Hvorfor rejse Thailand?

En ferie i Thailand betyder smukke sandstrande, store hoteller og resorts med dejlige pools, god thaimad og dejligt vejr. Derudover er landet kendt som både ekstra venligt og billigt at bo i, ting der selvfølgelig også bidrager til lysten til at komme tilbage igen og igen. Uanset om du rejser til Thailand med børn eller på en afslappende voksenferie, er her noget for enhver smag. Her har vi besvaret nogle almindelige spørgsmål om Thailand.

Derfor skal du rejse til Thailand

Derfor skal du rejse til Thailand

Du bør rejse til Thailand, hvis du vil have en ferie, der indeholder fantastiske sandstrande, gode hoteller, god thailandsk mad og drikke, skønne udflugter og et behageligt klima. Derudover vil du blive budt velkommen af ​​de venlige thailændere, som vil gøre alt for at gøre din ferie præcis, som du ønsker. At landet er billigt at bo i, gør det selvfølgelig ikke til en værre ferieoase.

Uanset om du holder ferie på en af ​​øerne Phuket, Koh Lanta eller i Khao Lak, Krabi, Hua Hin eller Bangkok på fastlandet, kan du være sikker på at få en rigtig dejlig og afslappende ferie. Er du usikker på, hvilket sted i Thailand der er det rigtige for dig? Her har vi samlet Apollos Thailand, så du nemmere kan finde det helt rigtige.

Hvornår skal man rejse til Thailand?

Du kan tage til Thailand på både charter- og storbyrejser. Det mest almindelige er, at vi i Skandinavien tager til det skønne Thailand i vintermånederne, hvor det er koldt og mørkt herhjemme.

Bangkok

Når det er højsæson i Thailand, i de danske vintermåneder november - februar, er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader. Uanset hvor du rejser hen om vinteren, kan du se frem til behageligt vejr men varme vinde og mange solskinstimer.

Vil du i stedet til Thailand i løbet af sommeren, hvor det er lidt mere roligt? Om sommeren rejser der ikke så mange hertil, hvilket betyder, at der er mere plads på standene, og det er nemmere at vælge bord på aftenens restaurant. Samtidig er det også billigere at rejse og bo i Thailand om sommeren. Gode ​​steder til sommerferie er for eksempel Khao Lak, Phuket på Thailands vestkyst eller dejlige Koh Samui beliggende i Thailandbugten.

Vil opleve mere af Thailand under din ferie? Her kan du læse mere om, hvilke kombinationsrejser der er tilgængelige.

Hvortil i Thailand skal man tage med børn?

Thailand er en perfekt destination for dem, der rejser med børn. Flere hoteller og resorts er børnevenlige med både rummelige familie-værelser, store dejlige poolområder med separate børnepools, skræddersyede menuer og dejlige legepladser blandt palmerne. Men hvor i Thailand man skal hen til den bedste børneferie afhænger selvfølgelig af, hvordan familien ser ud. Men Phuket, Khao Lak og Koh Lanta har alle lange smukke sandstrande perfekt til at bygge sandslotte og andre sjove lege.

Rejser du med lidt større børn, er der flere skønne udflugter. Eller hvad med hyggelige bådture, der både indeholder dejlige svømmestop med snorkling og afslapning oppe på dækket? Her kan du læse om udflugterne.

Hvor i Thailand skal man tage på voksenferie?

Skal du til Thailand på voksenferie sammen med din kærlighed eller en gruppe venner? Så er der hoteller, der enten kun tager imod voksne gæster, eller hoteller, der har en mere voksen atmosfære, med smukt og lidt luksuriøst design. Her kan du nyde rolige dage ved poolen eller på stranden, starte dagene med en god træning, slappe lidt ekstra af med en spabehandling eller thaimassage. Nyd gode måltider og drinks, mens solen går ned i horisonten.

Vil du i stedet kombinere sol og strand med storby på din ferie? Så er en kombinationsrejse perfekt! Start med et par dage i Bangkok med shopping, sightseeing, fine restauranter og tagbarer med en uovertruffen udsigt over Bangkoks skyline. Tag derefter til et af Thailands ældste feriesteder, Hua Hin, eller på øen Koh Samui i Thailandbugten, hvor du kan slappe af på et dejligt hotel ved stranden.

Hvordan er vejret i Thailand?

Thailand er stort og både vejr og tidszoner adskiller sig noget mellem det nordlige og det sydlige Thailand. Derudover har Thailand tre forskellige årstider, som er opdelt i den varme (april-maj), den våde (maj-oktober) og den kølige (december-marts). Selvom du tager til Thailand i den kølige årstid, vil du nyde en behagelig gennemsnitstemperatur på omkring 30 grader.

I regntiden, som falder i den våde sæson, kan der både komme meget regn og kraftig blæst. Det sædvanlige er, at der er korte regnbyger hver dag.

Phuket og Khao Lak på Thailands vestkyst har en gennemsnitstemperatur på omkring 28-32 grader fra midten af ​​november til marts, og disse måneder har også den mindste nedbør.

Hua Hin har den mindste nedbør i månederne december til marts, men den kan vare indtil begyndelsen af ​​april. Så ligger gennemsnitstemperaturen også omkring de 30 grader.

Bangkok er på sit varmeste fra marts til maj, og dagtemperaturerne kan nå op til 35 grader. Det fedeste, hvis vi kan kalde 30-32 grader køligt, er Bangkok i månederne oktober og december, hvor gennemsnitstemperaturen er et sted omkring 30-32 grader.

Hvor billigt er det i Thailand?

Det er billigt at bo i Thailand, og priserne er meget lavere end i Danmark. Selvfølgelig er der hoteller, der er mere luksuriøse og dermed dyrere, men generelt er hotellerne også overkommelige i Thailand. I Thailand kan du næsten være sikker på at finde gode shoppingfund på markederne eller indkøbscentrene og leve godt, når det kommer til mad og drikke.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Thailand, find og book en rejse til Thailand eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Thailand

Vi giver tips om de bedste strande og den bedste mad, og selvfølgelig om unikke oplevelser og spændende ting at lave i Thailand.

Se alle vores rejsetips til Thailand

Thailand

  • Betagende Khao Lak med fantastiske strande
  • Livlige og populære Phuket 
  • Shopping og naturoplevelser i verdensklasse.
Læs mere om Thailand

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her