Strande_Barcelona_Kyst

Strande udenfor Barcelona

Har du en dag til gode, kan vi varmt anbefale at tage til en de de mange strande, der ligger udenfor Barcelona og langs med kysten. Barcelona og de nærliggende byers kyst er længere end 95 kilometer, med ca. 100 strande. Med lokaltoget kan du hoppe af ved flere små, hyggelige byer, der alle byder på en skøn strand.

Sitges, Platja de la Barra

Kun 45 minutter fra Barcelonas bykerne ligger den pittoreske by Sitges. Blandt hvide stenhuse og smalle stræder har spanske kunstnere boet i byen igennem flere hundrede år. I alt har Sitges 17 strande, som alle ligger nær byens kerne. Strandpromenaden, Passeig Maritim, går langs alle strande. Gå en tur langs med den for at vælge din favorit. En af de mest populære hedder Platja de la Barra, mens den som ligger mest centralt hedder La Playa de Sitges.

Fra Barcelona til Sitges kommer du lettest med Barcelonas svar på en pendlertog fra stationen Barcelona-Sants eller Barcelona-Passeig de Grácia, linje R2 Sud.

Mataró, Platja de Sant Simó

Mataró er en af de mest lettilgængelige byer langs med Barcelonas kyst. Fra mange metrostationer kan du bytte til R1 Renfe-tog, f.eks. fra både Plaça Catalunya og Arc de Triomf. 45 minutter senere er du fremme i Mataró, en nuttet kystby med en kendt havn. Nord for byen ligger den smukke og dejlige strand Platja de Sant Simó med masser af vandsportsaktiviteter, solstole og brusere.

Badalona, Platja del Centre

Kun ti kilometer fra Barcelona ligger Badalona - en rolig oase med tre skønne sandstrande. Badalona er en af de mest befolkede byer i hele Catalonien, men har et helt andet tempo end pulserende Barcelona. Den mest populære strand i Badalona hedder Platja del Centre og er 700 meter lang. Du kan tage med L2-linjen med tunnelbanen hele vejen til Badalona, eller det lokale togselskab RENFE, linje R1.

Badalona_strand