Krabis øer

Phra Nang-bugtens smukke øhav omfatter både de dramatiske kalkstensklipper, der er typiske for området, og flere mindre øer med vidunderlige paradisstrande. Nogle af de mest berømte øer er Hong, Poda, Tup og Chicken Island, som alle ligger en kort sejltur fra Ao Nang og Krabi. 

Krabis 4 øer Tup, Hong, Poda og Chicken Island

1. Koh Poda

Omkring en halv time med longtailbåd ligger Koh Poda, en lille cirkelformet kalkstensø, der måler omkring en kilometer i diameter. Øens sandstrande er omkranset af palmer, og smukke koralrev strækker sig ud foran øen. Tag til Koh Poda og få en afslappende dag med sol, svømning og perfekt til snorkling og dykning.

2. Chicken Island

Chicken Island har fået sit navn fra en klippeformation, der har form som et kyllingehoved. Men øen hedder faktisk Koh Dam Kwan. På øen kan du se frem til kridhvide sandstrande og smukke koralrev under vandet. Chicken Island har også en lille restaurant, hvor du kan spise frokost eller bare køle af med en kold drink.

3. Koh Hong

Koh Hong er blevet kaldt Thailands sidste paradis, hvilket nok hverken er rigtigt eller forkert. Hvad der er rigtigt er, at du på øen kan se frem til en fredelig og afdæmpet atmosfære. Øen er stort set bare jungle og grønklædte bjerge, der omslutter øen. Udenfor gør det krystalklare vand Koh Hong til et perfekt stop for snorkling, dykning og kanosejlads. Det tager cirka en time at komme til Koh Hong fra Ao Nang på fastlandet.

4. Tup Island

Tup Island består af to øer, der ligger lige ud for Ao Nangs kyst, tæt på både Koh Poda og Chicken Island. Om eftermiddagen trækker vandet sig tilbage og danner en lang sandstrækning, der strækker sig mod Chicken Island.

Koh Phi Phi-øerne

Koh Phi Phi, med de to øer Koh Phi Phi Don og Phi Phi Le, er nogle af Thailands mest berømte øer. Og det er ikke så mærkeligt - øerne består af imponerende kalkstensklipper, der skyder op af havet, og strandene har fantastisk kridhvidt sand. Omkring de mindre øer er der også smukke koralrev, som er perfekte til snorkling og dykning. Desuden er vandet krystalklart og hjemsted for fisk i alle regnbuens farver - perfekt til snorkling!

På den største af øerne, Koh Phi Phi Don, er der caféer og restauranter, og det er her, de fleste af turisterne kommer. Den lidt mindre Koh Phi Phi Leh var location for strandscenerne i filmen The Beach.

Snorkling på Koh Haa - de fem øer

Koh Haa, som i virkeligheden består af tre øer og to klipper, ligger ca. 30 km vest for Koh Lanta. Selve øerne er rolige og består af smukke sandstrande og flere grotter. Koh Haa er særligt velegnet til undervandsudforskning. Vandet omkring Koh Haa er perfekt til både snorkling og dykning med en sigtbarhed på op til 30 meter. Du kan se smukke blå koraller og farverige fisk som muræner, papegøjefisk og havkat.

Hovedøen Koh Haa Yai har også flere grotter, hvoraf den største har et stort grotterum kaldet katedralen, som man kan dykke ned i.

Koh Muk

Koh Muk, eller Koh Mook, som den også kaldes, ligger tæt på Krabis fastland og er en relativt flad ø med flere smukke hvide sandstrande. Hvis du kan lide eventyr på ferien, må du ikke gå glip af et besøg i den mægtige Tham Morakot, eller Emerald Cave, som den også kaldes, der ligger på det nordlige Koh Muk. Det kræver en båd og en svømmetur på omkring 80 meter gennem en tunnel at komme til grottens åbning. Grotten har ikke noget tag og er hjemsted for en lille strand og smukke planter. På øen er der også en lille landsby med faste beboere og dermed lidt hverdagsliv.

Koh Jum

Cirka halvvejs mellem Krabi og Koh Lanta ligger øerne Koh Jum og Koh Phu. Øerne er omgivet af regnskov og gummiplantager og er meget roligt. Den vestlige del af Koh Jum har flere dejlige strande, og i syd finder du den mest populære strand, Long Beach, som strækker sig over 3,6 kilometer. Det bedste, du kan gøre, mens du er her, er at udforske koralrevene under overfladen. Der er kajakudlejning og dykkerfirmaer på øen. 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Krabi, find og book en rejse til Krabi eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Krabi

Hele Krabi er som et filmscene, og med en så imødekommende og gæstfri atmosfære, at du aldrig vil hjem igen.

Se alle vores rejsetips til Krabi

Thailand

  • Betagende Khao Lak med fantastiske strande
  • Livlige og populære Phuket 
  • Shopping og naturoplevelser i verdensklasse.
Læs mere om Thailand

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her