækker at drikke Mehkong med isterninger i og med sodavand.