Playa Blanca

Lanzarotes smukke strande

På trods af det vulkanske landskab tilbyder Lanzarote en vidunderlig sol- og badeferie på sine utrolige sandstrande. På Lanzarote er der over 100 forskellige strande, der spænder fra silkeagtige sandstrande til sorte sandstrande omgivet af barske klipper. Her kan du læse mere om nogle af Lanzarotes fineste strande!


 

Papagayo-strandene

De mest populære strande i Lanzarote er Playas Papagayos, også kendt som ”Papagayo-strandene”. Playas Papagayos består af fem strande beliggende i Los Ajaches naturreservatet. Alle strande tilbyder krystalklart vand og er populære blandt de lokale og turister. Desuden behøver du ikke bekymre dig om, at det er fyldt med mennesker - det er normalt muligt at finde en afsondret bugt, hvor du kan solbade og svømme mere privat.

Da strandene ligger i en nationalpark, koster det et par euro at komme dertil i bil.

Playa Dorada

Stranden i byen Playa Blanca i Lanzarote kaldes Playa Dorada, og her venter krystalklart vand. Da stranden ligger lige i centrum, er der masser af restauranter og butikker i nærheden, samt vandsport ved stranden. Hvis du vil træne med udsigt over Atlanterhavet, er der også et udendørs fitnesscenter.

Papagayo
Playa Flamingo

Playa Grande

Som navnet antyder er Playa Grande en af ​​de større strande i Lanzarote og ligger i den populære Puerto del Carmen. Stranden består for det meste af sand, og vandet er lavt, hvilket er perfekt til børn. Liggestole, parasoller og vandcykler kan lejes, og der er også to barer, hvor du kan bestille mad og drikke.

Playa Flamingo

I nærheden af ​​Playa Blanca er også den børnevenlige strand Playa Flamingo. Stranden er kun 200 meter lang, og der er en afslappet atmosfære. Bølgebryderne sørger for, at der ikke er nogen store bølger her, og den rige undervandsverden er perfekt til snorkling. Ved strandpromenaden er der masser af steder at slappe af med mad og drikke.

Playa del Reducto og Playa del Cable

Hvorfor ikke tilbringe en vidunderlig eftermiddag på Playa del Reducto eller Playa del Cable? Begge strande ligger i Arrecife på vej til lufthavnen og kan prale af miljømærket Blue Flag for rent og klart vand. Her har du en god mulighed for at kombinere behageligt strandliv med behagelig morgenkøb i Arrecife.

Playa De Caletón Blanco

På Lanzarotes nordlige kystlinje finder du stranden Playa de Caletón Blanc. Stranden er navngivet efter det hvide sand og består af flere bugter, der er spredt mellem sorte lavaklipper. Stenene skaber små laguner i landskabet, hvor vandet bliver både varmt og lavt ved lavvande - perfekt til familier med børn! Der er dog næppe nogen restauranter eller kiosker i nærheden, så et tip er at medbringe vand og madpakker.

Caleta de Famara

Det er spændende at besøge den store strand i Caleta de Famara. Den ligger på Lanzarotes nordvestkyst og er blevet verdensberømt som et surferparadis. Her kan du surfe med Lavasurf, uanset om du er nybegynder eller en mere erfaren surfer. De tilbyder også surf-kurser for dem, der ønsker at være virkelig sikker på vandet.

Famara-stranden er en god begynderstrand - stor og varieret med hensyn til vanddybde og bølgehøjde. Men det er altid en god ide at konsultere en erfaren surfer, inden du seriøst går på eventyr i bølgerne. På grund af de stærke undervandsstrømme har Famara-stranden rødt flag hver dag, så vær forsigtig, hvis du vil svømme.

Playa de Caleton