Strand i Hua Hin

Opdag Hua Hin

Thailands ældste ferieby Hua Hin ligger på landets østkyst, ca. 180 km syd for Bangkok. Her kan du nyde autentisk thailandsk atmosfære, en lang fin strand og en fremragende beliggenhed for spændende udflugter. Udbuddet af aktiviteter, udover stranden, inkluderer både golf og vinsmagning!

En fin gåtur

Hvis du er morgenmenneske, så anbefaler vi en gåtur i Hua Hins centrum i de tidlige morgentimer, mellem kl. 06.00-08.00. Munkene går deres daglige tur for at modtage donationer i form af mad og blomster fra lokalbefolkningen, børnene er på vej til skole, og folk sidder og spiser morgenmad i de små gadekøkkener langs vejene. Du er velkommen til at afslutte din gåtur på stranden i den skønne morgensol, og måske endda nyde et morgendyp?

Strand i Hua Hin

Strandliv i Hua Hin

Hua Hin-familierne selv er sjældent nede på stranden midt på dagen. Men hvis du går derned efter kl. 16.30, når det er blevet lidt køligere, så er der fyldt med mennesker og aktiviteter. Især i weekenderne er det dejligt at tage en bambusmåtte med og slå sig ned på stranden under Sofitel eller Marriott og studere folkemængden. Du kan købe din egen bambusmåtte i de små boder, der ligger langs vejen ved stranden.

En kort rejse fra Hua Hin ligger den lille strand Khao Tao Beach. Navnet betyder skildpaddeøen, hvilket giver god mening, når du ser bjerget, der ligger ved siden af stranden. Koh Thao Beach har masser af gode restauranter, der serverer frisk fisk og skaldyr.

Bangkok-familiernes favorit

Hvis du får brug for en dags afveksling fra Hua Hin, så anbefaler vi dig at tage en taxa eller bus til naboområdet Cha Am. Der er en dejlig strand og gode restauranter med lokalt præg langs strandvejen. Du kan godt regne med mange mennesker her i weekenden, da byen er et af de mest populære udflugtsmål blandt Bangkok-familierne.

Markeder i Hua Hin

Et af de nyeste skud på stammen blandt Hua Hins markeder er Cicada Market. Det har fået sit navn fra cikaderne, der holder en koncert i området om aftenen. Området er opdelt i fire dele: Art a la Mode, Art Indoor, Art of Act og Art of Eating. I Art a la Mode og Art Indoor stiller de fotos og malerier ud på gaden, og du kan også få malet dit portræt. Art of Act har forskellige forestillinger, mange af thailandsk karakter, Art of Eating er madområdet både med thailandske og udenlandske alternativer. Åben hver lørdag fra 15.00-21.00. Sådan finder du herhen: Markedet ligger et par km uden for Hua Hin på vej til Khao Takiab (Abebjerget). Lige ved indgangen til Hyatt Regency Hotel, væk fra hovedvejen. Du kan tage en tuk tuk til markedet.

Det er også sjovt at besøge det lokale marked, hvor Hua Hin-familierne selv handler. Kød, fisk, frugt, krydderier, tøj, sko, amuletter, skolebøger, blomster og meget mere sælges her. Selvfølgelig alt i en salig blanding. Her kan du med fordel tage hen tidligt om morgenen, inden det er blevet for varmt. Sådan finder du herhen: det bliver kaldt for Chat Chai Market og ligger i centrum på Petchkasem Road.

Wat Huay Mongkol

Den gigantiske statue af munken Luang Phor Tuad, er en af de mest kendte buddhistiske munke i Thailand, og det siges, at han har udført flere mirakler i løbet af hans levetid. Amuletterne, der repræsenterer Luang Phor Tuad, skulle være meget kraftfulde. Populært udflugtsmål for thailandske familier i weekenderne, så vær forberedt på mange mennesker, hvis du kommer her lørdage eller søndage. Wat Huay Mongkol ligger ca. 15 km fra Hua Hin, det er lettest at komme hertil med taxa.

Historisk hotel

Hotellet Sofitel Resort i Hua Hin er oprindeligt en gammel jernbanestation, som er ombygget til dette utroligt smukke resort, og er helt sikkert besøget værd. Det blev bygget i kolonistil i 1920'erne, og hotellet har dermed status som Thailands allerførste hotel, og du kan stadig nyde duften af svundne tider.  Nyd en gåtur rundt i den smukke have med buske klippet som fugle, kaniner og elefanter. Værd at vide: Hotellet blev brugt som kulisse i filmen Killing Fields.

Golf i Hua Hin

Hua Hin er kendt for sine smukke golfbaner. Du har syv internationale golfbaner at vælge imellem. Alle er inden for 40 minutters kørsel. Den mest centralt beliggende er Hua Hin Golf Course, som ligger lige bag jernbanestationen. Palm Hills Resort & Country Club er også et meget populært sted, velegnet til både nybegyndere og erfarne. Den mest udfordrende bane betragtes som Springfield Royal Country Club, som er populær blandt lokale golfpersoner.

Området omkring Pattaya og Jomtien har også flere gode og lettilgængelige golfbaner. Godt at vide: De fleste baner kræver, at du har en caddie med dig. I højsæsonen kan der være helt fuldt booket på golfbanerne. Derfor er det godt at reservere plads i god tid. Hotellet kan hjælpe dig. Tip! Hvis du bor i Hua Hin, anbefaler vi et besøg hos Lasse på Sweden Restaurant - samlingsstedet for skandinaviske golfspillere i Hua Hin. Her kan du få insidertips om de bedste baner, hvad der sker i golfverden lige nu og meget mere. Derudover serveres der kanon mad!

Vinsmagning og udsigt

Vil du se nærmere på Hua Hin Hills Vineyard? De arrangerer daglige ture med fremvisning af området og vinsmagning med tilhørende snacks. Du kan også blive og spise middag på deres egen restaurant.

Den bedste udsigt over Hua Hin er fra Khao Hin Lek Fai (Flintstone-klippen). Det er muligt at gå turen op, men den er forholdsvis stejl. Husk kameraet!