London Eye

London Eye

Det store pariserhjul London Eye ved Themsen er blevet en af ​​Londons mest populære turistattraktioner. At tage en tur i en af ​​Londons store gondoler er den bedste måde at få en fantastisk udsigt over hele London - på en klar dag kan du se omkring 40 kilometer i hver retning.

Fakta om London Eye

London Eye er med sin højde på 135 meter Europas største pariserhjul. Det er så stort, at en tur tager ca. 30 minutter. I hver af  hjulets 32 gondoler er der plads til 25 passagerer. Det er siddepladser, men man kan også stå og gå rundt i gondolen. I løbet af en dag kan op til 15.000 passagerare tage en tur.

London Eye blev rejst for at fejre årtusindskiftet og blev ofte kaldt for the Millenium Wheel de første år. Hjulet blev indviet nytårsaften 1999, men kunne først prøves i foråret 2000.

Attraktionen er tilpasset handicappede, så det er muligt at køre i hjulet i en kørestol. Barnevogne skal efterlades i en barnevognsparkering. Mindre barnevogne, såsom paraplyvogne, kan dog bringes om bord i sammenfoldet tilstand.

Billetter og åbningstider til London Eye

Der er mange forskellige prisniveauer og billetter til London Eye. Man kan blandt andet vælge Fast Track for at undgå kø for at prøve attraktionen og forskellige fleksibilitetsniveauer som fx en valgfri tid på dagen eller en hvilken som helst dag i ugen. Jo mere fleksibilitet, jo dyrere er billetten. En Fast Track billet kan være den ekstra pris værd, hvis du besøger London Eye i højsæsonen, dvs. i juli og august samt i skoleferier og weekender. Her kan du bestille din billet til London Eye, det vil være billigere hjemmefra. Så behøver du ikke stå i billetkøen på destinationen. Se aktuelle oplysninger om billetter og priser for London Eye her.

Du kan også købe forskellige typer billetpakker og kombinere med adgang til andre seværdigheder i London, aktiviteter som en sejltur på Themsen eller måltider i forskellige restauranter. Hvis du vil opgradere dit besøg, kan du bestille en privat gondol, chokolade- eller vinsmagning eller en romantisk tur med champagne.

Åbningstiderne varierer i løbet af året og er lidt længere om sommeren. Detaljerede oplysninger om London Eye åbningstider er tilgængelige her.

London Eye om natten

Sådan kommer du til London Eye

London Eye er placeret på South Bank ved Themsens bred, overfor Houses of Parliament og Big Ben på den anden side af floden. Billetkontoret ligger i County Hall, og London Aquarium ligger lige ved siden af. South Bank er et dejligt vandreområde med flere caféer og restauranter. Her optræder ofte gadeartister.

De nærmeste metrostationer er Waterloo og Westminster. Stationerne Embankment og Charing Cross er også inden for gåafstand. Flere buslinjer passerer i nærheden, bl.a. linje 211, 77 og 381. Sightseeingbusser passerer også her. Mange flodbåde stopper ved molen nedenfor London Eye.

Tips før besøget

For at gå om bord på London Eye skal man gennem en sikkerhedskontrol. Det er blandt andet forbudt at medbringe alkoholholdige drikkevarer og skarpe genstande som knive og sakse. Dyr er ikke tilladt om bord, undtagen førerhunde. Der er toiletter ved billetkontoret. Sidst men ikke mindst hvis du har booket en billet på forhånd, skal du sørge for at være der i god tid før din reserverede tid. For standardbilletter skal du stå i køen 30 minutter før booket tid, har du en Fast Track billet, skal du være der 15 minutter før. I roligere perioder behøver du som regel ikke at vente så længe, ​​men kan gå om bord, så snart der er plads.