Museum i London

Museer i London

Der er mange spændende og interessante museer i London. Blandt udbuddet findes nogle af verdens største og mest berømte museer, fra British Museum og Tate Modern til små og ukendte, som London Sewing Machine og Fan Museum. Det gør London til en museumsby i verdensklasse - men det kan også være svært at vælge hvilke museer, der skal besøges. Her giver vi tips til tre af Londons mest populære museer.

British Museum

British Museum har en af ​​verdens største samlinger med ca. 8 millioner kulturhistoriske objekter. Det meste af samlingen er naturligvis opmagasineret, men der er meget at se i dette store museum. Den egyptiske samling, med flere berømte mumier, statuer og andre artefakter, er en af ​​de mest populære, og det er ofte den, førstegangsbesøgende begynder med. Den berømte Rosetta-sten er en del af den egyptiske samling. De græske, romerske og aztekiske-samlinger er også både omfattende og populære. Der er også en stor og berømt papyrus samling.

Fakta

På British Museum kan du se spændende genstande fra alle verdensdele og de fleste dokumenterede tidsepoker. Museet blev grundlagt i 1753 og blev derefter baseret på naturalisten Sir Hans Sloanes enorme samling af kuriositeter og antikviteter. De største samlinger af værdifulde genstande og antikviteter fra hele verden stammer fra 1800-tallet. Ligesom i andre store kulturhistoriske museer er samlingerne omgivet af mange kontroverser, hvor oprindelseslandene vil have de indsamlede genstande tilbage. Den mest berømte konflikt vedrører de berømte græske Parthenon-skulpturer, også kendt som Elgin Marble. British Museum nægter dog at give slip på sine værdifulde genstande.

Museet er blevet genopbygget flere gange. Den seneste ændring skete, da British Library, som tidligere var en del af museet, flyttede til St Pancras. Besøgende til museet går nu ind i den spektakulære glasbelagte Great Court, som faktisk er Europas største overdækkede torv. Gå ikke glip af det runde Reading Room i midten af torvet. Museet ligger i Bloomsbury i det centrale London, indenfor gåafstand fra fire forskellige metrostationer.

British Museum i London

Åbningstider og billetter til British Museum

Adgang til de permanente udstillinger er gratis. Der er altid flere spændende midlertidige udstillinger, hvor de mindre også plejer at være gratis. Du skal dog købe billetten til den største midlertidige udstilling - priserne varierer afhængigt af udstillingen. Her kan du læse mere om aktuelle udstillinger.

Åbningstider for British Museum er kl. 10.00-17.30. Om fredagen er der aftenåben til kl. 20.30. Museet er åbent alle dage hele året, med undtagelse af juleferie og nytårsdag.

Tate Modern

Tate Modern er Nationalmuseet for moderne kunst, med samlinger fra begyndelsen af ​​det 20. århundrede og fremefter. Det blev indviet i 2000 i et ombygget kraftværk ved Themsen. Den industrielle stil blev bevaret, og det er en fantastisk oplevelse at komme ind på museet og opleve det enorme loft i den tidligere turbinehal.

De store samlinger omfatter mange kendte værker af store kunstnere som Matisse, Monet, Picasso, Rothko og Warhol. Samlingerne hænger ikke kronologisk, men kommer i stedet fra forskellige temaer. I 2016 blev en ny 10-etagers bygning åbnet ved siden af ​​hovedbygningen med plads til nye udstillinger og andre aktiviteter. Kuriosa: Svenske Lars Nittve var første chef for Tate Modern. Han plantede birketræerne, der står foran museet.

Tate Modern ligger på den sydlige side af Themsen. Southwark er den nærmeste metrostation. Via gangbroen Millenium Bridge kan du nemt krydse den nordlige side af Themsens og flere stationer, fx Blackfriars. Flere buslinjer stopper også i nærheden.

Åbningstider og billetter

Tate Modern har åben alle dage, undtagen 24.-26. december. Søndag til torsdag er åbningstiderne 10.00-18.00, fredag til lørdag er der åben 10.00-22.00. Indgangen er gratis, undtagen til enkelte udstillinger. Læs mere om dem her.

Tate Modern

Natural History Museum

Natural History Museum i London er et af verdens største naturhistoriske museer. Den meget smukke museumsbygning er hjemsted for enorme samlinger af zoologiske og botaniske genstande. Blandt andet kan man se et 30 meter langt skelet af en blåhval, en model af den uddøde dronte-fugl og en stor insektudstilling. Museet er et perfekt valg for familier med børn, med mange interaktive udstillinger.

Store og små dinosaurelskere får deres lyst styret her. Det er umuligt at misse museets berømte 32 meter lange dinosaurskelet af en diplodocus, der står i den imponerende centralhal. I dinosaur-hallen kan du se fossiler fra tyrannosaurus rex, et triceratops kranium, dinosauræg og meget mere. Dinosaurerne kan ses flere steder i museet - i Earth Hall kan du fx se skelettet af en stegosaurus.

Natural History Museum er beliggende i South Kensington, nær metrostationen med samme navn. På samme gade, Exhibition Road, er der yderligere to store museer, der er et besøg værd; Science museum og Victoria & Albert museum.

Åbningstider og billetter til Natural History Museum

Naturhistorisk Museum er åbent hver dag undtagen 24.-26. december. Åbningstiderne er kl. 10.00-17.50. Indgangen er gratis, bortset fra flere af de midlertidige udstillinger. Læs mere om dem her. Vi anbefaler især den årlige tilbagevendende udstilling Wildlife photographer of the year, som normalt afholdes i løbet af efteråret og vinteren. Her kan du se fantastiske fotografier af dyr og natur.