Oplev Thailand

Thailand er så meget mere end smukke strande. Her er der gode muligheder for at forkæle krop og sjæl, fra afslappende massage til thaiboksning. Du vil konstant mærke buddhismens nærvær, som en kontrast til aktiviteter og shopping

Tempel- og åndehus

Et "wat" er et område, hvor mænd og kvinder kan blive ægtefæller til munke eller nonner. I praksis virker det som et tempel for buddhistiske højtider, til daglige sammenkomster, som munkenes hjem eller som opbevaringssted for religiøse skrifter. I princippet har hver en lille by i Thailand mindst et "wat". Festivaler bliver arrangeret på området ved templet, og ofte er der en skole, hvor munkene fungerer som lærere, og hvor forbipasserende kan overnatte. Det kan være ret interessant at besøge et lokalt tempel fremfor de største og mest berømte templer.
Husk følgende inden et tempelbesøg:

  • Der betales normalt ingen entré til templerne, men de fleste besøgende lægger stadig 20-50 baht til donationsboksene
  • Tag skoene tages af, inden du går ind i et tempel. Det anses for at være upassende at ramme dørtærsklen, så undgå dette
  • Klæd dig passende: ingen korte shorts/nederdele, og medbring en trøje, der dækker skuldrene
Tempel i Thailand

Du har sikkert set dem - små miniaturehuse på størrelse med et dukkehus i haverne udenfor hotellet eller politistationen. Næsten alle thailændere placerer et åndehus, når de bygger en ny bolig. Jo finere åndehus, jo lykkeligere vil ånden være, og jo større chance er der for, at han vælger at give den nye bygning masser af held og lykke. For at holde ånden i godt humør, giver man ånden offergaver - herunder whisky, blomster, cigaretter, slik og sodavand. Vil du helt tæt på et åndehus? Så spørg efter hotellets eget eksemplar.

At bære en amulet er en dybt rodfæstet tradition, og de fleste thailændere ejer flere amuletter. De siges at beskytte mod sygdomme, uheld, onde ånder og endda imod pistolkugler. Amuletterne findes i forskellige størrelser og forestiller ofte Buddha. De bliver fremstillet af forskellige materialer, men ler er den mest almindelige. Bemærk at det er ulovligt at tage amuletterne med ud af Thailand. Vi anbefaler derfor ikke, at du køber amuletterne.

Forkæl krop og sjæl

Thaimassagen, Nuad Bo-Rarn, er en gammel thailandsk tradition, hvor formålet er at helbrede både krop og sjæl gennem udstrækning, dybmassage og akupressur. En thailandsk massage, der traditionelt udføres, skal være langsom. Det tager ofte mere end to timer for massøren at arbejde sig igennem hele kroppen. Nuad Bo-Rarn indeholder, udover selve massagen, yoga og meditation og har elementer af kinesiske og indiske lægeurter.

Tandpleje i Thailand er af høj kvalitet, og priserne er betydeligt lavere end hjemme. Så her har du muligheden for at få lavet en tandblegning eller et hul, eller måske bare lave et rutinecheck. Der er et stort udvalg af tandklinikker rundt om i landet.

Skræddersyet tøj

I Thailand er det billigt at få skræddersyet tøj. Har du en særlig kjole du har drømt om? Måske et jakkesæt eller en fin skjorte? De dygtige skræddere hjælper dig gennem junglen af mønstre og stoffer for at finde præcis, hvad du leder efter. På få dage har du et up-to-date stykke tøj efter dine mål og ønsker. Nogle eksempler på gode skræddere:

Tid til nye briller?

Er det tid til nye briller? Så kan du godt tage et kig her i Thailand. Det er topkvalitet og også med prisniveauer, der ligger langt under de danske. Selv solbriller fås til gode priser. Det er også en god idé at besøge en af de dygtige optikere til en synstest eller købe linser til rimelige priser.

Thaiboxning

Thaiboksning

Oplev thaiboksning i virkeligheden! Der er arenaer med kampe en eller flere gange om ugen på alle vores rejsemål. Oplev stemningen og mystikken omkring denne nationalsport, kaldet Muay Thai på thailandsk. Normalt starter kampene med de yngste juniorer, hvor boksere fra samme by møder hinanden. Så arbejder de sig op efter alder. Højdepunktet er aftenens hovedkamp, hvor det ofte er to boksere fra forskellige provinser, der møder hinanden. Både penge og ære står på spil.

Vil du selv prøve Thaiboksning? Hop op i ringen og lær det grundlæggende! Der er garanti for hård træning, hvor udstyr er inkluderet. Det er muligt at prøve Muay Thai træning på de fleste af vores rejsemål som Krabi, Hua Hin, Phuket og Koh Lanta.