udflugter_fra_barcelona

Udflugter i Barcelona

Barcelonas strande bliver hurtigt overfyldte i sommermånederne, og når du har set de mere turistkendte steder som La Rambla og La Sagrada Familia, kan en skøn dagsudflugt være sjov og varierende. Her har vi samlet nogle skønne dagsture i og omkring Barcelona, der passer de fleste, uanset om du rejser med venner eller familie.

Montserrat

Cirka en dagstur væk ligger det naturbeskyttede område Montserrat, med spændende bjergtoppe, kloster fra 800-tallet og en udsigt, som trækker sig helt til Mallorca ved klart vejr. Navnet Montserrat betyder på catalansk "det savtakkede bjerg" og henviser til de mange kløfter. Det siges også, at klippernes form, har inspireret Gaudí, da han skabte sine kendte bygningsværker.

Santa Maria de Montserrat er et benediktinerkloster med ca. 80 munke, og her findes også en musikskole med et meget berømt børnekor. Hver dag synger børnekoret Mariahymnen i klosterkirken, undtagen om lørdagen, hvor den synges af munkene. I klosterkirken findes bl.a. den Sorte Madonna, Cataloniens skytshelgen, siddende med sit barn. Legenden siger, at Madonnaen har siddet her længe inden munkene besluttede sig for at bygge sit kloster, og eftersom de ikke kunne flytte Madonnaen, måtte klosteret bygges rundt om hende. Fra Barcelona tager du linje R5 mod Manresa og står af ved enten Aeri Montserrat eller Monistrol Montserrat. Fra Aeri Montserrat går der en linebane op til klosteret og fra Monistrol Montserrat er det en bjergbane.

Montserrat_Barcelona_Udflugt

Udflugter til strande udenfor Barcelona

Synes du også det er skønt med mindre tætbefolkede strande? Mange tager til Sitges eller Badalona, men et andet godt tip er strandene i havnebyen El Masnou nord for Barcelona. Byen har to strande, den lidt mindre Platja del Masnou og Ocata, der er meget bred. Vandet er desuden mere klart end i Barcelona, og der findes også strandsælgere, men ikke lige så mange som på de andre strande.

Mellem begge strande ligger El Masous havn, og her findes flere hyggelige restauranter, der serverer tapas eller frisk fisk direkte fra grillen. For at komme til El Masnou, skal du tage toget fra Placa Catalunya eller Estacion del Nord. Rejsen tager ca. 20 minutter og kræver en 2-zone billet.

Vil du have flere tips på byer med strande udenfor Barcelona? Se flere strande udenfor Barcelona her.

Girona

Girona er det nordlige Cataloniens største by og helt sikkert et besøg værd. Ca. 1,5 time fra Barcelona med tog venter den middelalderlige bykerne, massevis af historiske seværdigheder og en smuk flod... Den gamle bykerne hedder Barri Vell, og det er her, mange af byens seværdigheder ligger.

Fans til tv-serien Game of Thrones vil få meget at se i Girona. Her er mange scener indspillet, bl.a. fra traooerne ved Gironas katedral. Katedralen er Gironas mest populære attraktion. Byggearbejdet blev påbegyndt i 1000-tallet, og beskrives ofte som et pragteksemplar på spansk, gotisk arkitektur. Inde i katedralen findes også verdens bredeste hvælving i gotisk stil, med sin ca. 23 meter i bredde og 34 meter i højde.

En anden kendt seværdighed i Girona er de gamle juridiske kvarterer – El Call. Fra 1200-tallet frem til 1492 var Girona et vigtigt sted for juridiske fællesskaber, og den dag i dag findes der masser af spor fra dengang.

Girona_Barcelona