Afkølende drikkevarer

I Thailands tropiske varme skal du drikke meget. Vand (på flaske) selvfølgelig, men der er masser af andre lækre kolde drikkevarer at vælge imellem på din ferie, fra frisk frugtjuice til kold øl.

Den bedste tørstslukker

Den bedste tørstslukker i Thailand er helt sikkert en "watermelon shake" - vandmelon, is og en teskefuld sukker eller salt blandet sammen. En velfortjent belønning efter et par timers hård solbadning og svømmeture på stranden. Der er også andre lækre frugt shakes at vælge imellem.

Har du lyst til kaffe, selvom det er varmt? Hvorfor ikke prøve den lokale iskaffe? Serveres fra små kaffevogne, på lokale kaffebarer og nogle lokale restauranter. Stærk sort kaffe blandet med lidt sukker, kondenseret mælk og kardemomme. Serveres i et glas eller krus, der er fyldt til midten med is.

Thailandske drikkevarer

Øl og vin

Singha, løven, er en af de ældste øltyper i Thailand, og er ifølge mange den mest "thailandske" øl. Den er lidt sur i smagen, men smager godt i varmen. Chang, elefanten, er en af Singhas største konkurrenter med sin fyldige smag og et alkoholindhold på 6,4 procent. Leo drikker du, hvis du vil kigge en leopard direkte i øjnene. Den findes hovedsageligt i landdistrikterne, og er noget billigere end Singha og Chang. Smagen? Den er værd at prøve.

Godt at vide: I Thailand serveres øl med isterninger på stort set alle lokale restauranter. Sig til personalet, hvis du ikke vil have is i. De fleste øl fås i to størrelser: 33 cl og 63-64 cl.

Du vil hurtigt forstå, at den fine vinkultur ikke har ramt Thailand, når du ser nogen proppe isterninger i et glas rødvin. Men vininteressen bliver mere og mere almindelig, og i dag har flere provinser deres egne vinmarker. Flere vine smager helt okay, og det er helt sikkert værd at smage dem – f.eks. Nakara.

Hemmelig whiskey

Mehkong whisky er en mystisk drik, der både er populær blandt lokalbefolkningen og turisterne. Den bliver fremstillet af 95 procent sukkerrør og 5 procent ris. Efter destillationsprocessen tilsættes en hemmelig blanding af krydderier og urter. Alkoholindholdet er 35 procent, og på trods af navnet, så er smagen faktisk meget tættere på rom end whisky. Mange thailændere foretrækker at drikke Mehkong med isterninger i og med sodavand.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Thailand, find og book en rejse til Thailand eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Thailand

Vi giver tips om de bedste strande og den bedste mad, og selvfølgelig om unikke oplevelser og spændende ting at lave i Thailand.

Se alle vores rejsetips til Thailand

Thailand

  • Betagende Khao Lak med fantastiske strande
  • Livlige og populære Phuket 
  • Shopping og naturoplevelser i verdensklasse.
Læs mere om Thailand

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her