Utsigt over klippe i Sri Lanka

Seværdigheder på Sri Lanka

-3 steder du skal opleve

Landets smukke tropiske strande i al deres pragt – Sri Lanka har også mange spændende seværdigheder at udforske. På vores kombinationsrejser og rundrejser til Sri Lanka får du mulighed for at besøge nogle af landets mest interessante steder. Afstandene er ikke så store, men rejserne kan alligevel tage noget tid på grund af trafikken. Men på den anden side får du set meget af dette smukke land imens!

Tandens templet i Kandy

1. Sigiriya – Løveklippen

I Sigiriya, nær feriestedet Habarana, rejser et par klipper sig højt over det tropiske junglelandskab. Den største af klipperne, Sigiriya Rock, er en af ​​Sri Lankas største attraktioner. I det 5. århundrede fik kong Kashyapa bygget et palads på toppen af ​​klippen. I dag er der kun ruiner tilbage af paladset og de anlagte haver, men de er nok så fascinerende. Der er omkring 1.200 trin op til toppen, men der er masser af hvilesteder undervejs. Udsigten og ruinerne på toppen gør det besværet værd! På vej op tager trappen en lille afstikker til en beskyttet klippeafsats, hvor du kan se nogle bevarede smukke fresker malet direkte på klippevæggen.

På den sidste afsats før toppen er Løveporten. Det er den, der gør Sigiriya Rock også kendt som Løveklippen. Oprindeligt bestod det af fire poter og et enormt løvehoved, hvis mellemrum dannede indgangen til kongeslottet. I dag er der kun to af løvens enorme poter tilbage – mellem dem løber den sidste trappe til toppen.

2. Kandy og Tandens tempel

Kandy, der ligger midt i Sri Lanka, er landets næststørste by og hjemsted for et af buddhismens helligste steder. Det er her Sri Dalada Maligawa, den hellige tands tempel, ligger. I den inderste del af templet opbevares et helligt levn i en gylden kiste – en tand, der menes at være Buddhas venstre hjørnetand. Templet støder op til Sri Lankas sidste kongelige palads og Kandy National Museum.

Buddhister fra hele verden valfarter til Tandens templet, som er et besøg værd. Husk, at der er en streng dresscode i templet, så klæd dig passende på, når du besøger templet. Skuldre skal være dækket og nederdele/bukser skal gå under knæet. Skoene efterlades i en bod ved indgangen.

Kandy ligger midt på Sri Lanka, 500 meter over havets overflade. Byen er omgivet af teplantager og bølgende grønne bakker. Benyt lejligheden til at besøge en teplantage, mens du er her, og smag lokalt dyrket te af høj kvalitet. Lige uden for byen ligger Peradaniya Botaniske Have, med orkidéhuse og tusindvis af plantearter.

Galle_Fort_Sri_Lanka

3. Galle Fort

Galle Fort er ikke bare et fort, men et helt distrikt på et næs ved havet. Det blev bygget af hollænderne i det 17. århundrede og er nu et verdensarvssted. Her kan du slentre rundt og beundre den fascinerende koloniale arkitektur og de gamle mure, inden du slår dig ned på en af ​​de mange restauranter. Stemningen er meget mere stille end i den moderne del af Galle, men fortet er stadig et livligt kvarter med mange arbejdspladser og små butikker.

Galle ligger på den sydvestlige spids af Sri Lanka og var en vigtig havneby længe før hollandske, portugisiske og britiske kolonisatorer ankom. Byen er perfekt til en dagstur fra badebyerne syd for Colombo. Fra Hikkaduwa tager det kun en halv time i bil at nå Galle. Hvis du har Bentota som base, tager det omkring 1 time og 15 minutter.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Sri Lanka, find og book en rejse til Sri Lanka eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke i Sri Lanka? Hvor kan man finde de mest interessante seværdigheder, og hvad må man ikke gå glip af? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Sri Lanka!

Se alle vores rejsetips til Sri Lanka

Sri Lanka

  • Finkornede sandstrande
  • Magiske junglelandskaber
  • Autentisk køkken
Læs mere om Sri Lanka

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her